Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Renners na crash in Baskenland: agressieve rijstijl het probleem

Renners na crash in Baskenland: agressieve rijstijl het probleem

LEGUTIO (ANP/DPA) - Zware ongelukken in het wielrennen hebben tegenwoordig vooral te maken met de steeds agressievere rijstijl van renners. Dat zegt de Duitse prof Nils Politt in een interview met de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Aanleiding is de zware valpartij in de vierde etappe van de Ronde van het Baskenland donderdag. Daarbij waren onder anderen Jonas Vingegaard, Primoz Roglic en Remco Evenepoel betrokken.

"Het stressniveau is tegenwoordig veel hoger", stelt de 30-jarige Politt, afgelopen zondag derde in de Ronde van Vlaanderen. "De wedstrijden gaan steeds sneller en renners vallen eerder aan." Ook denkt de Duitser dat jonge wielrenners zich extra willen bewijzen, waardoor het gevaar op de weg toeneemt.

Botbreuken

De Spaanse renner Pello Bilbao legt ook de verantwoordelijkheid bij het peloton zelf. "Dit moet wielrenners aan het denken zetten. Zij zijn misschien wel degenen die het gevaar veroorzaken. Het is belangrijk dat we de manier waarop we tegen elkaar fietsen gaan heroverwegen", aldus de 34-jarige Bilbao tegenover Spaanse media.

Het ongeval donderdag gebeurde in een bocht. Meerdere renners verloren de grip op het stuur en eindigden hard in een geul langs de weg. Vingegaard hield er verschillende botbreuken aan over. Roglic leek direct zwaar aangeslagen, maar zijn fysieke schade blijkt mee te vallen. Evenepoel brak zijn sleutelbeen en heeft een scheur in zijn schouderblad.

Meer uit Sport

Indonesië organiseert WK turnen in 2025

LAUSANNE (ANP) - De wereldkampioenschappen turnen vinden in 2025 plaats in Indonesië. Dat heeft de internationale gymnastiekunie FIG bekendgemaakt. De wereldtitelstrijd is van 19 tot en met 25 oktober 2025 in Jakarta.

9 minuten geleden
Wielerploeg Visma - Lease a Bike mikt met Kooij op succes in Giro

TURIJN (ANP) - Bij zijn eerste grote ronde is Olav Kooij meteen de man om wie het draait bij wielerploeg Visma - Lease a Bike. Door het ontbreken van Wout van Aert moet de 22-jarige sprinter uit Numansdorp vanaf zaterdag voor één of meer successen gaan zorgen in de Giro d'Italia. Met de op het laatste moment opgeroepen Tim van Dijke heeft hij zelfs een extra hulp als het op sprinten aankomt.

15 minuten geleden
Wittmann eerste vrouwelijke coach bij mannen in Duits profvoetbal

INGOLSTADT (ANP/DPA) - Sabrina Wittmann is de eerste vrouwelijke coach in het Duitse betaald voetbal bij de mannen. De 32-jarige Wittmann is aangesteld als hoofdcoach bij FC Ingolstadt, dat uitkomt in de derde Bundesliga.

45 minuten geleden
Reims stuurt vlak voor einde competitie trainer Still weg

REIMS (ANP/RTR) - De Franse voetbalclub Reims heeft drie speelronden voor het einde van het seizoen afscheid genomen van trainer Will Still. Zijn contract met de club uit de Ligue 1 is met wederzijdse instemming per direct beëindigd, meldde de club.

1 uur geleden
Grootste vluchtelingenteam ooit op Olympische Spelen in Parijs

PARIJS/LAUSANNE (ANP) - Het team van vluchtelingen dat deze zomer aan de Olympische Spelen in Parijs meedoet, is groter dan ooit. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) presenteerde in Lausanne een ploeg van 36 sporters uit elf verschillende landen, waaronder Syrië, Soedan, Iran en Afghanistan.

1 uur geleden
Tennisster Rus naar kwartfinale van graveltoernooi Lleida

LLEIDA (ANP) - Arantxa Rus heeft de kwartfinales bereikt van het WTA-toernooi in het Spaanse Lleida. De als derde geplaatste tennisster versloeg in twee sets Erika Andreeva uit Rusland: 6-4 6-0.

2 uur geleden
Alpine stelt nieuwe technische baas aan na ondermaatse resultaten

PARIJS (ANP) - Het Formule 1-team Alpine heeft een technisch directeur aangesteld in de hoop snel wat vooruitgang te boeken. De Fransman David Sanchez krijgt de technische leiding over de fabriek van de renstal in het Engelse Enstone.

2 uur geleden