Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Remkes: relschoppers snel voor de rechter

Remkes: relschoppers snel voor de rechter

DEN HAAG (ANP) - Burgemeester Johan Remkes is bereid de komende weken "alles uit de kast te halen" om de situatie tijdens de komende jaarwisseling in Den Haag "beheersbaar" te houden. Relschoppers die de afgelopen dagen zijn aangehouden, moeten zo snel mogelijk voor de rechter verschijnen om gebiedsverboden op te leggen. Remkes wil voorkomen dat deze mensen met oud en nieuw op straat komen. Aangerichte schade moet worden verhaald op de daders, zei hij dinsdagavond in het televisieprogramma Nieuwsuur.

Dinsdag werd bekend dat Den Haag definitief geen toestemming geeft voor vreugdevuren op de stranden van Scheveningen en Duindorp. De organisatoren voldoen niet aan de eisen en krijgen daarom geen vergunning. In de wijk Duindorp is het al enkele dagen onrustig. Er werden vernielingen aangericht en jongeren gooiden stenen en vuurwerk naar de politie.

Remkes is daarvan geschrokken en noemt dat "volstrekt ontoelaatbaar". "Als men denkt dat men via rellen en intimidatie het bestuur onder druk kan zetten, dan zijn ze bij het gemeentebestuur en zeker bij mij aan volstrekt het verkeerde adres. Wij laten ons niet chanteren", zei hij. "Mensen voelen zich geïntimideerd en durven niet meer de straat op. Het kan in dit land niet zo zijn dat de straat regeert."

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

bung 1 jaar geleden
alle aangerichte schade laten betalen en een hoge boete plus opsluiten tijdens de jaarwisseling.

Meer uit Politiek

Informateur Tjeenk Willink doet weer rondje langs alle partijen

DEN HAAG (ANP) - Informateur Herman Tjeenk Willink ontvangt dinsdag en woensdag opnieuw de fractievoorzitters van alle partijen in de Tweede Kamer. Hij wil met hen bespreken of het mogelijk is tot een regeerakkoord op hoofdlijnen te komen met afspraken over de aanpak van de belangrijkste problemen van dit moment.

5 uur geleden
Kabinet wil doorgaan met Fieldlabs ondanks kritiek vanwege risico

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet wil doorgaan met zogeheten Fieldlab-evenementen die de komende tijd staan gepland, ondanks de kritiek die is losgebarsten over een 538-Oranjedag in Breda komende zaterdag. Tegenstanders vrezen het grote besmettingsgevaar nu de ziekenhuizen nog vol met coronapatiënten liggen. Maar het kabinet vindt het belang van de wetenschappelijke onderzoeken achter deze evenementen groot in verband met de heropening van de samenleving. Ingewijden bevestigen berichtgeving hierover van BNR.

1 dag geleden
'Kabinet iets positiever over doorgaan versoepeling op 28 april'

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet is iets positiever gestemd over het doorvoeren van versoepelingen van de coronamaatregelen op 28 april dan de afgelopen tijd het geval was. Maar of de terrassen echt open mogen en of er andere coronamaatregelen worden afgeschaald, is nog niet duidelijk, melden ingewijden na afloop van het Catshuisberaad zondag. De komende dagen zijn er nog overleggen, onder meer maandag met de burgemeesters in het Veiligheidsberaad. Dinsdag neemt het kabinet een besluit.

1 dag geleden
CU-leider Segers wil omslag in 'ongezonde politieke cultuur'

VEENENDAAL (ANP) - Partijleider Gert-Jan Segers van de ChristenUnie vindt dat er een einde moet komen aan de "ongezonde politieke cultuur en een genadeloze overheid" die in zijn ogen zijn ontstaan in politiek Den Haag. Om die reden zal de partij niet opnieuw met VVD-leider Mark Rutte in een nieuwe coalitie stappen, zei Segers zaterdag tijdens een extra onlinepartijcongres. "We hebben als fractie nu een weg gekozen die moet leiden naar een omslag. Naar herstel van vertrouwen van kiezers in hun gekozenen."

2 dagen geleden
ChristenUnie blikt terug op verkiezingen

DEN HAAG (ANP) - De ChristenUnie blikt zaterdag op een digitaal partijcongres terug op de verkiezingen voor de Tweede Kamer. In de peilingen stond de partij lang op een kleine winst, maar die werd uiteindelijk bij de verkiezingen niet verzilverd. Het leek er zelfs even op dat ze een van haar vijf Kamerzetels zou verliezen.

2 dagen geleden
Jongerenorganisaties willen plek aan formatietafel

DEN HAAG (ANP) - Coalitie-Y wil een plek voor jongeren aan de formatietafel. Het samenwerkingsverband van landelijke jongerenorganisaties stuurt vrijdag een brief aan informateur Herman Tjeenk Willink.

3 dagen geleden
Ollongren in gesprek met Staten Limburg over bestuurscrisis

MAASTRICHT (ANP) - Provinciale Staten van Limburg komen vrijdag bij elkaar om te praten over de ontstane situatie na het opstappen vorige week van Gedeputeerde Staten en gouverneur Theo Bovens (CDA). Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken laat zich ter plekke op de hoogte te stellen van de bestuurlijke situatie.

3 dagen geleden