Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Remkes: relschoppers snel voor de rechter

Remkes: relschoppers snel voor de rechter

DEN HAAG (ANP) - Burgemeester Johan Remkes is bereid de komende weken "alles uit de kast te halen" om de situatie tijdens de komende jaarwisseling in Den Haag "beheersbaar" te houden. Relschoppers die de afgelopen dagen zijn aangehouden, moeten zo snel mogelijk voor de rechter verschijnen om gebiedsverboden op te leggen. Remkes wil voorkomen dat deze mensen met oud en nieuw op straat komen. Aangerichte schade moet worden verhaald op de daders, zei hij dinsdagavond in het televisieprogramma Nieuwsuur.

Dinsdag werd bekend dat Den Haag definitief geen toestemming geeft voor vreugdevuren op de stranden van Scheveningen en Duindorp. De organisatoren voldoen niet aan de eisen en krijgen daarom geen vergunning. In de wijk Duindorp is het al enkele dagen onrustig. Er werden vernielingen aangericht en jongeren gooiden stenen en vuurwerk naar de politie.

Remkes is daarvan geschrokken en noemt dat "volstrekt ontoelaatbaar". "Als men denkt dat men via rellen en intimidatie het bestuur onder druk kan zetten, dan zijn ze bij het gemeentebestuur en zeker bij mij aan volstrekt het verkeerde adres. Wij laten ons niet chanteren", zei hij. "Mensen voelen zich geïntimideerd en durven niet meer de straat op. Het kan in dit land niet zo zijn dat de straat regeert."

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

bung 5 dagen geleden
alle aangerichte schade laten betalen en een hoge boete plus opsluiten tijdens de jaarwisseling.

Meer uit Politiek

Johnson onder vuur om foto ziek kind

LONDEN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Britse premier Boris Johnson ligt onder vuur vanwege de wijze waarop hij reageerde op een foto van een ziek kind. De 4-jarige jongen lag in het ziekenhuis op de vloer, naar verluidt omdat geen bedden beschikbaar waren.

over 48 minuten
Eerste ontmoeting Poetin en Zelenski

PARIJS (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin en zijn Oekraïense ambtsgenoot Volodimir Zelenski hebben elkaar in Parijs voor het eerst ontmoet. Dat gebeurde tijdens de top over het conflict in Oost-Oekraïne, waar pro-Russische separatisten hun eigen 'Volksrepublieken' hebben uitgeroepen.

37 seconden geleden
Regeringsvorming België opnieuw in impasse

BRUSSEL (ANP) - De vorming van een federale regering in België is opnieuw in een impasse geraakt. Regeringsinformateur Paul Magnette heeft koning Filip gevraagd hem van zijn opdracht te ontheffen. De koning houdt zijn beslissing in beraad en begint met consultaties, aldus een mededeling van het paleis nadat Magnette zijn eindverslag was komen aanbieden.

1 uur geleden
Coalitiepartijen verdeeld over aanpak lachgas

DEN HAAG (ANP) - De coalitiepartijen zijn verdeeld over de stappen die het kabinet neemt tegen lachgas. Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) wil het verbieden als roesmiddel. Bakkers en tandartsen kunnen het wel blijven gebruiken. VVD en D66 vinden de maatregelen te drastisch, CDA en ChristenUnie zijn tevreden.

2 uur geleden
Coalitie: vertrouwen in steun voor stikstofwet

DEN HAAG (ANP) - Coalitiepartijen denken dat het kabinet ervoor kan zorgen dat genoeg partijen de stikstof-spoedwet in de Eerste Kamer steunen. Daarvoor moet het kabinet met alle partijen praten en krijgt het daar ook alle ruimte voor, zeggen coalitieleiders.

6 uur geleden
OM: geen politieke beïnvloeding proces-Wilders

SCHIPHOL (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft geen enkel bewijs gevonden dat er sprake is van politieke beïnvloeding in de beslissing om PVV'er Geert Wilders in 2014 te vervolgen. Dat heeft het OM aan het gerechtshof laten weten, meldde het hof maandag tijdens de voortzetting van het hoger beroep tegen de politicus.

8 uur geleden
Jesse Klaver wil opnieuw de kar trekken

DEN HAAG (ANP) - Jesse Klaver heeft zich officieel kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap van GroenLinks. Dat meldt hij op Facebook. De procedure voor het kiezen van een lijsttrekker voor de partij is maandag begonnen.

8 uur geleden