Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Remkes: relschoppers snel voor de rechter

Remkes: relschoppers snel voor de rechter

DEN HAAG (ANP) - Burgemeester Johan Remkes is bereid de komende weken "alles uit de kast te halen" om de situatie tijdens de komende jaarwisseling in Den Haag "beheersbaar" te houden. Relschoppers die de afgelopen dagen zijn aangehouden, moeten zo snel mogelijk voor de rechter verschijnen om gebiedsverboden op te leggen. Remkes wil voorkomen dat deze mensen met oud en nieuw op straat komen. Aangerichte schade moet worden verhaald op de daders, zei hij dinsdagavond in het televisieprogramma Nieuwsuur.

Dinsdag werd bekend dat Den Haag definitief geen toestemming geeft voor vreugdevuren op de stranden van Scheveningen en Duindorp. De organisatoren voldoen niet aan de eisen en krijgen daarom geen vergunning. In de wijk Duindorp is het al enkele dagen onrustig. Er werden vernielingen aangericht en jongeren gooiden stenen en vuurwerk naar de politie.

Remkes is daarvan geschrokken en noemt dat "volstrekt ontoelaatbaar". "Als men denkt dat men via rellen en intimidatie het bestuur onder druk kan zetten, dan zijn ze bij het gemeentebestuur en zeker bij mij aan volstrekt het verkeerde adres. Wij laten ons niet chanteren", zei hij. "Mensen voelen zich geïntimideerd en durven niet meer de straat op. Het kan in dit land niet zo zijn dat de straat regeert."

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

bung 9 maanden geleden
alle aangerichte schade laten betalen en een hoge boete plus opsluiten tijdens de jaarwisseling.

Meer uit Politiek

Vijlbrief: ook soepele CO2-taks zorgt voor groene investeringen

DEN HAAG (ANP) - De CO2-heffing zal ervoor zorgen dat bedrijven meer investeren om de klimaatdoelen te halen, denkt staatssecretaris Hans Vijlbrief (Fiscaliteit). Ook de versoepeling van de regels waarvoor het kabinet heeft besloten om de industrie in de coronacrisis tegemoet te komen, zullen daar niets aan veranderen.

9 uur geleden
Kuzu wil na verkiezingen toch Tweede Kamer in voor DENK

DEN HAAG (ANP) - Tunahan Kuzu wil na de verkiezingen toch de Tweede Kamer in voor zijn partij DENK. Voor de zomer deelde hij nog mee dat hij de politiek zou verlaten, omdat onder meer het partijleiderschap een grote wissel op zijn privéleven trok. Later bleek dat hij een buitenechtelijke affaire had gehad, waarmee zijn partijgenoot Selçuk Öztürk hem zou chanteren.

1 dag geleden
Korting op coronasteun bij ontslag zonder begeleiding

DEN HAAG (ANP) - Werkgevers die na 1 oktober een beroep doen op loonkostensubsidie (NOW), riskeren een korting van 5 procent als zij werknemers bij ontslag niet begeleiden bij het vinden van ander werk. Dat meldt minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid), die daarmee tegemoetkomt aan een wens van oppositiepartij PvdA.

1 dag geleden
Kamer wil sancties tegen China om schendingen tegen Oeigoeren

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil dat er Europese sancties komen tegen Chinese personen en bedrijven die betrokken zijn bij mensenrechtenschendingen tegen Oeigoeren in Xinjiang. Het kabinet had de motie van regeringspartijen D66, CDA, ChristenUnie en GroenLinks ontraden, maar een ruime meerderheid van de Kamer schaarde zich achter het voorstel.

1 dag geleden
Rutte: aanpak in risicogebieden was mogelijk niet stevig genoeg

DEN HAAG (ANP) - Minister-president Mark Rutte erkent dat de afgelopen tijd wellicht niet hard genoeg is ingegrepen in gebieden waar het coronavirus snel om zich heen greep. Dat geldt met name in de regio's waar de situatie eerder deze maand als 'zorgelijk' werd aangemerkt. Een vraag die voorligt is volgens Rutte of de aanpak daar wel "stevig genoeg was", aangezien het aantal besmettingen daar toch hard is blijven oplopen.

1 dag geleden
Meerderheid Tweede Kamer wil landelijk mondkapjes

DEN HAAG (ANP) - Een meerderheid van de Tweede Kamer wil op landelijk niveau mondkapjes invoeren in de binnenruimte om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook de VVD sprak zich uit voor het landelijk invoeren van mondkapjes. De vraag is nog wel of het dragen in winkels, horeca en publieke ruimtes verplicht wordt, of dat het om een dringend advies zal gaan.

1 dag geleden
PvdA: kabinet neemt gevaarlijke gok met coronamaatregelen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet neemt volgens PvdA-leider Lodewijk Asscher "een gok" door met een pakket maatregelen te komen dat bedoeld lijkt om het tempo waarin het coronavirus zich verspreidt, precies ver genoeg omlaag te brengen. "Ik vind dat een gevaarlijk vooruitzicht", zegt hij tijdens een Kamerdebat over de ontwikkelingen rond het coronavirus.

1 dag geleden