Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Remkes nu helemaal niet bezig met wie hem gaat opvolgen

Remkes nu helemaal niet bezig met wie hem gaat opvolgen

DEN HAAG (ANP) - De zoektocht naar een nieuwe burgemeester voor Den Haag houdt waarnemend burgemeester Johan Remkes volstrekt niet bezig. Remkes zou eigenlijk tot uiterlijk 1 juli aanblijven. Die datum kan nog steeds gehaald worden, maar hij is nu "heel druk en dag en nacht bezig met de corona-crisis", laat hij via zijn woordvoerster weten. "Er zijn nu echt belangrijkere dingen om je mee bezig te houden."

Het ministerie van Binnenlandse Zaken riep gemeenten die een nieuwe burgemeester zoeken donderdag op die zoektocht voorlopig te staken. Door corona zijn bijvoorbeeld sollicitatiegesprekken moeilijker te voeren.

Remkes is als burgemeester ook voorzitter van de Veiligheidsregio Haaglanden. "De verscherpte maatregelen en de noodverordening voor gemeenten die het kabinet aankondigde, nemen hem volledig in beslag." Hij heeft er volgens zijn woordvoerster alle vertrouwen in dat commissaris van de Koning Jaap Smit de zoektocht naar een nieuwe burgemeester oppakt, zodra dat weer kan. Er hebben 23 mensen op de functie gesolliciteerd.

Andere gemeenten zonder burgemeester

"Remkes weet uit de tijd dat hij zelf commissaris was, dat het belangrijk is om druk op te ketel te zetten, anders gaat de zoektocht veel te lang duren." Hij heeft daarom destijds de uiterste datum van 1 juli genoemd.

Behalve Den Haag zitten Zoetermeer, Heerlen en nog enkele andere gemeenten zonder burgemeester.

Meer uit Binnenland

Vader en zoon aangehouden na mishandeling feesttent Waspik

WASPIK (ANP) - De politie heeft twee mannen uit Tilburg aangehouden op verdenking van mishandeling. De verdachten, een 56-jarige man en zijn 33-jarige zoon, zouden een beveiliger hebben mishandeld tijdens een evenement in Waspik. Het incident gebeurde in en rond een feesttent in de Brabantse plaats. Beide verdachten zitten nog vast.

4 uur geleden
Amsterdam sluit alle panden Suri-Change, ook pand Den Haag dicht

AMSTERDAM/DEN HAAG/ROTTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam heeft besloten alle in gebruik zijnde panden van de Surinaamse geldwisselketen Suri-Change in de stad te sluiten na ontploffingen bij vestigingen. Eerder op maandag werd al bekend dat ook in Den Haag een vestiging sluit, Rotterdam nam eenzelfde maatregel op zondag.

4 uur geleden
Voldoende zonneschijn op eerste dag meteorologische zomer

HOUTEN (ANP) - De meteorologische zomer begint dit jaar vrij zonnig, meldt Weeronline. Wel is er op de eerste zomerdag, donderdag 1 juni, sprake van grote temperatuurverschillen in het land. In het Waddengebied wordt het niet warmer dan 15 graden. Wat meer naar het oosten en zuiden toe en in de Randstad staan waarden tussen 19 en 22 graden op het programma.

5 uur geleden
Man Spanbroek vertelt politie inderdaad ontvoerd te zijn geweest

BEVERWIJK (ANP) - De man die vrijdagmiddag in het Noord-Hollandse Spanbroek onder dwang in een auto werd gezet, heeft bij de politie verklaard dat hij inderdaad slachtoffer van ontvoering is geweest. Dit bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van De Telegraaf. Het slachtoffer werd eerder op maandag teruggevonden in Beverwijk.

6 uur geleden
Vermoedelijk ontvoerde man gezien bij station Beverwijk

BEVERWIJK (ANP) - De politie heeft maandag meerdere meldingen gekregen dat de man die vrijdagmiddag vermoedelijk werd ontvoerd uit het Noord-Hollandse Spanbroek is gezien in de omgeving van station Beverwijk, zo'n 35 kilometer vanaf de mogelijke ontvoerplek. De politie heeft hem echter nog niet gevonden en roept mensen op naar hem uit te kijken en 112 te bellen als ze hem zien. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de man in zijn eentje gezien is in de omgeving van het station.

7 uur geleden
Ontploffing bij Surinaams geldwisselkantoor in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Bij een Surinaams geldwisselkantoor aan de De Heemstraat in Den Haag is in de nacht van zondag op maandag iets tot ontploffing gebracht. Het gaat om een pand van de keten Suri-Change, die de laatste tijd vaker doelwit is geweest van explosies. De schade beperkt zich tot de voordeur, er is niemand gewond geraakt, meldt de politie.

11 uur geleden
Anadolu: Erdogan opnieuw populairste kandidaat in Nederland

ANKARA (ANP) - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan, die zondag is herkozen, is ook tijdens de tweede ronde van de presidentsverkiezingen de populairste kandidaat onder kiezers in Nederland gebleken. Hij kreeg 70,5 procent van de stemmen en rivaal Kemal Kilicdaroglu 29,6 procent, meldt het Turkse persbureau Anadolu.

12 uur geleden