Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

RELX voelt afgelasting vakbeurzen in resultaten

RELX voelt afgelasting vakbeurzen in resultaten

AMSTERDAM (ANP) - Informatie- en dataleverancier RELX heeft in het eerste half jaar een aanzienlijk lagere omzet geboekt dan een jaar eerder. Dat kwam vooral doordat de divisie voor vakbeurzen amper evenementen kon organiseren. Andere divisies van het moederbedrijf van uitgever Elsevier zagen de opbrengsten nog wel stijgen.

De divisie voor vakbeurzen is de kleinste van RELX, maar doorgaans toch nog goed voor zo'n 15 procent van alle inkomsten. Waar die divisie vorig jaar nog honderden evenementen organiseerde, waren dat door de uitbraak van het coronavirus het afgelopen half jaar slechts een handvol. De omzet van de tak daalde met 71 procent tot 201 miljoen pond, waarover een fiks verlies werd geleden.

Uitgeversactiviteiten voor wetenschappelijke literatuur zorgden nog wel voor stijgende inkomsten, hoewel de toch al dalende omzet uit gedrukte publicaties met een vijfde afnam. Dat is een veel sterkere daling dan voorheen, wat vooral te wijten is aan sluitingen van boekwinkels. De activiteiten voor risico- en bedrijfsanalyse, waar RELX het sterkst mee hoopt te groeien, voerden zowel de omzet als aangepaste operationele winst met 5 procent op.

Inkomsten

Alles bij elkaar daalden de inkomsten met 10 procent tot 3,5 miljard pond. De operationele winst ging 29 procent omlaag tot 747 miljoen pond, waarvan netto een resultaat van 548 miljoen pond overbleef. Dat is een daling van 30 procent ten opzichte van de nettowinst een jaar eerder.

Volgens topman Erik Engström hebben de drie grootste bedrijfsonderdelen goed gepresteerd, mede door de stabiele inkomsten uit abonnementen. RELX handhaaft dan ook zijn interim-dividend van 13,6 pence per aandeel.

Meer uit Financieel

Rabobank zet stap om bank 'eenvoudiger' en 'efficiënter' te maken

UTRECHT (ANP) - Rabobank heeft een stap gezet in wat mogelijk het begin is van een grote herinrichting van de bank in Nederland. Het financiële concern heeft tegenover zijn algemene ledenraad het streven uitgesproken om de organisatie verder te "vereenvoudigen" en "efficiënter en klantgerichter" te maken. Wat dit precies betekent voor bijvoorbeeld het aantal vestigingen en of er banen gaan verdwijnen, is nog niet duidelijk.

1 uur geleden
Beleggers enthousiast over recordomzet reisconcern TUI

AMSTERDAM (ANP) - Reisconcern TUI was woensdag een grote winnaar op de Europese beurzen. Beleggers reageerden enthousiast op de recordomzet die de Duitse vakantieaanbieder heeft gerapporteerd. Ook verwacht TUI voor zijn nieuwe boekjaar opnieuw een aanzienlijke stijging van de resultaten. Op de beurzen in Londen en Frankfurt werd het aandeel zo'n 15 procent hoger gezet.

3 uur geleden
Moederbedrijf Perry Sport, Aktiesport en Sprinter failliet

AMSTERDAM (ANP) - Sports Unlimited Retail, het moederbedrijf van de sportketens Perry Sport, Aktiesport en Sprinter, is door de rechter in Amsterdam failliet verklaard. De 54 winkels, waar in totaal zo'n 1100 mensen werken, blijven voorlopig wel open. Een door de rechter aangestelde curator gaat kijken of er nog een doorstart inzit.

4 uur geleden
McDonald's wil over enkele jaren 50.000 restaurants hebben

CHICAGO (ANP/BLOOMBERG) - McDonald's wil in 2027 wereldwijd zo'n 50.000 restaurants hebben. Nu staat de teller bij de Amerikaanse fastfoodketen nog op ruim 41.000 locaties, maar McDonald's streeft ernaar komende jaren duizenden nieuwe vestigingen te openen.

5 uur geleden
FNV: 24 uursstaking bij ijsfabriek Ben & Jerry's in Hellendoorn

HELLENDOORN (ANP) - De ijsfabriek van Ben & Jerry's in Hellendoorn gaat donderdagochtend vanaf 07.00 uur, 24 uur lang plat, meldt FNV. Volgens de vakbond leggen medewerkers het werk neer uit onvrede over het uitblijven van een goede cao bij hun moederbedrijf Unilever.

5 uur geleden
Google lanceert nieuw model voor kunstmatige intelligentie

MOUNTAIN VIEW (ANP) - Google komt met een nieuwe technologie voor kunstmatige intelligentie (AI). Het model heeft de naam Gemini gekregen. Google zelf noemt de lancering "een grote mijlpaal in de ontwikkeling van AI en het begin van een nieuw tijdperk voor ons".

5 uur geleden
Wall Street veert op na banenrapport ADP

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag hoger geopend. Beleggers op Wall Street verwerkten een meevallend rapport van loonstrookverwerker ADP over de banengroei in het Amerikaanse bedrijfsleven. Dat cijfer geldt als een voorproefje van het belangrijke arbeidsmarktrapport van de overheid dat vrijdag wordt gepubliceerd.

6 uur geleden