Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

RELX voelt afgelasting vakbeurzen in resultaten

RELX voelt afgelasting vakbeurzen in resultaten

AMSTERDAM (ANP) - Informatie- en dataleverancier RELX heeft in het eerste half jaar een aanzienlijk lagere omzet geboekt dan een jaar eerder. Dat kwam vooral doordat de divisie voor vakbeurzen amper evenementen kon organiseren. Andere divisies van het moederbedrijf van uitgever Elsevier zagen de opbrengsten nog wel stijgen.

De divisie voor vakbeurzen is de kleinste van RELX, maar doorgaans toch nog goed voor zo'n 15 procent van alle inkomsten. Waar die divisie vorig jaar nog honderden evenementen organiseerde, waren dat door de uitbraak van het coronavirus het afgelopen half jaar slechts een handvol. De omzet van de tak daalde met 71 procent tot 201 miljoen pond, waarover een fiks verlies werd geleden.

Uitgeversactiviteiten voor wetenschappelijke literatuur zorgden nog wel voor stijgende inkomsten, hoewel de toch al dalende omzet uit gedrukte publicaties met een vijfde afnam. Dat is een veel sterkere daling dan voorheen, wat vooral te wijten is aan sluitingen van boekwinkels. De activiteiten voor risico- en bedrijfsanalyse, waar RELX het sterkst mee hoopt te groeien, voerden zowel de omzet als aangepaste operationele winst met 5 procent op.

Inkomsten

Alles bij elkaar daalden de inkomsten met 10 procent tot 3,5 miljard pond. De operationele winst ging 29 procent omlaag tot 747 miljoen pond, waarvan netto een resultaat van 548 miljoen pond overbleef. Dat is een daling van 30 procent ten opzichte van de nettowinst een jaar eerder.

Volgens topman Erik Engström hebben de drie grootste bedrijfsonderdelen goed gepresteerd, mede door de stabiele inkomsten uit abonnementen. RELX handhaaft dan ook zijn interim-dividend van 13,6 pence per aandeel.

Meer uit Financieel

Cisco eindigt hoger na wisselvallige sessie op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn na een wisselvallige sessie met kleine winsten geëindigd. Beleggers verwerkten weer een keur aan kwartaalberichten van grote bedrijven, waarbij de resultaten van Cisco in de smaak vielen. Ook lieten verschillende kopstukken van de Federal Reserve hun licht schijnen over het rentebeleid.

5 uur geleden
Autoshow Genève gaat voor vierde jaar op rij niet door

GENÈVE (ANP/DPA/AFP) - De internationale autoshow van Genève gaat volgend jaar februari voor de vierde keer op rij niet door. De organisatie annuleerde de vorige drie edities vanwege de coronapandemie. Nu zouden autofabrikanten door veel onzekerheid op het vlak van "economie en geopolitiek" niet durven te beloven naar de Zwitserse stad af te reizen. Ook blijft het risico van een opleving van het coronavirus groot.

5 uur geleden
Tesla wil huishoudens elektriciteit verkopen

AUSTIN (ANP) - Tesla is van plan elektriciteit aan huishoudens te verkopen. De eerste stappen op die markt zet de autofabrikant in de Amerikaanse staat Texas, blijkt uit een nieuwe vacature op de site van het bedrijf. Daarin schrijft Tesla op zoek te zijn naar een leidinggevende voor dit nieuwe onderdeel.

6 uur geleden
Prijs voor gas in Europa breekt weer record

AMSTERDAM (ANP) - De prijs voor aardgas in Europa is verder gestegen, nu Rusland de export van de brandstof nog altijd beperkt en er door het warme weer veel energie nodig is voor koeling. Een megawattuur gas kostte bij het slot van de handel op de toonaangevende beurs in Amsterdam 241 euro. Dat is de hoogste slotprijs ooit en bijna elf keer zoveel als het normale niveau in deze tijd van het jaar.

8 uur geleden
Shell verlaagt productie Duitse raffinaderij om lage waterstand

FRANKFURT (ANP/RTR) - Olie- en gasconcern Shell heeft de productie van zijn Rheinland-raffinaderij bij Keulen moeten terugschroeven vanwege de lage waterstand van de Rijn. De Duitse raffinaderij maakt brandstoffen, stookolie en petrochemicaliën.

8 uur geleden
OPEC houdt vast aan oliebondgenoot Rusland

WENEN (ANP) - Het verbond van olieproducerende landen OPEC is niet van plan de samenwerking met Rusland op te zeggen, ondanks de inval in Oekraïne. De onlangs aangetreden secretaris-generaal Haitham Al Ghais noemt het "moeilijk voor te stellen" dat de deal van OPEC-landen met Rusland en andere niet-leden na dit jaar eindigt.

10 uur geleden
Rabobank: gesprek met Remkes was 'superconstructief'

UTRECHT (ANP) - De Rabobank heeft "een superconstructief gesprek" gevoerd met stikstofbemiddelaar Johan Remkes, zegt een woordvoerster van de bank na afloop van de bijeenkomst. "Over en weer is er goed gepraat over het verdienmodel van de boer. Er is ook wel gesproken over het perspectief van de boer, omdat veel klanten van ons nu in onzekerheid zitten", aldus de zegsvrouw.

10 uur geleden