Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Relschoppers Eindhoven veroordeeld tot gevangenisstraffen

Relschoppers Eindhoven veroordeeld tot gevangenisstraffen

DEN BOSCH (ANP) - De rechtbank in Den Bosch heeft twee mannen veroordeeld tot celstraffen van vijf en zes maanden waarvan twee voorwaardelijk, voor het meedoen aan de rellen in Eindhoven op 24 januari. De politierechter hield zaken tegen twee andere verdachten aan tot 24 februari.

Een 34-jarige man uit Mierlo kreeg een half jaar cel, waarvan twee maanden voorwaardelijk, voor het gooien van stenen naar de politie en politiebusjes, het slaan en schoppen tegen die busjes en het afbreken van een spiegel van zo'n voertuig. Een 19-jarige man uit Best kreeg vijf maanden waarvan twee voorwaardelijk. Ook hij gooide stenen naar de politie en de busjes, hielp daarnaast met het omver gooien van een auto van ProRail en plunderde sigaretten uit een supermarkt. Bovendien moeten beide mannen een schadevergoeding betalen.

De politierechter hield er bij het bepalen van de straf rekening mee dat er grof geweld is gepleegd tegen mensen en goederen. De mannen zijn daar volgens de rechtbank volledig in meegegaan, pleegden gedurende langere tijd geweld en speelden een actieve rol in de rellen.

Vorige week vrijdag veroordeelde de rechtbank al vier relschoppers tot gevangenisstraffen. Dinsdag werden nog eens drie jonge relschoppers veroordeeld tot jeugddetentie wegens hun aandeel in de rellen.

Tijdens de rellen op 24 januari in Eindhoven keerde een groep van 300 tot 400 mensen zich tegen de politie. Daarbij werden onder meer branden gesticht, vernielingen aangericht en werd een winkel in de stationshal geplunderd.

Meer uit Binnenland

Geen treinen tussen Rotterdam en Schiphol op zondag

UTRECHT (ANP) - Zondag rijden er geen treinen tussen Rotterdam Centraal, Leiden Centraal en Schiphol Airport. Spoorbeheerder ProRail verricht dan grootschalige werkzaamheden aan het spoor bij die stations, meldt de NS. Ook de Intercity Direct tussen Amsterdam en Rotterdam rijdt niet.

40 minuten geleden
Meer mensen naar speelgoedbanken voor Sinterklaas en Kerstmis

DEN HAAG (ANP) - Bij meerdere speelgoedbanken in het land is het in aanloop naar Sinterklaas en Kerstmis drukker dan in voorgaande jaren. In onder meer Almelo, Den Haag en Delft noteren de organisaties dit jaar een toename in de vraag naar tweedehands speelgoed.

1 uur geleden
OM eist tbs tegen vrouw die kind uit raam gooide

DEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag in de rechtbank van Den Haag tbs met dwangverpleging geëist tegen een 32-jarige vrouw uit Oekraïne die haar zestien dagen oude zoontje zou hebben gedood door hem vanaf tweehoog naar beneden te gooien. Het drama voltrok zich op 24 februari bij een opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen aan de Parallelweg in Den Haag. De vrouw heeft verklaard dat een stem in haar hoofd haar opdroeg haar baby te doden.

1 uur geleden
Verdachte opgepakt 33 jaar na roofmoord op Rotterdamse ondernemer

ROTTERDAM (ANP) - De Rotterdamse politie heeft dinsdag een verdachte opgepakt voor de roofmoord op de 54-jarige ondernemer Hans van der Mee, meldt het Openbaar Ministerie vrijdag. Van der Mee werd op 14 februari 1990 in zijn winkel met huishoudelijke apparatuur in de Ruilstraat overvallen en doodgeschoten. De politie heeft een 59-jarige Rotterdammer opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij zijn dood.

1 uur geleden
Agent veroordeeld tot taakstraf van 80 uur voor schieten op Jouke

UTRECHT (ANP) - De agent die in juli vorig jaar tijdens een boerenprotest in Heerenveen op de jonge tractorbestuurder Jouke schoot, is vrijdag veroordeeld tot een taakstraf van tachtig uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand. De rechtbank in Utrecht acht de agent schuldig aan poging tot doodslag.

2 uur geleden
Weinig afvallers bij eerste lichting van dienjaar bij Defensie

DEN HAAG (ANP) - Bij de eerste lichting militairen van het dienjaar is het aantal afvallers bij de algemene opleiding beperkt gebleven, aldus Defensie. Het percentage afvallers ligt bij de reguliere opleiding op ongeveer 20 procent, bij deze eerste lichting van het dienjaar ligt dat percentage iets boven de 7 procent.

2 uur geleden
Kinderhulpfonds kan nog ruim 9000 extra kinderen cadeau geven

DEVENTER (ANP) - Het Nationaal Fonds Kinderhulp verwacht als gevolg van donaties voor Actie Pepernoot die de afgelopen dagen zijn gedaan nog eens ruim 9000 kinderen uit arme gezinnen blij te kunnen maken met een sinterklaascadeau. Dinsdag om 12.00 uur stonden nog 18.684 kinderen op de wachtlijst. Dat aantal denkt het fonds door nieuwe donaties minimaal te kunnen halveren, zegt een woordvoerster. "Het is wel dubbel. Het is fijn om duizenden kinderen wél blij te kunnen maken, maar toch ook veel niet."

3 uur geleden