Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rellen en arrestaties in Brussel na WK-verlies Marokko

Rellen en arrestaties in Brussel na WK-verlies Marokko

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De politie in Brussel heeft na de verloren halve finale van de Marokkaanse nationale ploeg op het WK voetbal in Qatar het waterkanon en traangas ingezet. Relschoppers zochten op straat direct de confrontatie met de politie. Die heeft zo'n honderd arrestaties verricht.

De Marokkaanse gemeenschap in de Belgische hoofdstad probeerde net als bij eerdere wedstrijden met een 'mensenketting' rust te brengen, maar dat bracht ook nu weinig soelaas. De relschoppers schoten met vuurwerk naar de vrijwilligers en de politie, die met zwaar materieel reageerde. Volgens de politie zijn de aanhoudingen verricht wegens ordeverstoring, vernieling van twee politievoertuigen en het bezit van knalvuurwerk.

Na de eerder door Marokko gewonnen WK-wedstrijden was het ook onrustig in Brussel, dat een grote Marokkaanse gemeenschap heeft.

In Antwerpen braken eveneens her en der opstootjes uit. Er werd zwaar vuurwerk afgestoken en kleine groepjes relschoppers zochten de confrontatie met de politie. Die zette een waterkanon in om de orde te herstellen.

Meer uit Buitenland

Zuid-Afrikaans ANC dreigt na 30 jaar meerderheid te verliezen

KAAPSTAD (ANP) - Bijna 28 miljoen Zuid-Afrikanen kunnen woensdag een nationaal en provinciaal parlement kiezen. Volgens opiniepeilers is de kans groot dat de partij die het land sinds het einde van het apartheidsbewind in 1994 heeft gedomineerd, het Afrikaans Nationaal Congres (ANC), de meerderheid in de nationale volksvertegenwoordiging verliest. Een machtsmonopolie van dertig jaar is dan verleden tijd.

19 minuten geleden
Jury in zwijggeldzaak Trump begint woensdag met beraadslagen

NEW YORK (ANP) - De jury in het zwijggeldproces tegen Donald Trump begint woensdag te beraadslagen over de vraag of de voormalige Amerikaanse president moet worden veroordeeld voor het vervalsen van bedrijfsdocumenten. Dat melden Amerikaanse media. De beraadslagingen beginnen nadat de rechter de jury instructies heeft gegeven.

1 uur geleden
Amnesty: minder landen voeren doodstraf uit, wel meer executies

LONDEN (ANP) - Het aantal executies wereldwijd is vorig jaar verder gestegen, vooral in het Midden-Oosten. Amnesty International meldt echter ook vooruitgang in de strijd tegen de doodstraf. Vorig jaar voltrokken zestien landen doodvonnissen, het kleinste aantal sinds de mensenrechtenorganisatie in 1977 begon met rapporteren over doodstraffen.

2 uur geleden
Haïti krijgt oud-premier Conille als tijdelijke regeringsleider

PORT-AU-PRINCE (ANP/RTR) - De transitieraad van Haïti heeft oud-premier Garry Conille als interim-premier aangewezen. De raad, die enkele presidentiële bevoegdheden heeft, en zijn hoofd, Edgard Leblanc, die de facto president is, hebben nu de taak om vóór 7 februari 2026 verkiezingen te houden, zoals vastgelegd in de grondwet van Haïti.

2 uur geleden
Mexico zet 27.000 militairen in bij verkiezingen

MEXICO-STAD (ANP/AFP) - Mexico zal dit weekend ongeveer 27.000 soldaten en leden van de Nationale Garde inzetten tijdens de algemene verkiezingen. President Andres Manuel Lopez Obrador zei de beslissing te hebben genomen opdat Mexicanen "kalm, veilig en zonder angst" kunnen stemmen.

3 uur geleden
Algerije stelt VN-actie voor om 'het moorden in Rafah te stoppen'

NEW YORK (ANP/RTR) - Algerije zal dinsdag nog een ontwerpresolutie verspreiden onder de leden van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties, waarin het voorstelt om "het moorden in Rafah te stoppen". Dat zei de Algerijnse VN-ambassadeur Amar Bendjama na een bijeenkomst van de vijftien leden van de raad over de oorlog in Gaza. Het overleg was achter gesloten deuren.

4 uur geleden
Betoging bij Israëlische ambassade in België met geweld beëindigd

UKKEL (ANP/BELGA) - De Belgische politie heeft met geweld een betoging bij de Israëlische ambassade uiteengedreven. Activisten eisten een einde aan de oorlog in Gaza en sancties tegen Israël. De burgemeester van Ukkel, waar de ambassade gevestigd is, stelt dat ingegrepen moest worden omdat betogers geen gehoor gaven aan de opdracht om te vertrekken.

5 uur geleden