Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Relatief veel coronabesmettingen in Nederland

Relatief veel coronabesmettingen in Nederland

SOLNA (ANP) - In Nederland worden relatief veel coronabesmettingen vastgesteld, in vergelijking met andere Europese landen. Limburg staat tweede op de Europese 'ranglijst', die 215 regio's telt. Noord-Brabant is derde. Ook Gelderland, Groningen, Drenthe en Overijssel staan hoog in het overzicht, dat wordt aangevoerd door IJsland.

In Limburg zijn in de afgelopen twee kalenderweken 7185 op elke 100.000 inwoners positief getest. Dat betekent dat één op elke veertien Limburgers besmet bleek. Dat is bijna 72 procent meer dan bij het overzicht dat de Europese gezondheidsdienst ECDC vorige week maakte. In Noord-Brabant steeg het aantal positieve tests met bijna 54 procent.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldde eerder ook al dat het aantal positieve tests vooral is gestegen in de regio's waar veel mensen carnaval vieren. Die feesten vielen samen met een versoepeling van de coronaregels voor de horeca. Inmiddels begint het aantal positieve testen weer te dalen, maar die daling telt nog niet mee voor de huidige kaart.

Donkerrood

Voor de achttiende week op rij staan alle twaalf provincies in Nederland op donkerrood, het hoogste waarschuwingsniveau van het ECDC.

In de andere landen zijn de meeste regio's ook nog donkerrood, maar de kaart wordt wel iets minder vurig. Zo kleuren 43 regio's nu rood, een stapje lager. Vorige week waren het er 27, en de week daarvoor 13. Net als vorige week zijn twee regio's oranje. Het Franse overzeese gebiedsdeel Mayotte is als enige regio groen, het laagste niveau.

Het ECDC berekent het overzicht aan de hand van het aantal positieve coronatesten en de vaccinatiegraad. De kaart is bedoeld om beleidsmakers een duidelijk overzicht te geven van de coronasituatie. Er zitten geen automatische reisadviezen aan vast.

Meer uit Binnenland

Celstraffen tot 23 jaar voor mislukte aanslag op 'tattookiller'

ZWOLLE (ANP) - Voor een poging de voortvluchtige 'tattookiller' Cor P. in de Dominicaanse Republiek te liquideren heeft de rechtbank in Zwolle dinsdag vier mannen tot celstraffen veroordeeld. P. werd veertien keer getroffen door een schutter op een scooter, maar overleefde de aanslag.

1 dag geleden
Jaar cel voor bedreigen politicus Frans Timmermans

DEN HAAG (ANP) - Een 54-jarige man is dinsdag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk, voor het bedreigen van Frans Timmermans en voor wapenbezit. De man had de politicus bedreigd op social media. In zijn huis vond de politie diverse wapens en honderden patronen.

1 dag geleden
2,5 jaar cel voor gooien brandbom naar ambassade Israël

DEN HAAG (ANP) - De rechtbank in Den Haag heeft Osama A. dinsdag veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor het gooien van een molotovcocktail naar de Israëlische ambassade in Den Haag. Dat gebeurde op 21 maart van dit jaar. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie

1 dag geleden
Media: Nederlandse motorrijder sterft bij ongeluk in Italië

GENUA (ANP) - Een Nederlandse motorrijder is om het leven gekomen bij een verkeersongeluk in het noorden van Italië. Hij botste tegen een auto op een weg tussen Piana Crixia en Dego, ten westen van Genua, melden Italiaanse media.

1 dag geleden
Negen jaar cel en tbs in hoger beroep voor doodrijden agent

DEN HAAG (ANP) - De vrachtwagenchauffeur die op 7 juli 2021 een motoragent doodreed in Rotterdam is in hoger beroep veroordeeld tot negen jaar cel en tbs met dwangverpleging voor doodslag. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag dinsdag besloten. Na het uitzitten van zijn straf mag de man (49) bovendien tien jaar lang geen motorvoertuig besturen.

1 dag geleden
Zuid-Holland onderzoekt andere bestemming van vliegveld Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - De provincie Zuid-Holland laat onderzoeken wat het betekent als het vliegveld van Rotterdam wordt omgevormd tot een bedrijventerrein, een recreatie- of natuurgebied of een woningbouwlocatie. Zuid-Holland zoekt hiervoor een gerenommeerd bureau op het gebied van maatschappelijke kosten-batenanalyse. Het onderzoek moet eind dit jaar beginnen en Zuid-Holland hoopt in de winter van 2025 de resultaten te kunnen presenteren.

1 dag geleden
Politieman ontslagen na discriminerende teksten op sociale media

DEN HAAG (ANP) - Een politieman van de eenheid in Den Haag is ontslagen omdat hij "zeer ongepaste" uitlatingen deed via een openbaar profiel op sociale media. "Zijn uitingen konden als stigmatiserend, discriminerend, kwetsend, beledigend en als aanzettend tot geweld worden opgevat", meldt de politie.

1 dag geleden