Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rel om wildplassen bij monument Londen: verdachte opgepakt

Rel om wildplassen bij monument Londen: verdachte opgepakt

RACISMELONDEN (ANP/AFP) - De Britse politie heeft een man aangehouden die voor ophef zorgde door in Londen naast een monument voor een gedode agent te plassen. De verdachte gaf zichzelf aan bij een politiebureau in Essex en zit nog vast.

Een foto van de plassende man verscheen zaterdag op sociale media. Hij leegde zijn blaas bij het monument van agent Keith Palmer. Die kwam in 2017 om het leven door een terreuraanslag bij het parlementsgebouw in de Britse hoofdstad.

Het wildplassen bij het monument van agent Palmer zorgde voor grote verontwaardiging. Parlementariër Tobias Ellwood, die zich destijds ontfermde over de stervende Palmer, sprak schande over het voorval. "Deze man moet zich enorm schamen", schreef hij op Twitter.

Het wildplasincident zou zaterdag hebben plaatsgevonden, toen de Britse hoofdstad in de greep was van gewelddadige rellen. Zowel betogers tegen racisme als rechtse tegendemonstranten waren de straat opgegaan. Relschoppers keerden zich ook tegen de politie, die 113 mensen arresteerde.

Meer uit Buitenland

Kyiv: 30 door Rusland afgevuurde raketten en drones onderschept

KYIV (ANP/RTR) - In het grootste deel van Oekraïne zijn op vrijdagochtend de luchtalarmen opgeheven die tijdens de nacht ervoor in praktisch heel het land hadden geklonken. De autoriteiten in hoofdstad Kyiv stellen dat in de nacht van donderdag op vrijdag meer dan dertig door Rusland afgevuurde raketten en drones zijn neergehaald. Die zouden tegelijkertijd richting Oekraïne zijn gelanceerd.

3 uur geleden
Ook Amerikaanse Senaat gaat akkoord met schuldendeal

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - Een meerderheid van de Amerikaanse senatoren heeft donderdag voor een verhoging van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid gestemd. Daardoor is voorkomen dat er een situatie ontstaat waarin de Verenigde Staten voor het eerst in de geschiedenis zonder geld zouden komen te zitten. Dat zou waarschijnlijk grote chaos op financiële markten hebben veroorzaakt.

3 uur geleden
Amnesty: Iran executeert drie keer zoveel mensen om drugsmisdaad

TEHERAN (ANP/AFP) - Iran heeft dit jaar al drie keer zoveel mensen geëxecuteerd vanwege drugsmisdaden dan rond dezelfde tijd van het jaar in 2022, meldt Amnesty International vrijdag. Volgens de mensenrechtenorganisatie zijn in 2023 ten minste 173 mensen opgehangen nadat zij in "systematisch oneerlijke processen" werden veroordeeld voor drugsgerelateerde misdrijven.

5 uur geleden
Bill Cosby weer aangeklaagd vanwege seksueel misbruik

LOS ANGELES (ANP) - Bill Cosby is opnieuw aangeklaagd voor seksueel misbruik. Een voormalig playmate beweert dat ze in 1969 door de komiek is gedrogeerd en verkracht, melden Amerikaanse media op basis van rechtbankdocumenten.

10 uur geleden
Senaat stemt tegen Bidens plan voor kwijtschelden studieschuld

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Senaat heeft zich donderdag uitgesproken tegen een plan van president Joe Biden om een deel van de studieschuld van Amerikanen kwijt te schelden. Een paar Democraten stemden met de Republikeinen mee, waardoor een resolutie tegen het plan kon worden aangenomen.

11 uur geleden
Kosovo bereid tot nieuwe verkiezingen in onrustige noorden

BULBOACA (ANP/RTR) - Kosovo is bereid nieuwe lokale verkiezingen te houden in het noorden van het land, waar de Servische gemeenschap protesteert tegen de aanstelling van burgemeesters van Albanese afkomst. President Vjosa Osmani zei dat na een overleg met onder anderen de Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz in Moldavië. Die twee drongen aan op een nieuwe stembusgang.

12 uur geleden
Regering VK wil Johnsons appjes niet afstaan in corona-onderzoek

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse regering wil een rechter laten beoordelen of het verplicht is om appberichten van oud-premier Boris Johnson te delen met een commissie die onderzoek doet naar de corona-aanpak van het Verenigd Koninkrijk. De regering heeft de deadline om die appjes af te staan gemist en lijkt ook niet van plan de appjes te delen.

14 uur geleden