Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rel om dood scholiere India door slangenbeet

Rel om dood scholiere India door slangenbeet

THIRUVANANTHAPURAM (ANP/AFP) - Scholieren hebben in India gedemonstreerd vanwege de dood van een leerling. Het 10-jarige meisje overleed deze week nadat ze in haar klaslokaal in het zuidelijke Kerala was gebeten door een giftige slang. Die hield zich naar verluidt op in een gat onder haar bureau.

Het meisje was volgens berichten in Indiase media pas na een uur naar het ziekenhuis gebracht. Toen was haar been al verkleurd. De docent, die inmiddels is geschorst, zou aanvankelijk gewoon zijn doorgegaan met de les, ondanks de pijnkreten van de scholiere en protesten van haar klasgenoten.

De ouders zouden met hun kind naar meerdere ziekenhuizen zijn gereden. Ze kregen overal te horen dat er geen tegengif voorhanden was. Het meisje overleed onderweg naar een vijfde kliniek. De eerste minister van de deelstaat heeft het optreden van de school bekritiseerd. "Docenten moeten kinderen juist leren hoe ze moeten reageren in zo'n situatie."

Bij haar school verzamelden zich vrijdag zo'n 150 tot 200 boze scholieren. Een jonge demonstrant klaagde dat er geen eerstehulpkit aanwezig is in het gebouw, terwijl daar regelmatig slangen worden gesignaleerd. Ook zouden docenten hebben volgehouden dat de verwonding van het meisje het gevolg was van een spijker, steen of iets vergelijkbaars.

Meer uit Buitenland

Premier Qatar vreest dat oorlog Gaza hele generatie radicaliseert

DOHA (ANP/RTR) - De premier van Qatar vreest dat een hele generatie in het Midden-Oosten radicaliseert door de bloedige oorlog in de Gazastrook. Premier Mohammed bin Abdulrahman al-Thani zei dit op het Doha Forum dat sinds 2003 jaarlijks wordt gehouden in de stad waar het forum naar is genoemd. Het voornaamste thema is dialoog en diplomatie.

33 minuten geleden
VN-chef betreurt 'verlamming' VN na stemming over bestand Gaza

DOHA (ANP/AFP/RTR) - VN-chef António Guterres betreurt het dat de Verenigde Naties "verlamd zijn door geostrategische verdeeldheid". De Veiligheidsraad heeft vrijdag geen resolutie met de eis tot een staakt-het-vuren in Gaza kunnen aannemen, omdat de VS hun veto uitspraken. Guterres zei ook op een jaarlijks forum in de hoofdstad van Qatar, Doha, dat het falen van de resolutie de geloofwaardigheid van de Veiligheidsraad ernstig ondermijnt.

1 uur geleden
VN-chef: fossiele industrie moet de weg naar hernieuwbaar leiden

DOHA (ANP/RTR) - Bedrijven die nu nog gericht zijn op fossiele brandstoffen moeten de weg leiden naar hernieuwbare energie. Daartoe roept VN-chef António Guterres de sector op, bij de openingsceremonie van het jaarlijkse Doha Forum in de hoofdstad van Qatar.

1 uur geleden
Intense gevechten in het zuiden van de Gazastrook

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Het Israëlische leger en de Palestijnse militante groepering Hamas zijn zondag verwikkeld in hevige gevechten in het zuiden van de Gazastrook, waar honderdduizenden mensen hun toevlucht hebben gezocht.

4 uur geleden
Taylor Swift-Tour brengt meer dan een miljard dollar op

LOS ANGELES (ANP) - De Eras Tour van Taylor Swift is de eerste tour in de geschiedenis die meer dan een miljard dollar opbrengt. Volgens de Britse krant The Mirror heeft de tour, die negen maanden geleden is begonnen, tot nu toe 1,04 miljard dollar opgeleverd. Dat is meer dan 950 miljoen euro.

8 uur geleden
Anatomy of a Fall wint beste film bij European Film Awards

BERLIJN (ANP) - Anatomy of a Fall heeft zaterdagavond de prijs voor beste film gewonnen bij de European Film Awards. De 36e uitreiking van de Europese filmprijzen vond plaats in Berlijn.

8 uur geleden
Veiligheidsadviseur Israël: 7000 Palestijnse militanten gedood

JERUZALEM (ANP/RTR/DPA) - Volgens de Israëlische veiligheidsadviseur zijn in de Gazastrook tot dusver zeker 7000 militanten gedood in de oorlog tegen Hamas. "Dat is een voorzichtige schatting", aldus Tzachi Hanegbi zaterdag in een interview op de tv-zender Channel 12. "Het zouden er best meer kunnen zijn, omdat we niet weten of er nog strijders onder ingestorte gebouwen en in tunnels liggen."

12 uur geleden