Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rel om dood scholiere India door slangenbeet

Rel om dood scholiere India door slangenbeet

THIRUVANANTHAPURAM (ANP/AFP) - Scholieren hebben in India gedemonstreerd vanwege de dood van een leerling. Het 10-jarige meisje overleed deze week nadat ze in haar klaslokaal in het zuidelijke Kerala was gebeten door een giftige slang. Die hield zich naar verluidt op in een gat onder haar bureau.

Het meisje was volgens berichten in Indiase media pas na een uur naar het ziekenhuis gebracht. Toen was haar been al verkleurd. De docent, die inmiddels is geschorst, zou aanvankelijk gewoon zijn doorgegaan met de les, ondanks de pijnkreten van de scholiere en protesten van haar klasgenoten.

De ouders zouden met hun kind naar meerdere ziekenhuizen zijn gereden. Ze kregen overal te horen dat er geen tegengif voorhanden was. Het meisje overleed onderweg naar een vijfde kliniek. De eerste minister van de deelstaat heeft het optreden van de school bekritiseerd. "Docenten moeten kinderen juist leren hoe ze moeten reageren in zo'n situatie."

Bij haar school verzamelden zich vrijdag zo'n 150 tot 200 boze scholieren. Een jonge demonstrant klaagde dat er geen eerstehulpkit aanwezig is in het gebouw, terwijl daar regelmatig slangen worden gesignaleerd. Ook zouden docenten hebben volgehouden dat de verwonding van het meisje het gevolg was van een spijker, steen of iets vergelijkbaars.

Meer uit Buitenland

Dodental loopt op na recordhoeveelheid regen in Zuid-Korea

SEOUL (ANP/RTR) - De recordhoeveelheid regen in Seoul en omgeving heeft zeker negen mensen het leven gekost, bericht het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap. Het noodweer gaat gepaard met overstromingen, aardverschuivingen en stroomstoringen.

42 minuten geleden
Turkije gaat voor kust weer naar olie en gas boren

ANKARA (ANP/RTR) - Turkije stuurt een nieuw onderzoeksschip bij Antalya de zee op om 55 kilometer voor de kust proefboringen naar olie en gas te doen. President Erdogan stelt dat zijn land voor boringen van niemand toestemming nodig heeft. Volgens algemene internationale regels heeft een land vanaf de kust een eigen kuststrook van maximaal 22,2 kilometer. Dit is de territoriale zone. De zee en de bodem behoren tot de kuststaat.

59 minuten geleden
Keulse Dom komt in het donker te staan om energie te sparen

KEULEN (ANP/DPA) - De beroemde kathedraal van Keulen, de Dom, komt 's nachts voortaan in het donker te staan om elektriciteit te besparen. Het stadsbestuur heeft besloten de schijnwerpers uit te zetten omdat Duitsland minder Russisch gas krijgt sinds de Russische invasie in Oekraïne.

1 uur geleden
Motown-songwriter Lamont Dozier (81) overleden

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse songwriter Lamont Dozier is overleden. Hij is 81 jaar geworden, heeft zijn zoon dinsdag bekendgemaakt. De doodsoorzaak is niet bekend.

3 uur geleden
Premier Estland: geen Russische toeristen meer in Europese Unie

TALLINN (ANP/RTR) - De premier van Estland wil geen Russische toeristen meer in de Europese Unie als straf voor de bloedige Russische invasie in Oekraïne. Regeringsleidster Kaja Kallas roept op de afgifte van toeristenvisa aan Russen te stoppen.

3 uur geleden
VS schrappen 'wrede' antimigratiemaatregel Trump

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Verenigde Staten hebben een antimigratiemaatregel van de vorige president Donald Trump geschrapt, die door critici als wreed werd bestempeld. Asielzoekers hoeven niet meer in Mexico te wachten terwijl hun aanvraag bij de rechter loopt.

4 uur geleden
Doden en gewonden bij botsingen op Westelijke Jordaanoever

NABLUS (ANP/AFP/RTR) - Drie Palestijnen zijn om het leven gekomen bij confrontaties met Israëlische troepen die op de Westelijke Jordaanoever een woning binnenvielen, melden de Palestijnse autoriteiten. Het gaat volgens het Israëlische leger onder anderen om een hoge commandant van de militie Al-Aqsa Martelarenbrigades.

6 uur geleden