Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Reizigerschaos op vliegveld van Düsseldorf houdt langer aan

Reizigerschaos op vliegveld van Düsseldorf houdt langer aan

DÜSSELDORF (ANP) - De reizigerschaos op het vliegveld van het Duitse Düsseldorf gaat zeker tot na Pinksteren duren, waarschuwt de Duitse vakbond voor luchthavenpersoneel Verdi. Afgelopen weken hadden reizigers al last van lange wachtrijen voor de veiligheidscontrole en door personeelsgebrek zal dat binnen afzienbare tijd niet veranderen, zegt vakbondsman Özay Tarim dinsdag in Duitse media.

De lange rijen in de terminal zijn vervelend voor reizigers maar ook erg belastend voor het veiligheidspersoneel, schetst hij. De situatie nu vormt niet alleen gevaar voor de veiligheid van de passagiers maar ook voor de gezondheid van de bewakers. "We hebben op dit moment een ziekteverzuim van meer dan 20 procent", aldus Tarim.

De luchthaven Düsseldorf legt de verantwoordelijkheid neer bij de politie die de controles in juni 2020 heeft uitbesteed aan een particuliere beveiligingsfirma. Anders dan contractueel is overeengekomen kan het bedrijf niet voldoende personeel leveren. Bij elke dienst komen we momenteel tot 140 mensen tekort, aldus een woordvoerder van het vliegveld. "Een tweede beveiligingsbedrijf is in onze optiek absoluut noodzakelijk op de luchthaven van Düsseldorf."

De burgemeester van Düsseldorf sluit zich daar bij aan. Hij wil de komende dagen daarover contact opnemen met de Duitse nationale politie. Ook het vliegveld van Keulen kampt met personeelstekorten en wachtrijen. Beide luchthavens zijn ook populair onder Nederlandse reizigers.

Meer uit Buitenland

Armeense premier: Rusland faalt in vredestaak

JEREVAN (ANP/AFP) - De Armeense premier Nikol Pasjinian heeft kritiek op de Russische vredesmacht die in de regio Nagorno-Karabach is gestationeerd. Hij verwijt de Russen dat ze er niet in zijn geslaagd een Azerbeidzjaans offensief af te wenden.

34 minuten geleden
Zelensky in Washington: we verliezen de oorlog zonder hulp VS

WASHINGTON (ANP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft tijdens een besloten bijeenkomst in Washington gezegd dat het wegvallen van Amerikaanse steun aan zijn land grote gevolgen kan hebben. De Democratische fractievoorzitter in de Senaat Chuck Schumer zei volgens Amerikaanse media dat de Oekraïense leider met een grimmige waarschuwing kwam: "Als we de hulp niet krijgen, verliezen we de oorlog."

1 uur geleden
Trump wil shutdown om geldkraan aanklagers dicht te draaien

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft Republikeinen in het Congres opgeroepen aan te sturen op een shutdown, het platleggen van de landelijke overheid. "Dit is de laatste kans om de financiering te stoppen van de politieke vervolging tegen mij en andere patriotten", schreef de Republikein op zijn berichtenplatform Truth Social.

2 uur geleden
Brits OM vervolgt vijf Bulgaren voor spionage voor Rusland

LONDEN (ANP) - Het Britse Openbaar Ministerie stelt vervolging in tegen vijf Bulgaren die worden verdacht van spionage voor Rusland. De drie mannen en twee vrouwen probeerden volgens de aanklagers jarenlang informatie te verzamelen die "direct of indirect nuttig is voor een vijand". De activiteiten zouden tussen augustus 2020 en februari 2023 hebben plaatsgevonden.

4 uur geleden
Oud-AfD-raadslid in Baden-Baden bestraft voor tekenen hakenkruisen

BRETTEN (ANP/DPA) - Een voormalig Alternative für Deutschland-gemeenteraadslid is veroordeeld voor het tekenen van hakenkruisen op Oekraïense auto's. Martin Kühne is schuldig bevonden aan belediging en het "gebruik van symbolen van ongrondwettelijke organisaties". Het is in Duitsland illegaal om symbolen en kreten van nazi-Duitsland te gebruiken. De politicus moet een boete betalen.

4 uur geleden
Zelensky bezoekt Washington en vraagt om meer luchtafweersystemen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft in aanloop naar topoverleg in de Amerikaanse hoofdstad Washington benadrukt dat zijn land meer luchtverdedigingssystemen nodig heeft. "De Russische terroristen hebben afgelopen nacht weer een massale aanval uitgevoerd. Vooral op onze infrastructuur. De meeste raketten zijn neergehaald, maar niet allemaal", schreef hij op berichtendienst Telegram.

5 uur geleden
Oekraïne valt Russische luchtmachtbasis aan op de Krim

KYIV (ANP/RTR/DPA) - Oekraïne heeft in de nacht van woensdag op donderdag een Russische luchtmachtbasis onder vuur genomen op schiereiland de Krim. Oekraïense media berichten dat sprake was van een grootschalige aanval waarbij drones en raketten zijn ingezet. Die leidde naar verluidt tot zware schade aan materieel op de basis bij de stad Saki.

5 uur geleden