Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Reizigers zoeken alternatieve vervoermiddelen door staking NS

Reizigers zoeken alternatieve vervoermiddelen door staking NS

DEN HAAG (ANP) - Reizigers zoeken naar alternatieve vervoermiddelen vanwege de estafettestakingen van de Nederlandse Spoorwegen. Zo worden er meer deelauto's gebruikt en nemen mensen vaker de bus naar hun werk.

Het gebruik van deelauto's steeg dinsdag met 50 procent, melden aanbieders MyWheels en Amber. Vorige week constateerde MyWheels bij een eerdere stakingsronde op het spoor een stijging van ruim 20 procent in het aantal ritten ten opzichte van de week ervoor. Ook het aantal boekingen steeg "gigantisch".

De zakelijke deelautoaanbieder Amber, die onlangs met MyWheels samenging, meldt een stijging van ruim een kwart aan afgelegde kilometers vorige week toen de stakingen begonnen ten opzichte van de week ervoor. Met name het aantal zakelijke kilometers steeg, met 62 procent.

Ongebruikelijke activiteit

Busbedrijf Flixbus meldde maandag al dat de staking van dinsdag zou leiden tot "ongebruikelijke activiteit" op de binnenlandse lijnen. Het busbedrijf is ook in andere landen buiten Nederland actief. Flixbus zegt in een verklaring al sinds het begin van de onderhandelingen tussen vakbonden en de NS over de cao "een buitengewoon hoge vraag" te zien naar de busdiensten. Zowel het internetverkeer als het aantal boekingen kende "een flinke groei". Flixbus verbindt twintig steden door heel Nederland.

Een woordvoerder van Transdev, het moederbedrijf van Connexxion, laat weten dat het dinsdag op de meeste buslijnen niet drukker is dan anders. De vervoerder zag wel meer reizigers op de verbinding tussen Haarlem en Amsterdam-Zuid. "Soms met een kleine vertraging tot gevolg."

Uber

Uber zegt dinsdag geen opmerkelijke pieken te zien, bijvoorbeeld rond treinstations. Ook in steden zoals Amsterdam en Rotterdam ziet het bedrijf niet dat meer mensen dan verwacht met Uber een rit bestellen.

Door de estafettestaking dinsdag in Midden-Nederland rijden er geen treinen van de NS door Nederland, met uitzondering van het traject Amsterdam Centraal - Schiphol. Het is de vierde stakingsdag van de vakbonden. Maandag lag het treinverkeer in Noord-Holland plat. Vorige week woensdag werd er al in Noord-Nederland gestaakt, en vrijdag in Zuid-Holland.

Reizigersorganisatie Rover zegt dat reizigers dinsdag goed op de hoogte lijken te zijn van de staking, net als bij de voorgaande stakingsdagen. "We kregen vooral klachten over mensen die niet begrepen waarom de NS pas maandagmiddag aankondigde dat dinsdag door het hele land geen treinen zouden rijden", aldus een woordvoerder.

Meer uit Financieel

Landelijke storing bij pinnen in winkels, meldt Betaalvereniging

DEN HAAG (ANP) - Een landelijke storing zorgt voor problemen met pinnen in winkels. Dat laat Betaalvereniging Nederland weten. De storing begon omstreeks 18.00 uur. Volgens de website allestoringen.nl hebben al duizenden mensen melding gemaakt van de storing.

49 minuten geleden
Bijna 5,5 miljoen passagiers op Schiphol in april

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol heeft in april meer passagiers verwelkomd dan in dezelfde maand een jaar eerder. In totaal reisden vorige maand bijna 5,5 miljoen passagiers van, naar of via Schiphol, een toename van bijna 7 procent vergeleken met april vorig jaar.

1 uur geleden
Verzekeraar Aegon bij winnaars op Damrak na handelsbericht

AMSTERDAM (ANP) - Aegon stond donderdag bij de winnaars in de Amsterdamse AEX-index. De verzekeraar kwam met een handelsbericht over het afgelopen kwartaal. Dat werd goed ontvangen door beleggers, want het aandeel Aegon steeg 0,9 procent.

2 uur geleden
Arbeidsinspectie dreigt bagagebedrijven Schiphol met nieuwe boete

SCHIPHOL (ANP) - De Arbeidsinspectie dreigt opnieuw met boetes voor bagageafhandelaren op Schiphol. De fysieke belasting van werknemers bij het sjouwen en in- en uitladen van bijvoorbeeld koffers is bij vier van de zes bedrijven nog steeds te groot. Als de bagageafhandelaren het werk niet verlichten, moeten zij nieuwe dwangsommen tot meer dan een miljoen euro betalen.

3 uur geleden
Sportmerk Under Armour lager op Wall Street na winstwaarschuwing

NEW YORK (ANP) - Sportkledingmerk Under Armour ging donderdag omlaag op de aandelenbeurzen in New York. Under Armour kwam met een winstwaarschuwing voor het lopende boekjaar door "uitdagende marktomstandigheden". Het aandeel stond 1 procent in het rood in de vroege handel.

4 uur geleden
Kabinet bekijkt alternatieven voor verkoop Duitse tak TenneT

DEN HAAG (ANP) - De verkoop van de Duitse tak van netbeheerder TenneT aan de Duitse staat laat nog altijd op zich wachten. De onderhandelingen duren langer dan gehoopt, erkent demissionair minister Steven van Weyenberg (Financiën). Hij gaat daarom samen met het staatsbedrijf alvast alternatieven in kaart brengen voor het geval er geen deal kan worden gesloten.

4 uur geleden
Albert Heijn gaat varkenshouders betalen om stallen te verbeteren

ZAANDAM (ANP) - Albert Heijn gaat varkenshouders betalen om hun stallen te verbeteren. De Dierenbescherming is enthousiast.

5 uur geleden