Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Reiziger met booster uit zeerhoogrisicogebied niet in quarantaine

Reiziger met booster uit zeerhoogrisicogebied niet in quarantaine

DEN HAAG (ANP) - Reizigers uit zeerhoogrisicogebieden die een booster hebben gehad, hoeven vanaf volgende week woensdag niet meer in quarantaine. Dat heeft het kabinet aan de Tweede Kamer laten weten. Reizigers uit deze landen moeten nu nog tien dagen verplicht in quarantaine.

Het kabinet kondigde bijna twee weken geleden al aan dat mensen in Nederland die minimaal een week geleden een booster hebben gehad niet meer in quarantaine hoeven na contact met een besmet persoon, mits ze geen klachten hebben. De regel gaat nu ook vanaf 2 februari gelden voor reizigers uit zeerhoogrisicolanden.

Er staan meer dan dertig landen en gebieden op de lijst van zeerhoogrisicolanden. Het gaat onder meer om de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Australië, Israël en landen in zuidelijk Afrika.

Luchtvaartmaatschappij KLM is blij met het besluit. "Goed dat het kabinet heeft besloten dat reizigers met een boosterprik uit een zeerhoogrisicogebied ook in Nederland niet in quarantaine hoeven bij aankomst. Hierdoor kunnen we weer makkelijker reizigers vanuit bijvoorbeeld de VS welkom heten."

Meer uit Binnenland

Kosten dumpen lachgascilinders mogelijk verrekend in afvalheffing

DEN HAAG (ANP) - Door het lachgasverbod dat op 1 januari 2023 van kracht werd komen veel lege lachgascilinders in de openbare ruimte en bij het restafval terecht. De rekening om dat probleem op te lossen komt op het bordje van gemeenten terecht en mogelijk ook bij burgers in de vorm van verhoogde afvalstoffenheffing. Dat schrijven onder meer de Nederlandse Vereniging voor Afval- en Reinigingsdiensten (NVRD) en afvalverwerkingsbedrijf Meerlanden in aanloop naar een gesprek in de Tweede Kamer donderdag over het onderwerp.

1 uur geleden
Qbuzz: busverkeer weer op gang gekomen

AMERSFOORT (ANP) - Het busverkeer bij Qbuzz in Groningen en Drenthe is weer op gang gekomen, meldt een woordvoerder van de vervoerder. Eerder reden er geen bussen als gevolg van een storing in de communicatiesystemen.

2 uur geleden
Bussen Qbuzz rijden niet door storing communicatiesystemen

AMERSFOORT (ANP) - Door een storing in de communicatiesystemen rijden er geen bussen van Qbuzz, meldt de vervoerder. Het is niet bekend hoelang dit gaat duren.

2 uur geleden
Rapport: schril contrast opvang Oekraïners en andere vluchtelingen

STRAATSBURG (ANP) - Er is een schril contrast in Europa tussen de warme ontvangst van Oekraïense vluchtelingen en andere vluchtelingen die internationale bescherming verdienen. Dat stelt het laatste jaarverslag van de Europese Commissie tegen Racisme en Intolerantie (ECRI) vast.

3 uur geleden
Media: Russische schepen bespioneren infrastructuur in Noordzee

DEN HAAG (ANP) - Niet-militaire Russische schepen bespioneren pijpleidingen en kabels in de Noordzee en dat gebeurt op veel grotere schaal dan al bekend was. Dat schrijft het Belgische De Tijd op basis van onderzoek dat het samen met Follow the Money (FTM) heeft uitgevoerd.

4 uur geleden
Kamer ondervraagt bewindslieden voor het eerst in hoorzittingen

DEN HAAG (ANP) - Een primeur in de Tweede Kamer: beoogde bewindslieden worden in hoorzittingen ondervraagd. Kamerleden kunnen vragen stellen over de geschiktheid van de kandidaten die de coalitiepartijen PVV, VVD, NSC en BBB naar voren hebben geschoven als minister of staatssecretaris. Het is voor het eerst dat hoorzittingen worden gehouden, en niet iedereen is even enthousiast.

6 uur geleden
Geen meerderheid in parlement Aruba voor homohuwelijk

ORANJESTAD (ANP) - Het Arubaanse parlement heeft woensdag gestemd over een wetsvoorstel om het huwelijk open te stellen voor mensen van hetzelfde geslacht. Begin mei is over dezelfde wet gestemd. Beide keren eindigde de stemming in 10-10.

9 uur geleden