Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Reissector op winst op beurs Tokio om aanstaande versoepelingen

Reissector op winst op beurs Tokio om aanstaande versoepelingen

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan noteerde maandag hoger in navolging van de stevige koerswinsten op Wall Street voor het weekend. Beleggers lijken zich neer te leggen bij het vooruitzicht van verdere renteverhogingen door de centrale banken. Reisaandelen in Tokio knalden omhoog na berichten in lokale media dat de Japanse regering van plan is individuele reizen te hervatten, de eis om groepsreizen te boeken zou komen te vervallen. Sinds de coronapandemie is reizen naar Japan aan strikte regels verbonden.

De Nikkei-index noteerde tegen het einde van de handelsdag 1,1 procent hoger op 28.520,22 punten. Luchtvaartmaatschappij Japan Airlines steeg 2 procent en rivaal ANA Holdings klom dik 2 procent na de berichten over de poging om toerisme en zakenreizen nieuw leven in te blazen. Reisbedrijven als HIS en AirTrip wonnen respectievelijk 2 procent en ruim 7 procent. Momenteel geldt een maximum aantal reizigers dat dagelijks naar Japan mag reizen.

De zwakke yen trekt mogelijk ook internationale toeristen, aangezien het voor hen goedkoper is geworden Japan te bezoeken. De munt staat momenteel in waarde op het laagste niveau afgezet tegen de dollar in bijna een kwart eeuw.

De All Ordinaries in Sydney steeg 1,1 procent. De beurzen in China, Hongkong en Zuid-Korea bleven vanwege een feestdag gesloten.

Meer uit Financieel

Nederland verdient meer aan landbouwexport om hogere exportwaarde

DEN HAAG (ANP) - Nederland verdiende vorig jaar meer aan de export van landbouwproducten, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en Wageningen University & Research (WUR). Ze schatten dat de Nederlandse economie 50,4 miljard euro verdiende aan de uitvoer van bijvoorbeeld groenten en fruit, 4 procent meer dan in 2022. Dat komt doordat Nederland afgelopen jaar voor meer geld aan landbouwproducten exporteerde.

4 uur geleden
Beursweek met rentebesluit ECB en Fed-voorzitter in Congres

AMSTERDAM (ANP) - De aandacht van beleggers gaat deze week onder meer uit naar een nieuw rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). Naar alle waarschijnlijkheid zal de ECB opnieuw de rente in de eurozone onveranderd laten. Verder verschijnt voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve in het Congres om uitleg te geven over het monetair beleid.

12 uur geleden
Oliekartel OPEC+ verlengt productieverlaging, aldus bronnen

WENEN/MOSKOU (ANP/AFP) - Oliekartel OPEC+ verlengt de huidige productieverlaging tot en met het einde van juni. Dat melden bronnen bij de groep van grote olieproducerende landen waaronder Saudi-Arabiƫ en Rusland aan persbureau Bloomberg. Op de oliemarkt was al verwacht dat de productievermindering langer door zou gaan om zo de prijzen te stutten.

13 uur geleden
NS-topman hoopt op politieke oplossing tegen duurdere prijzen

AMSTERDAM (ANP) - President-directeur Wouter Koolmees van de Nederlandse Spoorwegen (NS) hoopt met de politiek tot een oplossing te komen om een forse stijging van de prijzen voor tickets en abonnementen volgend jaar te voorkomen. Dat heeft Koolmees zondag gezegd in het televisieprogramma Buitenhof. Hij is dinsdag in de Tweede Kamer voor een hoorzitting.

15 uur geleden
Economie hoog op agenda bij Volkscongres China

BEIJING (ANP/AFP) - De staat van de Chinese economie zal hoog op de agenda staan bij de jaarlijkse bijeenkomst van het Volkscongres van de Chinese Communistische Partij (CCP), die dinsdag begint. Duizenden afgevaardigden van de CCP komen dan in Beijing bijeen voor die jaarlijkse vergadering.

17 uur geleden
Duitse topeconoom: opkomst extreemrechts gevaar voor groei

BERLIJN (ANP) - De opkomst van extreemrechts in Duitsland is een gevaar voor de economie omdat buitenlandse vakkrachten kunnen worden afgeschrikt om te komen werken in het land. Dat heeft de Duitse topeconoom Veronika Grimm gezegd. Grimm behoort tot de zogenoemde SachverstƤndigenrat, die bestaat uit vijf economische experts. Die raad is het belangrijkste economische adviesorgaan van de Duitse bondskanselier.

19 uur geleden
Nicotinezakjes volgens aanklacht in VS verslavend en schadelijk

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Nicotinezakjes, de nieuwste vinding waarop de tabaksindustrie haar hoop heeft gevestigd, zijn verslavend en schadelijk voor jongeren. Dat staat in de aanklacht van een rechtszaak die is aangespannen tegen de Amerikaanse tabaksfabrikant Philip Morris International.

1 dag geleden