Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Reisbranche start campagne om personeel te werven

Reisbranche start campagne om personeel te werven

DEN HAAG (ANP) - De reisbranche start een campagne om personeel te werven. Dat meldt Reiswerk, het arbeidsmarktfonds van de sector. De reisbranche is veel werknemers kwijtgeraakt tijdens de coronacrisis, toen er lange tijd niet gereisd kon worden. Eind maart dit jaar werkten er ruim 9800 mensen in de reissector, in dezelfde periode twee jaar geleden waren dat er nog ruim 14.000, aldus het arbeidsmarktfonds.

Op reiswerk.nl staan inmiddels zo'n 500 vacatures van werkgevers, zoals reisorganisatoren TUI en Sunweb. Volgens Reiswerk is het aantal vacatures op de site de afgelopen maanden toegenomen. Reisorganisatoren zijn nu echt weer bezig met het aannemen van nieuw personeel, vandaar dat de campagne nu gestart is, zegt Esther Gathier, manager bij Reiswerk. Reiswerk is een samenwerkingsverband van branchevereniging ANVR en de vakbonden FNV en CNV dat zich onder andere richt op arbeidsmarktontwikkelingen en opleiding.

Reiswerk benadrukt dat er veel meer functies in de reiswereld zijn dan mensen denken en hoopt dat de campagne de veelzijdigheid kan tonen van de sector. "De reiswereld vindt inmiddels veel online plaats en heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Er zijn veel IT- en datafuncties, zoals online marketeer of dataspecialist. Daar denk je misschien minder snel aan dan aan functies als reisleider of reisagent", licht Gathier toe.

Meer uit Financieel

Wall Street hoger na speech Powell, Pfizer bij verliezers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winst het weekend ingegaan. De aandacht van beleggers op Wall Street ging vooral uit naar een speech van voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve. Bij de bedrijven stond farmaceut Pfizer bij de verliezers vanwege een tegenvaller met een afslankmiddel.

8 uur geleden
Goudprijs evenaart bijna oude recordniveau uit 2020

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De goudprijs is bijna op het oude recordniveau dat in 2020 werd bereikt. De prijs van een troy ounce goud (31,1 gram) staat nu op ongeveer 2071 dollar. Goud steeg in augustus 2020 naar een recordniveau van ruim 2075 dollar per troy ounce.

9 uur geleden
Franse bankpresident: ECB zal in 2024 renteverlaging overwegen

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) zal in de loop van volgend jaar een verlaging van de rente overwegen, nu de inflatie sterk aan het afzwakken is. Dat heeft de Franse centralebankpresident François Villeroy de Galhau gezegd. Nu is het nog te vroeg om te praten over een renteverlaging, aldus de Fransman die ook bestuurder is bij de ECB.

10 uur geleden
Bounty-liefhebber treft soms leeg winkelschap door oorlog Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - Liefhebbers van Bounty-repen treffen soms lege schappen aan in winkels. Dat komt volgens producent Mars door een gebrek aan productiecapaciteit voor de chocoladerepen met kokosvulling bij de fabriek in Veghel.

11 uur geleden
Fed-voorzitter: te vroeg om te speculeren over renteverlaging

ATLANTA (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het is nog te vroeg om te speculeren over een renteverlaging door de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve. Dat heeft Fed-voorzitter Jerome Powell gezegd op een conferentie in Atlanta. Ook gaf hij aan dat de Fed de rente verder kan verhogen als dat nodig zou zijn om de inflatie verder te laten dalen.

12 uur geleden
Verlichtingsbedrijf Signify bij winnaars Damrak om reorganisatie

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag op de eerste handelsdag van december met winst gesloten. Op het Damrak stond verlichtingsbedrijf Signify in de schijnwerpers na aankondiging van een reorganisatie om de kosten te verlagen. Met die ingreep in het personeelsbestand wil het in de MidKap genoteerde bedrijf 200 miljoen euro per jaar besparen.

12 uur geleden
Veel vluchten luchthaven München geschrapt door zware sneeuwval

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Op de luchthaven van de Zuid-Duitse stad München zijn vrijdag veel vluchten geschrapt vanwege zware sneeuwval. Volgens het vliegveld zijn er ongeveer 130 vluchten geannuleerd en is er ook flinke vertraging bij andere vluchten.

13 uur geleden