Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Reisbranche roept VS op te stoppen met coronatest vóór vertrek

Reisbranche roept VS op te stoppen met coronatest vóór vertrek

WASHINGTON (ANP/AFP) - Internationale luchtvaartmaatschappijen en belangenorganisaties willen af van een verplichte coronatest die de Amerikaanse regering vraagt van gevaccineerde reizigers. Voordat zij aan boord kunnen stappen van een vliegtuig richting de Verenigde Staten, moeten zij een negatieve coronatest kunnen overleggen. Deze maatregel zou niet voor gevaccineerde reizigers moeten gelden, stellen de organisaties woensdag in een brief aan het Witte Huis.

De brancheorganisatie van Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen Airlines for America, die de tien grote Amerikaanse luchtmaatschappijen vertegenwoordigt, is een van de partijen die de verplichte coronatest overbodig vindt voor gevaccineerde reizigers. Ook Europese luchtvaartmaatschappijen en de Amerikaanse Kamer van Koophandel hebben zich achter het voorstel geschaard.

"Het is overduidelijk dat het coronavirus momenteel wijdverspreid is in de VS en pogingen om de invoer van het virus via vliegreizen te beheersen, zullen daar waarschijnlijk geen verandering in kunnen brengen", aldus de organisaties in de brief.

Uit onderzoek zou volgens de organisaties naar voren zijn gekomen dat "testen vóór vertrek een beslissende factor is voor reizigers om niet internationaal te reizen", uit angst om in het buitenland vast te komen zitten. De organisaties verwijzen ook naar Europa, waar steeds meer landen de verplichte coronatest voor vertrek afschaffen.

Meer uit Buitenland

Dodental loopt op na recordhoeveelheid regen in Zuid-Korea

SEOUL (ANP/RTR) - De recordhoeveelheid regen in Seoul en omgeving heeft zeker negen mensen het leven gekost, bericht het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap. Het noodweer gaat gepaard met overstromingen, aardverschuivingen en stroomstoringen.

36 minuten geleden
Turkije gaat voor kust weer naar olie en gas boren

ANKARA (ANP/RTR) - Turkije stuurt een nieuw onderzoeksschip bij Antalya de zee op om 55 kilometer voor de kust proefboringen naar olie en gas te doen. President Erdogan stelt dat zijn land voor boringen van niemand toestemming nodig heeft. Volgens algemene internationale regels heeft een land vanaf de kust een eigen kuststrook van maximaal 22,2 kilometer. Dit is de territoriale zone. De zee en de bodem behoren tot de kuststaat.

53 minuten geleden
Keulse Dom komt in het donker te staan om energie te sparen

KEULEN (ANP/DPA) - De beroemde kathedraal van Keulen, de Dom, komt 's nachts voortaan in het donker te staan om elektriciteit te besparen. Het stadsbestuur heeft besloten de schijnwerpers uit te zetten omdat Duitsland minder Russisch gas krijgt sinds de Russische invasie in Oekraïne.

1 uur geleden
Motown-songwriter Lamont Dozier (81) overleden

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse songwriter Lamont Dozier is overleden. Hij is 81 jaar geworden, heeft zijn zoon dinsdag bekendgemaakt. De doodsoorzaak is niet bekend.

3 uur geleden
Premier Estland: geen Russische toeristen meer in Europese Unie

TALLINN (ANP/RTR) - De premier van Estland wil geen Russische toeristen meer in de Europese Unie als straf voor de bloedige Russische invasie in Oekraïne. Regeringsleidster Kaja Kallas roept op de afgifte van toeristenvisa aan Russen te stoppen.

3 uur geleden
VS schrappen 'wrede' antimigratiemaatregel Trump

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Verenigde Staten hebben een antimigratiemaatregel van de vorige president Donald Trump geschrapt, die door critici als wreed werd bestempeld. Asielzoekers hoeven niet meer in Mexico te wachten terwijl hun aanvraag bij de rechter loopt.

4 uur geleden
Doden en gewonden bij botsingen op Westelijke Jordaanoever

NABLUS (ANP/AFP/RTR) - Drie Palestijnen zijn om het leven gekomen bij confrontaties met Israëlische troepen die op de Westelijke Jordaanoever een woning binnenvielen, melden de Palestijnse autoriteiten. Het gaat volgens het Israëlische leger onder anderen om een hoge commandant van de militie Al-Aqsa Martelarenbrigades.

6 uur geleden