Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Reisbranche heeft niks aan mogelijke versoepelingen'

'Reisbranche heeft niks aan mogelijke versoepelingen'

DEN HAAG (ANP) - De reisbranche heeft voorlopig niets aan mogelijke versoepelingen, zegt branchevereniging ANVR. De toeristensector in het buitenland zit volgens de branchevereniging namelijk niet te wachten op reizigers uit een land met een hoog aantal besmettingen. "We willen voorkomen dat Nederlanders niet welkom zijn in andere landen omdat wij hoge besmettingen hebben. Wat mij betreft bijten we nog even op de tanden", zegt ANVR-directeur Frank Oostdam.

De ANVR hoopt nog steeds dat Buitenlandse Zaken half mei het generieke reisadvies opheft. "Daardoor wordt het mogelijk om elk land afzonderlijk te gaan beoordelen." Dan is er perspectief, als er openingen zijn om naar landen te gaan die toeristen verwelkomen, zegt hij. Zo stelt Griekenland zichzelf alweer open voor buitenlandse toeristen.

Het demissionair kabinet is volgens ingewijden naar verluidt van plan om een aantal versoepelingen van de coronamaatregelen bekend te maken bij de persconferentie van dinsdagavond. Dan gaat het bijvoorbeeld om het afschaffen van de avondklok en het openstellen van een gedeelte van de horeca, namelijk de terrassen. De versoepelingen zouden ingaan per 28 april.

Ondanks de onzekerheid die er nog door het coronavirus bestaat, hebben de meeste Nederlanders er vertrouwen in om komende zomer in het buitenland op vakantie te kunnen. Dat merkt vakantiehuizenspecialist Belvilla, die constateert dat twee derde van de boekingen voor vakantiewoningen in het buitenland zijn. Daarnaast boeken elke week meer Nederlanders een vakantiehuisje in het buitenland. Bijna 30 procent van de boekingen zijn voor België, daarna volgen Frankrijk en Oostenrijk. Dit zijn volgens Belvilla vooral plekken waar je makkelijk met de auto kunt komen.

Meer uit Binnenland

Opnieuw explosie in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - In de Meezenbroekstraat in Rotterdam-Beverwaard heeft zaterdagavond een explosie plaatsgevonden. Daarbij zijn geen gewonden gemeld.

3 uur geleden
Stel zocht vanuit Nederland mee naar Colombiaanse kinderen

DEN HAAG (ANP) - Bij de zoektocht naar de vier jonge kinderen die levend zijn teruggevonden in het Amazonewoud kregen de Colombiaanse autoriteiten hulp vanuit Nederland. Humberto Hinestrosa en zijn vrouw Anne van den Ouwelant waren de afgelopen veertig dagen nauw betrokken bij het onderzoek, nadat het vliegtuig waarin de kinderen zaten crashte. "Ik was sprakeloos. Ik kon het niet geloven. Op dit nieuws wachtte ik al een maand", zegt Hinestrosa in een reactie.

5 uur geleden
Man in Almelo belandt onder omgevallen muur en sterft

ALMELO (ANP) - Een man in Almelo is zaterdag in de tuin van een woning in de Rengelinkstraat onder een omgevallen muur terechtgekomen en overleden. Volgens de politie lijkt er sprake van een noodlottig ongeval, maar er is een onderzoek ingesteld om andere oorzaken uit te sluiten.

6 uur geleden
Roemeen (38) in Tiel aangehouden voor moord op stiefdochter

TIEL (ANP) - Een 38-jarige man uit Roemenië is zaterdagmiddag in Tiel (Gelderland) aangehouden. Hij wordt verdacht van moord op zijn 12-jarige stiefdochter.

9 uur geleden
Brand in Ter Aar werd snel groot door twee brandhaarden

TER AAR (ANP) - De brand die vrijdagavond uitbrak in het Zuid-Hollandse Ter Aar werd zo groot omdat er al snel sprake was van twee verschillende brandhaarden, zo laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. De brand ontstond bij TN Plastics, een producent van kunststofproducten, maar al snel woedde er ook een andere brand in een nabijgelegen bedrijfspand.

9 uur geleden
Reddingsbrigade heeft drukke dag met kleine en grotere incidenten

DEN HAAG (ANP) - De Reddingsbrigade Nederland heeft zaterdag "zoals verwacht" een drukke dag. Door het warme weer zoeken veel mensen verkoeling bij stranden of recreatieplassen.

9 uur geleden
Ook zaterdag meer pechmeldingen bij ANWB door warm weer

DEN HAAG (ANP) - Door het zomerse weer zijn zaterdag meer mensen met pech stil komen te staan langs de weg. De ANWB heeft zo'n 10 procent meer meldingen binnengekregen dan gebruikelijk op een zaterdag, laat een woordvoerster van de ANWB weten. "We zitten daarmee op prognose." Vrijdag lag het aantal meldingen 11 procent hoger dan normaal.

9 uur geleden