Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Reisadvies voor Frankrijk van groen naar geel om dreigingsniveau

Reisadvies voor Frankrijk van groen naar geel om dreigingsniveau

DEN HAAG (ANP) - Het reisadvies voor Frankrijk gaat van groen naar geel. Dat betekent dat reizen naar Frankrijk mogelijk is, maar dat reizigers in het hele land extra alert moeten zijn. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag.

Zondag verhoogde Frankrijk het nationale dreigingsniveau naar het hoogste level, waarmee de terrorismedreiging wordt ingeschat als 'waarschijnlijk'. Aanleiding was de aanval op een concertzaal in de buurt van Moskou, waarbij 137 mensen om het leven kwamen. Volgens de Franse overheid gelden de verhoogde risico's vooral in grotere steden. Door over te schakelen op het hoogste dreigingsniveau kan de Franse overheid meer veiligheidsmaatregelen inzetten om burgers te beschermen.

Begin december verhoogde Nederland het reisadvies voor de Franse hoofdstad Parijs van groen naar geel om mogelijk gewelddadige aanvallen na een dodelijk steekincident bij de Eiffeltoren. De man die daarvoor werd opgepakt, zou trouw hebben gezworen aan Islamitische Staat (IS). In februari werd dat reisadvies weer aangepast naar groen.

In Frankrijk werd het dreigingsniveau vorig jaar ook opgeschroefd naar het hoogste niveau. Dat was in oktober. In januari werd het dreigingsniveau weer verlaagd.

Meer uit Binnenland

Berg metalen in brand bij sloperij in Haarlem

HAARLEM (ANP) - In Haarlem woedt een brand bij een auto- en scheepssloperij aan de Hendrik Figeeweg, in de wijk Waarderpolder. Volgens de veiligheidsregio Kennemerland staat er een berg schroot in brand.

13 minuten geleden
Stroom feestvierders in trein langzamer op gang door slecht weer

UTRECHT (ANP) - Door het slechte weer heeft het zaterdag wat langer geduurd voordat de stroom feestvierders in de treinen op gang kwam. Maar rond 14.00 uur is het druk geworden op de stations in de steden waar koningsdagevenementen plaatsvinden, meldt de NS, die ook laat weten dat de drukte beheersbaar is en de sfeer goed.

31 minuten geleden
Koning sluit Koningsdag in Emmen af: het kon minder

EMMEN (ANP) - Koning Willem-Alexander is dankbaar dat hij Koningsdag dit jaar in Emmen heeft mogen vieren. "Emmen is een hele sterke stad waar je graag wilt wonen, waar alles gebeurt", sprak de koning in zijn dankwoord aan het publiek. "En ik heb ook begrepen dat als iets heel fantastisch is, dat je zegt: het kon minder. Ik zeg jullie deze Koningsdag: het kon veel minder." Het was de eerste keer in ruim twintig jaar dat Koningsdag of Koninginnedag in Drenthe werd gevierd.

42 minuten geleden
Te weinig doses blauwtongvaccin tot eind mei, meldt LTO

DEN HAAG (ANP) - De doses vaccin tegen het blauwtongvirus voor schapen en runderen die in mei komen, zijn niet genoeg voor alle dieren, meldt LTO zaterdag. Begin mei komen de eerste miljoen doses in Nederland en twee weken later nog een miljoen, maakte demissionair landbouwminister Piet Adema vrijdag bekend. Dit betekent volgens de Land- en Tuinbouworganisatie dat niet alle schapen en runderen meteen ingeënt kunnen worden en dat er tot eind mei schaarste is.

47 minuten geleden
Snelweg A10 weer open na XR-demonstratie

AMSTERDAM (ANP) - De snelweg A10 is zaterdag rond 14.00 uur weer opengegaan nadat actievoerders van Extinction Rebellion (XR) de weg hadden geblokkeerd. Een groep van ruim honderd demonstranten liep kort na 12.00 uur de A10 op ter hoogte van het voormalige ING-kantoor in Amsterdam.

53 minuten geleden
Pro-Palestijnse activisten hebben weg in Amsterdam verlaten

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam hebben zaterdag zo'n dertig actievoerders de Piet Heinkade ongeveer twee uur lang geblokkeerd. Ze zaten op de grond op een zebrapad met Palestijnse vlaggen en riepen leuzen tegen de oorlog in Gaza en tegen koning Willem-Alexander.

1 uur geleden
Koning Willem-Alexander: dankbaar dat iedereen weer aanwezig is

EMMEN (ANP) - Koning Willem-Alexander is blij dat hij Koningsdag dit jaar weer met zijn hele gezin viert. Tijdens Koningsdag in Emmen zei de koning daar dankbaar voor te zijn.

1 uur geleden