Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Reisadvies Sint-Maarten aangescherpt van geel naar oranje

Reisadvies Sint-Maarten aangescherpt van geel naar oranje

DEN HAAG (ANP) - Het reisadvies voor Sint-Maarten is aangepast. Het is van geel naar oranje gegaan, waarmee het ministerie van Buitenlandse Zaken niet-noodzakelijke reizen afraadt. Reden voor de aanpassing is een sterke stijging van het aantal coronabesmettingen.

Sint-Maarten is per 1 juni open voor toeristen uit Europa en vanuit Nederland gold ervoor tot zondagochtend code geel, waarmee wordt gewaarschuwd voor veiligheidsrisico’s. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dit nu echter aangepast naar oranje.

Wie toch afreist naar Sint-Maarten, moet voorafgaand een gezondheidsverklaring invullen. Ook moet een negatief resultaat van een Covid-19 PCR-test van uiterlijk 72 uur voor vertrek bij aankomst worden ingediend. Reizigers zijn verder verplicht een reisverzekering af te sluiten en worden dringend geadviseerd bij terugkeer in Nederland veertien dagen in quarantaine te gaan.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Campagne moet studenten doordringen van coronagevaar

ROTTERDAM (ANP) - In Rotterdam begint dinsdag een campagne om studenten te wijzen op de coronamaatregelen en het belang van een test bij klachten die duiden op de ziekte. Burgemeester Ahmed Aboutaleb is bij de aftrap aanwezig. Er zijn steeds meer besmettingen onder studenten in Rotterdam.

32 minuten geleden
Rechtbank beslist of ex-Hofstadgroeplid Samir A. in de cel blijft

ROTTERDAM (ANP) - De raadkamer van de rechtbank Rotterdam beslist dinsdag of het veroordeelde oud-Hofstadgroeplid Samir A. in voorlopige hechtenis blijft. A. was eind juni opgepakt op verdenking van het financieren van terrorisme. Het voorarrest kan met maximaal negentig dagen verlengd worden.

34 minuten geleden
Moordzaak ex-tbs'ers behandeld

LELYSTAD (ANP) - De rechtbank in Lelystad behandelt dinsdag en woensdag de moord op een 72-jarige ex-tbs'er uit die stad april vorig jaar. Michael B. en Jan van K. worden verdacht van de roofmoord. Het drietal kende elkaar uit de de tbs-kliniek in Almere.

55 minuten geleden
Meeste ambtenaren in september naar kantoor

DEN HAAG (ANP) - Per 1 september gaan veruit de meeste ambtenaren na een periode van veel thuiswerken weer meer naar kantoor. Ze komen niet allemaal tegelijk naar het werk. Gemeenten, waterschappen en provincies hebben vanwege de coronacrisis doorgaans afspraken gemaakt over het maximale aantal ambtenaren dat er samen mag zijn, meldt vakblad Binnenlands Bestuur op basis van een onlineonderzoek.

57 minuten geleden
Meer dan 2000 nieuwe coronagevallen voorzien

BILTHOVEN (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maakt dinsdag weer bekend hoeveel nieuwe gevallen van het coronavirus in de afgelopen week zijn gemeld. Dat worden er waarschijnlijk ongeveer 2300, op basis van de dagelijkse updates van het instituut en het coronadashboard van de overheid. In de voorgaande week waren er 1329 nieuwe besmettingen gemeld, in de week daarvoor 987. Dat komt neer op 2316 besmettingen in twee weken tijd.

58 minuten geleden
Aruba voert strenge coronamaatregelen in na toename besmettingen

ORANJESTAD (ANP) - Op Aruba zijn vijf nieuwe besmettingen met corona geregistreerd. Dat heeft minister-president Evelyn Wever-Croes maandagavond (lokale tijd) bekendgemaakt. Het gaat om lokale besmettingen.

1 uur geleden
Regisseur Hans Scheepmaker (69) overleden

DEN HAAG (ANP) - Regisseur Hans Scheepmaker is in de nacht van zaterdag op zondag overleden. Scheepmaker overleed op 69-jarige leeftijd in Den Haag aan de gevolgen van een wespenaanval, heeft zijn levenspartner maandagavond gemeld.

7 uur geleden