Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Reisadvies Algarve in Portugal weer naar oranje

Reisadvies Algarve in Portugal weer naar oranje

DEN HAAG (ANP) - Het reisadvies voor de populaire vakantieregio Algarve in Portugal verandert op donderdag van geel naar oranje. Dat betekent dat er alleen noodzakelijke reizen mogelijk zijn, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Reizigers die nu in de Algarve zijn, moeten vanaf donderdag bij terugkeer naar Nederland een vaccinatie-, herstel- of negatief testbewijs laten zien en hoeven niet in thuisquarantaine. Voor de rest van Portugal geldt een geel reisadvies, alleen in Lissabon en de regio daaromheen gold al code oranje.

"De coronacijfers in Europa dalen gestaag. Veel Europese landen hebben een geel of groen reisadvies. Maar het virus is nog niet weg", zegt het ministerie. Zo constateert het RIVM oplopende besmettingen in onder andere de Spaanse regio’s Catalonië, Andalusië en Valencia. Het reisadvies voor het vasteland van Spanje blijft oranje.

Volgens het ministerie monitort het RIVM de situatie op de Canarische Eilanden en de Balearen in Spanje, die nu een geel reisadvies hebben, nauwlettend. Dat geldt ook voor Cyprus en het gele deel van Portugal. Daarbij wegen meerdere factoren mee, waaronder het aantal coronabesmettingen, het percentage positieve tests en het aantal reizigers dat besmet terugkeert.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken benadrukt dat reizen in deze tijden een risico blijft. Daarom is het verstandig om het hele reisadvies te lezen en op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

Meer uit Gezond

Minder dan 100 coronapatiënten in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Voor het eerst sinds juli 2021 liggen er minder dan honderd mensen met een coronabesmetting in het ziekenhuis. In de afgelopen dag zijn netto 28 bedden vrijgekomen, en daardoor behandelen ziekenhuizen nu 75 mensen die het coronavirus onder de leden hebben.

52 minuten geleden
Dermatoloog: smeren moet meer in ons systeem komen

VENLO (ANP) - Het smeren van zonnebrandcrème zou net als tandenpoetsen en haren kammen een onderdeel moeten zijn van onze dagelijkse routine. Daarvoor pleit Karen van Poppelen, dermatoloog bij VieCuri Medisch Centrum. "Smeren zit nog niet in ons systeem, terwijl het aantal mensen met huidkanker hard toeneemt."

1 uur geleden
Raad: allemaal aan de bak voor welzijn kind bij vechtscheiding

DEN HAAG (ANP) - Kinderen van wie de ouders in een vechtscheiding liggen, mogen niet ook nog eens het slachtoffer worden van de problemen in jeugdhulp en -bescherming. Dat zegt de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ). Het zou om zesduizend kinderen per jaar gaan die in een dergelijke situatie belanden.

10 uur geleden
Vaccin tegen RS-virus goedgekeurd voor 60-plussers

BRUSSEL (ANP) - Mensen van 60 jaar en ouder kunnen binnenkort gevaccineerd worden tegen het RS-virus. Ouderen en mensen met een verzwakte weerstand kunnen bij infectie behoorlijk benauwd worden.

1 dag geleden
Inspecties: kinderbescherming heeft duidelijkheid over geld nodig

DEN HAAG (ANP) - De kinderbescherming moet duidelijk weten hoeveel geld ze krijgt, zodat de organisatie kan investeren in personeel. Medewerkers kunnen dan beter zicht hebben en houden op de kinderen die ze moeten helpen. Daarvoor pleiten de Inspectie Justitie en Veiligheid en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

2 dagen geleden
Verdachte verpleger ontkent, werkt mee aan onderzoek

ASSEN (ANP) - De voormalige verpleegkundige van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen (WZA), die wordt verdacht van betrokkenheid bij een twintigtal sterfgevallen, ontkent dit volgens zijn advocaten. Ze laten vrijdag weten dat hun cliënt heeft meegewerkt aan het opsporingsonderzoek en meermalen uitgebreid heeft verklaard bij de politie.

5 dagen geleden
Alpe d'HuZes haalt ruim 17 miljoen euro op voor kankeronderzoek

ALPE D'HUEZ (ANP) - De zestiende editie van het sportieve evenement Alpe d'HuZes heeft ruim 17 miljoen euro opgeleverd voor kankeronderzoek. De 5000 deelnemers beklommen donderdag fietsend, hardlopend of wandelend maximaal zes keer de Franse berg Alpe d'Huez om het geld op te halen, volgens de organisatie "een bedrag om trots op te zijn".

5 dagen geleden