Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Regionaal zeer dichte mist door vuurwerk

Regionaal zeer dichte mist door vuurwerk

AMSTERDAM (ANP) - Nog voor de jaarwisseling is in het midden en noorden van Nederland regionaal al sprake van zeer dichte mist met minder dan 50 meter zicht. Het slechtste zicht tot dusver werd gemeten in Lelystad, meldt Weeronline. Daar kan slechts 22 meter vooruit worden gekeken. Door het massaal afsteken van vuurwerk zal op grotere schaal in de noordelijke helft van het land zeer dichte mist ontstaan. In het verkeer kan het zeer gevaarlijk worden.

De verwachting is dat de dichte tot zeer dichte mist in grote delen van het land de hele nacht hardnekkig blijft. Alleen in het zuiden en zuidwesten is het zicht minder slecht en in Zeeland en aan de westkust zal het zicht in de loop van de nacht verder verbeteren door een aantrekkende wind.

Overdag zal het zicht geleidelijk op steeds meer plaatsen toenemen, doordat het wat gaat waaien en er iets drogere lucht binnenstroomt. Desondanks kan in de avond opnieuw mist ontstaan. Regionaal komt het weer tot dichte mist, maar zeer dichte mist wordt niet verwacht.

Meer uit Binnenland

Baby-afdeling Flevoziekenhuis Almere weer open na MRSA-uitbraak

ALMERE (ANP) - De afdeling neonatologie van het Flevoziekenhuis in Almere neemt weer baby's op. Op de afdeling voor te vroeg geboren kinderen gold sinds half mei een opnamestop, omdat daar een uitbraak was van de MRSA-bacterie. Infecties met deze bacterie zijn moeilijk te behandelen, omdat die resistent is tegen de gebruikelijke antibiotica. Daarom zijn bij een uitbraak strenge maatregelen nodig.

1 uur geleden
Maffiabaas Imperiale verklaart in strafzaak Rico de Chileen

SCHIPHOL (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft op het laatste moment verklaringen van de naar de Italiaanse justitie overgelopen vroegere maffiabaas Raffaele Imperiale ingebracht in het hoger beroep van de strafzaak tegen Richard R., alias Rico de Chileen. Dit bleek woensdagochtend in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol, waar de inhoudelijke behandeling van de beroepszaak van start zou gaan. Het hof stelde die voor onbepaalde tijd uit.

2 uur geleden
Auto pleegouders zwaargewond meisje Vlaardingen weggetakeld

VLAARDINGEN (ANP) - Een auto van de pleegouders van het 10-jarige meisje uit Vlaardingen dat circa twee weken geleden zwaargewond werd opgenomen in een ziekenhuis is weggetakeld, meldt onder meer de regionale omroep Rijnmond. Een politiewoordvoerder bevestigt woensdagochtend dat een auto dinsdag in beslag is genomen en is weggetakeld.

2 uur geleden
DNB hoeft vermeend in oven beschadigd geld niet te vervangen

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandsche Bank (DNB) hoeft bankbiljetten die zouden zijn beschadigd in een oven niet te vervangen, oordeelt de Raad van State (RvS) woensdag. De RvS gaat mee in een eerdere uitspraak van de rechtbank dat niet uit te sluiten is dat de biljetten ter waarde van 6500 euro moedwillig zijn beschadigd.

2 uur geleden
Explosie in Rotterdam-Noord, baby in huis

ROTTERDAM (ANP) - In een Rotterdamse woning waarbij in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie plaatsvond, was een baby. Een politiewoordvoerster bevestigt berichtgeving hierover van Rijnmond. Niemand raakte gewond, wel heeft de ontploffing veel schade veroorzaakt in de woning aan de Bergweg in Rotterdam-Noord.

3 uur geleden
Amsterdammer (27) aangehouden voor steekpartij bij ziekenhuis

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft een 27-jarige man aangehouden die wordt verdacht van het neersteken van een 24-jarige Amsterdammer. Het steekincident was in september bij het Amsterdamse ziekenhuis OLVG West, enkele uren na een vechtpartij op een festival waarbij zowel de verdachte als het slachtoffer betrokken was. In januari werden herkenbare videobeelden van de verdachte openbaar gemaakt.

4 uur geleden
Ambitie COA: baan voor helft asielzoekers die mogen werken

DEN HAAG (ANP) - De helft van de asielzoekers die mogen werken, moet in 2026 ook daadwerkelijk een betaalde baan hebben. Dat is een nieuwe ambitie waar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) woensdag mee naar buiten is gekomen. Volgens het COA is het streven haalbaar, mits onder meer de achterstand voor de inschrijving in de Basisregistratie Personen wordt weggewerkt, zodat asielzoekers sneller een burgerservicenummer kunnen krijgen.

4 uur geleden