Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Reggaemuzikant Bunny Wailer (73) overleden

Reggaemuzikant Bunny Wailer (73) overleden

KINGSTON TOWN (ANP/BELGA) - De Jamaicaanse reggaemuzikant Bunny Wailer is op 73-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn manager bevestigd, meldt onder meer het blad Rolling Stone. Wailers werd bekend als lid van de reggaeband The Wailers waar ook Bob Marley en Peter Tosh in zaten.

Bunny Wailer, die eigenlijk Bunny Livingston heette en werd geboren als Neville Livingston, verliet in 1974 de band na ruim tien jaar. Bob Marley ging daarna op tournee met nieuwe bandleden.

Wailer kreeg vorig jaar voor de tweede keer een beroerte en werd daarna meerdere keren opgenomen in een ziekenhuis. Hij overleed in het ziekenhuis in de Jamaicaanse hoofdstad Kingston. De doodsoorzaak is niet bekendgemaakt.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Britse koningin 11 mei weer op pad voor opening parlement

LONDEN (ANP) - De Britse koningin Elizabeth opent samen met haar zoon prins Charles 11 mei het parlement in Londen. Dat is ruim vier weken na het overlijden van haar echtgenoot prins Philip (1921-2021). Britse media melden dat ze sinds ze staatshoofd werd in 1952 slechts twee keer verstek liet gaan bij de openingen van het parlement. Dat was tijdens zwangerschappen in 1959 en in 1963.

3 uur geleden
'Gevangenis dreigt hongerstakende Navalni te dwingen tot eten'

MOSKOU (ANP) - De Russische gevangenis waar Aleksej Navalni wordt vastgehouden, dreigt de hongerstaking van de oppositieleider te beëindigen door hem te dwingen tot eten. Dat meldt het team van Navalni.

4 uur geleden
Leiding CDU steunt Armin Laschet als kandidaat-premier

BERLIJN (ANP) - Het bestuur van de partij van bondskanselier Angela Merkel, de christendemocratische CDU, wil dat de premier van Noordrijn-Westfalen, Armin Laschet, de man wordt die zich de komende verkiezingen opwerpt als opvolger van Merkel. Het bestuur wil dus niet Markus Söder van de Beierse zusterpartij CSU. Die had zich ook opgeworpen als gezamenlijke CDU/CSU-kandidaat.

6 uur geleden
Chinese expert: uitspraken over vaccins zijn verkeerd begrepen

PEKING (ANP/DPA) - Een belangrijke gezondheidsfunctionaris uit China zegt dat zijn uitspraken over vaccins verkeerd worden uitgelegd. Directeur Gao Fu van het Centrum voor Ziektebeheersing en Preventie benadrukt dat het een "compleet misverstand" is dat hij zou hebben verklaard dat Chinese vaccins weinig bescherming bieden tegen het coronavirus.

8 uur geleden
Afgezette leider Myanmar wil advocaten spreken

NAYPYIDAW (ANP/RTR) - De bij een militaire staatsgreep afgezette leider van Myanmar, Aung San Suu Kyi, heeft in een korte rechtszitting gevraagd om haar advocaten persoonlijk te kunnen spreken. Ze is gevangen gezet en de nieuwe machthebbers hebben een reeks beschuldigingen tegen haar aangevoerd. Maandag kwam daar weer eentje bij die net als eerdere verwijten te maken heeft met de coronamaatregelen. De volgende zitting is 26 april.

8 uur geleden
Iran beschuldigt Israël van sabotage nucleaire installatie

TEHERAN (ANP/RTR) - Iran houdt aartsrivaal Israël verantwoordelijk voor sabotage van de nucleaire installatie Natanz. De Iraanse autoriteiten hebben wraak gezworen, bericht de staatstelevisie. Het land heeft ook een verdachte op het oog. De persoon die de stroomstoring heeft veroorzaakt is geïdentificeerd, volgens plaatselijke media, maar wie dat zou zijn en waar die zich zou bevinden is niet bekendgemaakt.

9 uur geleden
Duitsland passeert grens van 3 miljoen coronabesmettingen

BERLIJN (ANP/RTR/DPA) - Duitsland is de grens gepasseerd van 3 miljoen coronabesmettingen. Het Robert Koch Instituut, het Duitse RIVM, maakte maandag melding van 13.245 nieuwe coronagevallen en 99 sterfgevallen.

10 uur geleden