Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Regeringswoordvoerder Qatar: kritiek voetballers op WK ongepast

Regeringswoordvoerder Qatar: kritiek voetballers op WK ongepast

DOHA (ANP) - Kritiek op Qatar in relatie tot het WK voetbal dat daar volgend jaar plaatsvindt is niet op zijn plaats. Dat zegt sjeik Thamer Al-Thani, het hoofd voorlichting van de regering in de oliestaat. "We staan achter voetbalbonden en spelers die opkomen voor de mensenrechten. Hun kritiek op het WK in ons land is echter ongepast", liet Al-Thani weten aan persbureau DPA.

"Ik denk dat het voortkomt uit het feit dat veel mensen niet op de hoogte zijn van de ontwikkelingen die ons land doormaakt. Qatar heeft duidelijk progressie gemaakt en zal dat blijven doen." Meerdere landenteams, waaronder Duitsland en Noorwegen, riepen rond hun WK-kwalificatieduels op de mensenrechten te respecteren, zonder daarbij expliciet te melden dat het om Qatar gaat. Oranje deed dat met de slogan 'Football Supports Change'.

De kritiek draait met name om de behandeling van arbeidsmigranten. Volgens de Britse krant The Guardian zijn in Qatar de laatste tien jaar ruim 6500 buitenlandse arbeiders overleden. Qatar noemt dat geen buitensporig aantal gezien het aantal migranten dat in het land werkzaam is en stelt bovendien dat er al veel verbeterd is. "We hopen op meer begrip van voetbalbonden, fans en spelers voor het proces dat Qatar moet doorlopen om bijvoorbeeld de arbeidswetgeving te herzien. Zo'n verandering kost tijd, maar het gaat snel", aldus Al-Thani.

Het WK voetbal is van 21 november tot en met 18 december 2022.

Meer uit Voetbal

Belgische voetbalsters verspelen in slotfase zege tegen Schotland

GLASGOW (ANP) - De Belgische voetbalsters zijn er in de Nations League net niet in geslaagd te winnen bij Schotland. Vier dagen na de verrassende zege op Oranje (2-1), verspeelde het elftal van bondscoach Ives Serneels in Glasgow een voorsprong tegen Schotland: 1-1.

1 uur geleden
Juventus bezorgt Lecce eerste nederlaag en klimt naar tweede plek

TURIJN (ANP) - Juventus is in de Italiaanse voetbalcompetitie naar de tweede plaats gestegen. De club uit Turijn won voor eigen publiek met 1-0 van Lecce, dat dit seizoen nog niet had verloren in de Serie A.

1 uur geleden
F-Side roept op om woensdag naar Johan Cruijff ArenA te komen

AMSTERDAM (ANP) - Supporters van de harde kern van Ajax roepen op om woensdag om 13.00 uur naar de Johan Cruijff ArenA te komen. De club uit Amsterdam speelt daar vanaf 14.00 uur zonder publiek het restant van het zondag gestaakte duel met Feyenoord uit, bij een stand van 3-0 voor de kampioen uit Rotterdam.

1 uur geleden
Bondscoach Jonker blij met zege en vooral ook met manier waarop

UTRECHT (ANP) - Bondscoach Andries Jonker haalde dinsdag veel voldoening uit de manier waarop het Nederlands elftal van Engeland won in de Nations League. "Ik ben blij met de overwinning, maar vooral ook met de manier waarop die tot stand is gekomen", zei hij na de zege van 2-1 tegen de NOS. "De eerste helft speelden we voortreffelijk."

1 uur geleden
Oranjefans nemen afscheid van Van der Gragt en Van Veenendaal 

UTRECHT (ANP) - Oranjesupporters hebben na afloop van de 2-1-overwinning op Engeland in de Nations League afscheid genomen van zes internationals. Stefanie van der Gragt, Sari van Veenendaal en Kika van Es liepen na afloop van de wedstrijd in de uitverkochte Galgenwaard een ereronde.

1 uur geleden
Voetbalsters verslaan Engeland en houden zicht op Spelen

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse voetbalsters hebben in de Nations League een knappe zege geboekt op WK-finalist Engeland van bondscoach Sarina Wiegman. Het elftal van bondscoach Andries Jonker won in een uitverkochte Galgenwaard in Utrecht met 2-1.

2 uur geleden
Sevilla viert ruime zege in aanloop naar uitduel met PSV

SEVILLA (ANP) - Sevilla heeft een ruime zege geboekt in de aanloop naar het uitduel van volgende week met PSV in de Champions League. De laatste winnaar van de Europa League won voor eigen publiek van Almeria (5-1), de hekkensluiter van La Liga.

3 uur geleden