Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Regeringspartij Myanmar roept op tot protest tegen staatsgreep

Regeringspartij Myanmar roept op tot protest tegen staatsgreep

NAYPYIDAW (ANP/RTR) - De Nationale Liga voor Democratie (NLD), de partij van de gearresteerde regeringsleider van Myanmar Aung San Suu Kyi, heeft de bevolking van het land maandag opgeroepen de staatsgreep die in de nacht van zondag op maandag plaatsvond niet te accepteren. De regeringspartij spoort het volk aan te protesteren.

"De acties van het leger maken van het land opnieuw een dictatuur", stelt de partij in een verklaring namens Suu Kyi. "Ik spoor mensen aan dit niet de accepteren en met hun hele hart te protesteren tegen de staatsgreep."

De partij publiceerde de oproep om te gaan demonstreren op een Facebookpagina die het eerder gebruikte tijdens de verkiezingscampagne. De NLD zegt dat de verklaring van Suu Kyi voor de staatsgreep is voorbereid. Er werd al gevreesd dat militairen weer de macht zouden grijpen, omdat ze zich niet neerlegden bij de verkiezingsuitslag.

"Ik zweer op mijn leven dat dit beroep op het volk een echte verklaring van Aung San Suu Kyi is", schreef partijprominent Win Htein in een eigen boodschap. Hij was niet bereikbaar voor commentaar.

Meer uit Buitenland

Vier vermiste kinderen na crash in Colombia levend gevonden

BOGOTA (ANP/RTR) - De vier kinderen die op 1 mei crashten met een vliegtuig in het Amazonewoud in Colombia zijn vrijdag gevonden. Alle vier zijn nog in leven. Dat bevestigen militaire autoriteiten aan Colombiaanse media.

25 minuten geleden
Boris Johnson treedt af als parlementslid om partygate-onderzoek

LONDEN (ANP) - De Britse oud-premier Boris Johnson treedt af als lid van het Lagerhuis om een onderzoek naar het zogenoemde partygate-schandaal. Volgens Britse media heeft hij zijn zetel voor het district Uxbridge and South Ruislip per direct ingeleverd. Johnson zegt in een verklaring dat hij de resultaten van een parlementair onderzoek heeft ontvangen en dat die onderzoekscommissie hem uit het parlement probeerde te duwen.

5 uur geleden
Vrijgegeven stukken: Trump verdacht van 37 misdrijven

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - Donald Trump wordt verdacht van 37 misdrijven. Dat blijkt uit rechtbankstukken die openbaar zijn gemaakt. De oud-president van de VS wordt onder meer verdacht van het achterhouden van documenten en het tegenwerken van een strafrechtelijk onderzoek.

6 uur geleden
Advocaten in Trumps strafzaak rond geheime documenten stappen op

WASHINGTON (ANP/RTR) - Twee advocaten die de Amerikaanse oud-president Donald Trump bijstonden in zijn federale strafzaak, zijn teruggetreden. Jim Trusty en John Rowley zeggen zelf te zijn opgestapt. Ze verdedigen hem ook niet meer in de zaak rond de bestorming van het Capitool, op 6 januari 2021.

8 uur geleden
Poetin: Oekraïens offensief is begonnen, maar onsuccesvol

MOSKOU (ANP/RTR) - Niet alleen internationale media en waarnemers stellen dat Oekraïne is begonnen met het langverwachte offensief, dat denkt ook de Russische president Vladimir Poetin. Hij zegt dat de aanval nog niet succesvol is en dat de Oekraïners nog geen van hun doelen hebben bereikt.

8 uur geleden
VN: onafhankelijk onderzoek naar doorbraak Kachovka-dam nodig

GENÈVE (ANP/DPA) - Er is eerst meer onderzoek nodig rond het instorten van de Kachovka-dam in het zuiden van Oekraïne om vast te stellen wat er is gebeurd. "De omstandigheden van het incident zijn vooralsnog te onduidelijk", stelt woordvoerder Jeremy Laurence van het mensenrechtenbureau van de Verenigde Naties OHCHR. Volgens de woordvoerder is het nog te vroeg om te spreken van een oorlogsmisdaad.

9 uur geleden
Berlusconi terug in het ziekenhuis voor controles

MILAAN (ANP) - De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi is vrijdag weer opgenomen in het ziekenhuis. Zijn dokters zeggen tegen Italiaanse media dat het om controles gaat vanwege zijn chronische leukemie. De controles zijn weliswaar enkele dagen naar voren gehaald, maar er zou volgens dokters en partijgenoten geen reden zijn voor paniek.

10 uur geleden