Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Regering VS in beroep tegen verbod maatregelen postdienst

Regering VS in beroep tegen verbod maatregelen postdienst

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse regering gaat in beroep tegen een rechterlijke uitspraak die de regering en het Amerikaanse staatspostbedrijf US Postal Service (USPS) verbood hervormingen bij de postdienst uit te voeren.

Een federale rechter verplichtte USPS in september alle verkiezingspost met voorrang te verwerken. "USPS moet agressieve stappen ondernemen om alle verkiezingsbiljetten die via de post zijn verstuurd met hoge prioriteit te bezorgen en zo nodig personeel overuren te laten maken", zei de rechter toen.

President Donald Trump zaaide tijdens de campagne en na de verkiezingen nog steeds twijfel over het stemmen per post. Volgens hem werkt dat verkiezingsfraude in de hand, maar daarvoor ontbreekt elk bewijs.

Over het postbedrijf was in de maanden voor de verkiezingen veel te doen. De regering-Trump benoemde in mei een nieuwe topman. Deze Louis DeJoy, een donateur van Trumps Republikeinen, wordt er door met name Democraten van beticht de geroemde United States Postal Service minder efficiënt te maken. Ook rechters hebben dat gezegd.

Meer uit Buitenland

ICC: onderzoek naar oorlogsmisdaden Gaza en Israël intensiveren

DEN HAAG (ANP/AFP) - De hoofdaanklager van het International Strafhof (ICC) zegt het onderzoek naar oorlogsmisdaden in Israël en de Gazastrook "te intensiveren". Karim Khan heeft een bezoek gebracht aan Israël en de Palestijnse gebieden om slachtoffers aan beide kanten te spreken.

24 minuten geleden
Hamas: 700 doden in Gaza in afgelopen 24 uur bij aanvallen Israël

GAZA-STAD (ANP/DPA) - In de afgelopen 24 uur zijn zevenhonderd Palestijnen omgekomen bij Israëlische aanvallen op de Gazastrook, stelt de Palestijnse beweging Hamas. De cijfers konden niet worden geverifieerd.

3 uur geleden
Emir Qatar bespreekt met Macron permanent staakt-het-vuren Gaza

DOHA (ANP) - De Franse president Emmanuel Macron heeft zaterdagavond in de Qatarese hoofdstad Doha gesproken met de emir, sjeik Tamim bin Hamad al Thani, over onder meer de situatie in de Gazastrook. De leider van de oliestaat benadrukte in dat gesprek "het belang van een permanent staakt-het-vuren", meldt staatspersbureau QNA.

4 uur geleden
Kleine eilandstaten op de klimaattop: we hebben nu actie nodig

DUBAI (ANP) - Het is cruciaal dat landen actie ondernemen om de opwarming van de aarde te beperken, benadrukten afgevaardigden van kleine eilandstaten in de Stille Oceaan tijdens de klimaattop in Dubai. "De tijd is op", zei Grace Malie uit Tuvalu. "Als we ooit de grens van 1,5 graad overschrijden, dan ben ik bang dat we ons land zullen verliezen."

4 uur geleden
Treinverkeer in zuiden Duitsland voorlopig ontregeld door sneeuw

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Het treinverkeer in het zuiden van Duitsland blijft nog enkele dagen ontregeld door de grote hoeveelheid sneeuw die er is gevallen. Van en naar München rijdt zondag een beperkt aantal treinen. De situatie op de wegen is in die regio ook verbeterd ten opzichte van zaterdag.

6 uur geleden
Luchthaven München weer open na sluiting om hevige sneeuwval

MÜNCHEN (ANP) - De luchthaven van München is zondag sinds 06.00 uur weer open na een sluiting wegens hevige sneeuwval. Het vliegveld, het op na drukste van Duitsland, ging een dag eerder dicht.

7 uur geleden
VS-defensieminister: Israël riskeert strategische nederlaag

WASHINGTON (ANP) - Als Israël niet meer doet om in de Gazastrook burgerdoden te vermijden of in de Westoever geweld door kolonisten in te perken, dan riskeert het land in zijn oorlog met Hamas een strategische nederlaag. Dat zegt de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin.

8 uur geleden