Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Regering Victoria stelt strengere lockdown in voor Melbourne'

'Regering Victoria stelt strengere lockdown in voor Melbourne'

CORONAVIRUSMELBOURNE (ANP/RTR) - De regering van de Australische staat Victoria gaat de lockdown die van kracht is in Melbourne aanscherpen om het toenemende aantal nieuwe besmettingen daar een halt toe te roepen. Dat meldden Australische media zondag.

De circa vijf miljoen inwoners van Melbourne mogen nu alleen naar buiten voor essentiële taken zoals de boodschappen, zorg en om naar hun werk te gaan. Onder de nieuwe maatregelen moeten ze volgens Australische media vanaf woensdag binnen vijf kilometer van hun huis blijven en mag slechts één persoon per huishouden de boodschappen doen. De beperkingen blijven minstens zes weken van kracht.

Het aantal nieuwe infecties steeg de afgelopen dagen in Melbourne, ondanks de eerder ingestelde lockdownmaatregelen. Vorige week werden recordaantallen nieuwe besmettingen gemeld. Zondag kwamen er volgens ABC News 650 gevallen bij, ten opzichte van 397 op zaterdag.

Ook in de rest van Victoria worden de coronamaatregelen deze week naar verwachting aangescherpt, maar op minder stringente wijze dan in Melbourne. Sinds zondag is in de hele staat een mondkapjesplicht van kracht.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

kees1965 1 week geleden
Oke dus maximaal 5 kilometer van he huis vandaan voor boodschappen werk of zorg. En maar één persoon per huishouden mag de boodschappen doen. Duidelijk. Dus is je werk 6 km van je vandaan dan moet je thuis blijven

Meer uit Buitenland

Duizenden mensen bij vreedzame protesten in Wit-Rusland

MINSK (ANP/DPA/AFP) - In Wit-Rusland is vrijdag voor de zesde dag op rij massaal gedemonstreerd. Betogers verzamelden zich onder meer op het Onafhankelijkheidsplein in hoofdstad Minsk. Daar omhelsden en kusten mensen leden van de veiligheidsdiensten die een overheidsgebouw bewaakten.

53 minuten geleden
Hezbollah wil regering van nationale eenheid na ramp

BEIROET (ANP/AFP) - De leider van de machtige Libanese Hezbollah-beweging wil dat een regering van nationale eenheid het land gaat besturen. De Libanese regering stapte deze week op na de verwoestende explosie in de haven van Beiroet.

1 uur geleden
'Justitie Libanon vervolgt 25 mensen voor havenramp'

BEIROET (ANP/RTR) - Justitie in Libanon vervolgt 25 mensen vanwege de ramp in de haven van hoofdstad Beiroet. Het gaat onder meer om hoge havenbestuurders, douanemedewerkers en veiligheidsfunctionarissen, zegt een ingewijde tegen persbureau Reuters. Het is nog onduidelijk waar ze precies van worden verdacht.

2 uur geleden
Voorlopig geen nieuwe ambtenaren in Suriname

PARAMARIBO (ANP) - In verband met de belabberde financiële situatie waar Suriname in verkeert, heeft de nieuwe president Chan Santokhi een ambtenarenstop afgekondigd. Dat bevestigde zijn woordvoerder vrijdag. Het besluit zou vorige week al zijn genomen.

2 uur geleden
Loekasjenko haalt uit naar 'Nederlandse' rol bij protesten

MINSK (ANP) - De Wit-Russische leider Aleksandr Loekasjenko heeft na dagenlange protesten gezegd dat vanuit het buitenland wordt geprobeerd om onrust te stoken in zijn land. Hij zei volgens staatsmedia dat onder meer mensen uit Nederland zijn gekomen. "De agressie tegen ons land is begonnen", waarschuwde hij.

3 uur geleden
Trump naar 'erg zieke' jongere broer in ziekenhuis

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump gaat zijn jongere broer opzoeken in het ziekenhuis in New York. Amerikaanse media berichten dat de 71-jarige Robert Trump naar verluidt "erg ziek" is, maar het is onduidelijk waar hij precies aan lijdt.

5 uur geleden
Polen en Litouwen komen inwoners Wit-Rusland te hulp

WARSCHAU (ANP/AFP) - Polen en Litouwen hebben aangekondigd dat ze inwoners willen helpen van buurland Wit-Rusland. Daar wordt al bijna een week gedemonstreerd tegen de omstreden verkiezingsoverwinning van president Aleksandr Loekasjenko.

5 uur geleden