
Regenboogvlag COC Eindhoven opnieuw gestolen
EINDHOVEN (ANP) - De regenboogvlag van het COC-pand in Eindhoven is in de nacht van zaterdag op zondag gestolen, laat de belangenorganisatie voor lhbti'ers weten. In april gebeurde dat ook al. Toen werd de vlag door een groep van zo'n twintig personen van het pand gerukt en vernield.
Bij het incident in april werd een vrijwilliger van het COC geslagen. Dat is afgelopen nacht niet gebeurd. Het COC zegt wel uit te gaan van een "doelbewuste aanslag" op het gebouw van de belangenorganisatie in de Prins Hendrikstraat, "aangezien de andere regenboogvlaggen in de straat bleven hangen". Het COC Eindhoven en regio heeft aangifte gedaan bij de politie. Ook is het stadsbestuur over de diefstal ingelicht en heeft de lhbti-belangenbehartiger die gemeld bij antidiscriminatiebureau RADAR.
"Net nadat wij dachten dat de rust was wedergekeerd sinds de golf van agressie tegen de regenbooggemeenschap, komt deze klap", zegt voorzitter Benjamin Ector van het COC Eindhoven en regio. Volgens Ector had het COC in de Brabantse stad juist een "fantastische week" achter de rug, omdat het Eindhovense lichtkunstfestival GLOW door de straat trok. "Wij hadden zelf een lichtinstallatie voor het raam staan en wij hebben veel voorbijgangers kunnen informeren over onze gemeenschap en ons werk."
De regenboogvlag is volgens het COC met stok en al van de muur gehaald. Omdat de genoemde lichtinstallatie de ramen van het pand bedekte, heeft niemand dat zien gebeuren. Het COC heeft de vlag nog in dezelfde nacht vervangen.
Meer uit Binnenland
DEN HAAG (ANP) - Er moet meer worden gedaan om stemmen makkelijker te maken voor gevangenen, vindt de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ). Nu gebeurt er nog te weinig voor deze groep. "Daarmee gaan veel stemmen verloren", concludeert de raad.
3 minuten geledenLEEUWARDEN (ANP) - De schipper van watertaxi Stormloper kan zich de aanvaring met de snelboot Tiger op de Waddenzee niet herinneren. Hij lijdt aan een vorm van geheugenverlies. Dit bleek dinsdag bij de start van de strafzaak over de dodelijke aanvaring op de Waddenzee op 21 oktober 2022, die vier opvarenden het leven kostte.
6 minuten geledenAMSTERDAM (ANP) - Amsterdam en Haarlem gaan nieuwe kunstgrassportvelden aanleggen die toekomstbestendig zijn. De velden worden zo gemaakt dat de bespelers minder last hebben van hitte. Onder de velden wordt regenwater opgeslagen dat in droge periodes kan worden gebruikt om bij warm weer de velden te koelen. Kunstgrasvelden kunnen in de zomer extreem warm worden, tot wel 70 graden, en regenbuien worden steeds intenser en langduriger.
20 minuten geledenDEN HAAG (ANP) - Kinderen op de basisschool leren het meest wanneer hun leerkracht langdurig in dienst is van de school. Als er veel verloop is, is dat juist fnuikend voor de kinderen.
2 uur geledenROTTERDAM (ANP) - Dankzij de drie bevolkingsonderzoeken naar borst-, darm- en baarmoederhalskanker worden jaarlijks duizenden mensen gered. Ook leven mensen langer met kanker door de vroegere screening. Het Erasmus MC onderzocht de effectiviteit van de onderzoeken en de zorgkosten.
2 uur geledenDEN HAAG (ANP) - Nederland is de afgelopen jaren in rap tempo meer gaan investeren in klimaatvriendelijke technieken, van elektrische auto's tot zonnepanelen en van warmtepompen tot verzwaring van het elektriciteitsnetwerk. In 2023 telden al deze investeringen volgens het CBS op tot bijna 41 miljard euro. Daarmee bedraagt de toename bijna 80 procent ten opzichte van 2019, exclusief inflatie.
3 uur geledenLEEUWARDEN (ANP) - Twee families maken gebruik van hun spreekrecht tijdens de strafzaak over de dodelijke aanvaring op de Waddenzee. De zaak tegen de twee schippers van de snelboot en de watertaxi begint dinsdag in de rechtbank in Leeuwarden.
4 uur geleden