Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Regeerakkoord volgens Segers wellicht niet op alle punten beknopt

Regeerakkoord volgens Segers wellicht niet op alle punten beknopt

DEN HAAG (ANP) - ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers sluit niet uit dat het regeerakkoord op enkele punten toch uitgebreider wordt. Voorafgaand aan een gesprek met informateurs Johan Remkes en Wouter Koolmees zei hij dat tijdens de onderhandelingen over "heikele punten" gesproken moet worden, waaronder medisch-ethische kwesties zoals voltooid leven.

Meerdere partijleiders, maar ook de informateurs, hebben het voornemen uitgesproken om zo snel mogelijk te komen tot een bondig regeerakkoord op hoofdlijnen. Remkes zei woensdag op een persconferentie al dat de "verleiding" tot een dikker regeerakkoord bij de partijen groot zal zijn, bijvoorbeeld als het gaat om medisch-ethische thema's of onderwerpen zoals de Groningse gaswinning. Segers lijkt dat punt te bevestigen.

Vorige week ontstond wat onrust over de positie van de ChristenUnie ten opzichte van het wetsvoorstel voltooid leven. Remkes zei bij de aanbieding van zijn eindverslag dat de partij bereid was om een beslissing over het onderwerp bij de Tweede Kamer te laten. Dan wordt het een 'vrije kwestie' en kunnen Kamerleden naar eigen inzicht voor of tegen stemmen. Maar Segers ontkende Remkes' uitspraken al snel. "Als je alles overlaat aan de vrije krachten van de Kamer, dan weet ik niet of dit kabinet een lang leven beschoren is." Ingewijden meldden dat Segers en Remkes het voorval inmiddels hebben uitgepraat.

4 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

bung 87 1 maand geleden
over ruggegraat gesproken--die draaitol is alleen uit op het pluche. hij krijgt een botje en moet verder ja en amen zeggen. en van schaamte heeft hij geen benul.
homebase123 1 maand geleden
Mega hol kruiper Segers tot zijn schouder er in zoals altijd. Al die kerkelijke kut partijen moeten gewoon verdwijnen uit de kamer en nooit meer toe laten .
Braspenning 1 maand geleden
heeft deze man pricipes helemaal niet het is niet meer dan een ordinaire jaknikker schoothondje van Rutte en Kaag
Akerk 1 maand geleden
ik wist niet dat hij nog principes had, behalve lekker op het pluche zitten

Meer uit Politiek

Kabinet komt met maatregelen tegen werkdruk kinderopvang

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet neemt maatregelen om de werkdruk in de kinderopvang tegen te gaan. Demissionair staatssecretaris Dennis Wiersma (Sociale Zaken) schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat medewerkers in opleiding makkelijker ingezet kunnen worden en dat de inspectie coulanter omgaat met bepaalde regels.

2 uur geleden
Lobbyverbod voor oud-bewindslieden wordt strenger

DEN HAAG (ANP) - De integriteitsregels voor oud-bewindslieden worden aangescherpt. Zij moeten in de eerste twee jaar na hun vertrek uit het kabinet aan een onafhankelijke commissie advies gaan vragen of een nieuwe functie toelaatbaar is. Demissionair minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) wil strenger zijn omdat de integriteit van voormalige kabinetsleden "boven iedere twijfel verheven" moet zijn. Hier is de laatste tijd "veel te veel discussie" over geweest, zei ze.

3 uur geleden
Rutte: we volgen 100 procent het OMT-advies

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet volgt met de nieuwe coronamaatregelen "100 procent" het jongste advies van het Outbreak Management Team (OMT). Dat zei demissionair premier Mark Rutte vrijdag op de coronapersconferentie.

3 dagen geleden
Rutte hoopt op normale kerst, maar 'absoluut geen garanties'

DEN HAAG (ANP) - Demissionair premier Mark Rutte "hoopt op een normale kerst", maar kan daarover "absoluut geen garanties" geven. "Het kan langer duren" voordat de vrijdag aangekondigde aangescherpte maatregelen tegen het coronavirus kunnen worden ingetrokken. Vooralsnog geldt het pakket tot en met 18 december.

3 dagen geleden
Rutte: vanwege naleving maatregelen pas vanaf zondag van kracht

DEN HAAG (ANP) - Dat de aangescherpte coronamaatregelen pas op aanstaande zondag ingaan, heeft te maken met de tijd die nodig is voor de voorbereidingen. Volgens demissionair premier Mark Rutte komt het "de naleving ten goede" als sectoren zoals bijvoorbeeld de horeca tijd hebben om alles in te regelen, zoals het neerzetten van tafels op 1,5 meter afstand en het afzeggen van reserveringen.

3 dagen geleden
Rutte: coronaboodschap komt niet over, reken ik mezelf aan

DEN HAAG (ANP) - Demissionair premier Mark Rutte erkent dat de coronaboodschap van het kabinet, met name over het belang van testen en thuisblijven bij klachten, onvoldoende overkomt. "Dat reken ik mezelf aan", zegt hij. Hij vindt ook dat daarvoor excuses op hun plaats zijn.

3 dagen geleden
Kabinet wil 'avondlockdown', mondkapjes op scholen

DEN HAAG (ANP) - Veel zaken zullen de komende tijd hun deuren moeten sluiten vanaf 17.00 uur. Basis- en middelbare scholen blijven open, maar er wordt wel aan aanvullende maatregelen gedacht zoals het dragen van mondkapjes. Met die maatregelen hoopt het kabinet het aantal coronabesmettingen te verminderen, om de zorg uiteindelijk te ontlasten. Dat bevestigen bronnen na berichtgeving door de NOS.

3 dagen geleden