Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Reese Witherspoon verkoopt mediabedrijf voor honderden miljoenen

Reese Witherspoon verkoopt mediabedrijf voor honderden miljoenen

LOS ANGELES (ANP/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse mediabedrijf Hello Sunshine van actrice Reese Witherspoon wordt naar verluidt voor honderden miljoen dollars overgenomen door investeerder Blackstone. Die gaat het bedrijf onderbrengen in een nieuw mediabedrijf, dat geleid zal worden door twee voormalige bestuurders van entertainmentconcern Disney.

Hoeveel geld er precies met de deal is gemoeid, is niet naar buiten gebracht. Volgens bronnen van de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal gaat het om een investering van 500 miljoen dollar voor een meerderheid van de aandelen. Die waren tot nu toe in handen van Witherspoon, haar echtgenoot Jim Toth en zakenpartner Seth Rodsky.

Witherspoon richtte Hello Sunshine in 2016 op. De onderneming houdt zich bezig met verhalen gericht op vrouwen, en heeft onder meer de serie Big Little Lies geproduceerd voor HBO. Ook The Morning Show van Apple TV+ komt van Hello Sunshine. In beide series speelt Witherspoon een hoofdrol. Ze noemt de overname nu "een belangrijke stap omdat het laat zien dat verhalen voor vrouwen ertoe doen". De Oscar-winnares blijft ook na de deal bij Hello Sunshine betrokken en houdt een deel van de aandelen in handen.

Blackstone probeert volgens kenners een soort media- en entertainmentportfolio op te bouwen. Zo heeft de investeerder ook vastgoed gekocht dat wordt gebruikt voor het maken van films en tv-programma's. Maandag werd tevens aangekondigd dat Blackstone ten noorden van Londen een nieuwe filmstudio wil bouwen. Dat project wordt gedaan samen met de Amerikaanse studio-exploitant Hudson Pacific. Voor de studio wordt bijna 1 miljard dollar uitgetrokken.

Meer uit Financieel

Nieuwste iPhone kan erg heet worden, Apple werkt aan oplossing

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - De nieuwste iPhone kan in de eerste dagen na aanschaf erg heet worden vanwege een bug in de nieuwste iOS 17-software en de overuren die het apparaat dan moet maken voor het updaten van apps. Dat heeft Apple toegegeven na klachten van gebruikers dat hun iPhone 15 Pro soms te warm werd om aan te raken. Het Amerikaanse concern zegt binnenkort met oplossingen te komen. Gebruikers zouden niet bang hoeven te zijn dat hun telefoon schade ondervindt.

35 minuten geleden
Makelaars: 55.000 woningzoekers op Open Huizen Dag

NIEUWEGEIN (ANP) - Ongeveer 55.000 geïnteresseerde woningzoekers hebben zaterdag meegedaan aan de Open Huizen Dag. Dat laat makelaarsorganisatie NVM weten. In totaal konden ongeveer 9000 deelnemende huizen tussen 11.00 en 15.00 uur bezichtigd worden zonder een afspraak te maken.

16 uur geleden
Maandenlange staking truckers langs Duitse snelweg voorbij

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een maandenlange staking van voornamelijk vrachtwagenchauffeurs uit Georgië en Oezbekistan op een parkeerterrein langs een Duitse snelweg is voorbij. De truckers hadden ruim twee maanden geleden het werk neergelegd op een parkeerterrein van een pompstation bij Gräfenhausen ten zuiden van Frankfurt, omdat ze niet kregen uitbetaald door hun Poolse werkgever.

19 uur geleden
Oliebedrijf BP ziet in korte tijd opnieuw topbestuurder opstappen

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het grote Britse olie- en gasconcern BP ziet binnen enkele weken opnieuw een topbestuurder vertrekken. Nu gaat het om het hoofd van de Amerikaanse activiteiten van BP die weggaat. Eerder deze maand stapte al topman Bernard Looney onverwacht op vanwege relaties met collega's bij BP in het verleden.

21 uur geleden
Turkse minister reist naar Europa voor buitenlandse investeringen

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - De Turkse minister van Financiën Mehmet Simsek gaat naar Europa om te praten met internationale investeerders over meer buitenlandse investeringen in Turkije. Hij zal komende week een bijeenkomst in Londen bijwonen die wordt georganiseerd door de grote banken Citigroup en Bank of America en later in de maand dan praten met investeerders in Parijs.

21 uur geleden
Lobbygroep Italiaans bedrijfsleven somber over economie

ROME (ANP/BLOOMBERG) - De grootste bedrijfslobbygroep van Italië is somber gesteld over de economie voor de rest van dit jaar. Volgens Confindustria is er zwakte in de industrie en dienstensector en zorgen de renteverhogingen door de Europese Centrale Bank (ECB) en stijgende energiekosten voor tegenwind.

22 uur geleden
Topbestuurders Ford en GM boos over uitbreiding autostaking

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De hoogste bestuurders van de Amerikaanse autobedrijven Ford Motor en General Motors (GM) zijn boos op autovakbond UAW nu een grote staking is uitgebreid. Vrijdag werd bekend dat nog meer werknemers van autofabrieken van Ford en GM in de Verenigde Staten het werk neerleggen. De staking is inmiddels de derde week ingegaan en er lijkt geen einde in zicht.

23 uur geleden