Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Redelijk rustig in winkelstraten Eindhoven en Maastricht

Redelijk rustig in winkelstraten Eindhoven en Maastricht

MAASTRICHT/EINDHOVEN (ANP) - De drukte in de winkelcentra van Maastricht en Eindhoven viel zaterdag mee. Ook in het anders drukke Designer Outlet Center in Roermond was het erg rustig, blijkt uit een rondgang.

Maastricht had eenrichtingverkeer ingesteld in de drukste winkelstraat, de Kleine Staat in het stadscentrum. Maar in de loop van de middag werd die maatregel weer opgeheven. "Mensen gedragen zich goed", liet een woordvoerster weten. "Zondag starten we wel weer met het instellen van deze eenrichtingsmaatregel."

Ook in het centrum van Eindhoven was het de hele dag relatief rustig. De gemeente had maatregelen voorbereid, maar die hoefden niet te worden uitgevoerd, zei een woordvoerder daar. "Het is absoluut niet druk", zei hij.

Relatief rustig

In het DOC in Roermond bleef het bij enkele anders drukbezochte winkels relatief rustig. Er stonden niet zoals een week geleden rijen wachtende mensen. Ook de mondkapjesplicht werd er volgens de woordvoerder van de gemeente goed nageleefd.

Het beeld van de winkelcentra in de drie steden verschilt volledig van dat een week geleden, toen met name Belgische kooptoeristen een enorme drukte veroorzaakten. Burgemeester Annemarie Penn van Maastricht sprak eerder deze week al de verwachting uit dat de drukte door Belgen zou afnemen, omdat de winkels in het buurland sinds dinsdag weer open zijn. De niet-essentiële winkels waren in België voordien gesloten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Meer uit Binnenland

Oud-Rusland-correspondent Peter d'Hamecourt (77) overleden

SAVIGNAC-DE-DURAS (ANP) - Journalist en oud-Rusland-correspondent Peter d'Hamecourt is zondag op 77-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie aan het ANP gemeld. D'Hamecourt overleed aan een hartstilstand in Frankrijk, waar hij woonde.

2 uur geleden
ANWB en Rode Kruis hebben veel tips voor winters weer

DEN HAAG (ANP) - Weer- en verkeersdiensten, het spoor en het vliegverkeer maken zich op voor sneeuw zondagmiddag. Op internet adviseren allerlei instanties hoe verkeersdeelnemers zich kunnen voorbereiden. Met de auto vast komen te zitten in een file terwijl het glad is en sneeuwt, is nooit fijn.

3 uur geleden
Schiphol: sneeuwvloot staat paraat

SCHIPHOL (ANP) - De sneeuwvloot van Schiphol staat paraat voor als de sneeuwval zondagmiddag begint. Het gaat om een voorraad voertuigen die met vegers en blowers de start- en landingsbanen, en ook de taxibanen en parkeerplaatsen van de vliegtuigen, sneeuwvrij kan maken. Volgens een woordvoerder van de luchthaven zijn er ook tientallen kantoormedewerkers opgeroepen om hierbij te helpen.

3 uur geleden
Grote schade aan appartementencomplex Amsterdam door explosie

AMSTERDAM (ANP) - Zo'n tien bewoners van een appartementencomplex in Amsterdam-Zuidoost kunnen voorlopig hun huis niet meer in, na een explosie in het complex. Door de explosie is onder meer de gevel van een woning geslagen. Een woordvoerder van de brandweer spreekt van grote schade.

4 uur geleden
Bioscopen na de staking: schema 2024 nog niet helemaal zeker

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse bioscopen lijken nog weinig problemen te ondervinden van de gevolgen van de grote Hollywoodstakingen, die maandenlang de opnames van films en series platlegden. Dat stellen de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) en Pathé, de grootste filmexploitant van Nederland. Maar de effecten zijn mogelijk in de nabije toekomst wél merkbaar.

5 uur geleden
Man aangehouden na dood vrouw in Heemskerk

HEEMSKERK (ANP) - In een huis aan de Bachstraat in Heemskerk is in de nacht van zaterdag op zondag een overleden vrouw gevonden. De 60-jarige vrouw is aangetroffen onder verdachte omstandigheden en dus is een onderzoek gestart. Een 55-jarige man uit Heemskerk is aangehouden.

5 uur geleden
KLM schrapt tientallen vluchten om verwachte sneeuwval

AMSTELVEEN (ANP) - KLM annuleert zondag tientallen vluchten in verband met verwachte sneeuwval. Op die manier wil de luchtvaartmaatschappij ruimte maken, zodat de overige vluchten onder de winterse omstandigheden wel goed kunnen worden afgehandeld.

5 uur geleden