Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Reddit-belegger bezorgt American Airlines koerssprong

Reddit-belegger bezorgt American Airlines koerssprong

NEW YORK (ANP) - Particuliere beleggers die zich op onlineplatform Reddit verenigen om speculanten op koersverliezen een hak te zetten, drukten donderdag een duidelijke stempel op het koersverloop op Wall Street. Dit keer schaarden kleine beleggers zich massaal achter luchtvaartmaatschappij American Airlines, dat daardoor in de eerste handelsminuten bijna 30 procent omhoogschoot.

Winkelketen GameStop, waar Reddit-beleggers eerder deze week voor een uitzonderlijke waardestijgingen zorgden, steeg 2 procent. Het aandeel van de door vele professionele beleggers ten dode opgeschreven gameketen is nu ruim het achtvoudige waard van de prijs van afgelopen vrijdag.

Beleggers verwerkten verder weer een stroom aan nieuwe kwartaalcijfers, waaronder die van drie grote techbedrijven. Apple behaalde voor het eerst in zijn geschiedenis een omzet van 100 miljard dollar in één kwartaal, geholpen door goede verkopen van zijn nieuwe iPhone met 5G-functies. Het aandeel verloor desondanks 1,8 procent.

Facebook

Facebook won 4,4 procent. Het socialmediabedrijf voerde dankzij toegenomen advertentie-inkomsten de opbrengsten met 22 procent op, maar waarschuwde voor strengere privacyregels voor zijn app binnen het besturingssysteem van Apple.

De maker van elektrische auto's Tesla verloor 4 procent, ondanks de eerste jaarwinst die het bedrijf van Elon Musk kon presenteren. Analisten hadden op een hogere winstgevendheid gerekend en de productiedoelstellingen voor 2021 zouden te vaag zijn gebleven.

Economische groei

Techgraadmeter Nasdaq won 0,9 procent tot 13.394 punten. De Dow-Jonesindex ging 1,2 procent omhoog tot 30.678 punten en de brede S&P 500 steeg 1,2 procent tot 3.795 punten. Daarmee toonden de graadmeters iets van herstel na de fikse verliezen op woensdag, toen zorgen over het economisch herstel de kop opstaken na opmerkingen van Fed-preses Jerome Powell.

De economische groei van de Verenigde Staten in het vierde kwartaal bedroeg, op geannualiseerde basis, 4 procent. Dat was min of meer in lijn met de verwachtingen, terwijl de wekelijkse steunaanvragen veel lager waren dan in doorsnee werd verwacht.

Meer uit Financieel

Vijfhonderd e-mailadressen van ABP-gepensioneerden gelekt

AMSTERDAM (ANP) - Door een "menselijke fout" bij het verzenden van een e-mail, zijn vijfhonderd e-mailadressen van gepensioneerden bij pensioenfonds ABP gelekt. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van De Telegraaf.

1 minuut geleden
Sportauto 911 viert 60e verjaardag, feest bij Porsche Gelderland

HETEREN (ANP) - De Porsche 911 viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Om dit te vieren organiseert Porsche Centrum Gelderland, een van de grootste dealers van het merk in Nederland, dit weekend een expositie met "de meest unieke exemplaren" ooit gebouwd. "Een verzameling die in ons land nog nooit is vertoond", zegt Porschedealer Mark Wegh.

4 uur geleden
Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geëindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

14 uur geleden
Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster. Nu ook de Senaat heeft ingestemd met een ruimere limiet, moeten Amerikaanse parlementariërs de laatste details van het voorstel uitwerken. Zodra dat is gebeurd, kan Biden er volgens het Witte Huis vrijwel direct zijn handtekening onder zetten.

15 uur geleden
Zomer vol stakingen van beveiligers op Britse luchthaven Heathrow

LONDEN (ANP/RTR) - Reizigers die deze zomer naar Londen vliegen, krijgen mogelijk te maken met chaos. Ruim 2000 beveiligers op luchthaven Heathrow zijn van plan in het hoogseizoen meerdere dagen te gaan staken, maakte vakbond Unite bekend.

16 uur geleden
Bloomberg: 3M mikt op miljardenschikking in VS om PFAS

SAINT PAUL (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel conglomeraat 3M treft mogelijk een schikking van 10 miljard dollar (9,3 miljard euro) met een aantal Amerikaanse steden vanwege vervuiling met PFAS. Daarover hebben de partijen een voorlopig akkoord gesloten, schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.

16 uur geleden
Amsterdamse aandelenbeurs met winst weekend in na schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een aanzienlijke winst het weekend in gegaan. Beleggers verwerkten onder andere het akkoord dat senatoren in de Verenigde Staten gaven voor de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend.

19 uur geleden