Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Redacties van veel media leggen uur het werk neer

Redacties van veel media leggen uur het werk neer

AMSTERDAM (ANP) - De redacties van veel Nederlandse nieuwsmedia hebben om 11.00 uur het werk voor een uur neergelegd. Dat melden onder meer NU.nl, NRC, de Volkskrant, Trouw en de Leeuwarder Courant op hun websites. De journalisten voeren actie uit onvrede over de huidige cao-onderhandelingen.

Op de websites van de genoemde media verscheen om 11.00 uur een bericht dat er een uur lang geen nieuwe berichten worden geplaatst.

"Vanwege het uitblijven van de inflatiecompensatie verloren we het afgelopen jaar al een maand aan koopkracht", staat bijvoorbeeld op de site van de NRC te lezen. "Ook het inkomen van onze freelance-collega's is hierdoor flink geraakt. Dit betekent onder meer dat tussen 11.00 en 12.00 websites niet worden ververst. Wij vragen onze lezers om begrip."

Op de website van de Volkskrant heeft hoofdredacteur Pieter Klok een tekst geplaatst: "Excuses voor de vertraging in de berichtgeving die u hierdoor ondervindt." Op de website van Villamedia, het medium van journalistenvakbond NVJ, staat vanaf 11.00 uur de tekst "GEEF ONS LOON TERUG! Journalistiek heeft een prijs" te lezen.

Meer uit Binnenland

Bouwer Ballast Nedam werkt mee aan onderzoek ingestorte garage

NIEUWEGEIN (ANP) - Bouwbedrijf Ballast Nedam werkt waar nodig mee aan het verkennende onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) naar de ingestorte parkeergarage van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Dat zegt een woordvoerster van het concern. Ballast Nedam heeft de parkeergarage in 2008 gebouwd.

1 uur geleden
Politie schiet 24-jarige vrouw dood in Groningen

GRONINGEN (ANP) - Een 24-jarige vrouw uit Groningen is in de nacht van zondag op maandag overleden, nadat een agent op haar had geschoten. De politie kreeg een melding van een "dreigende situatie" in een woning aan de Helperzoom in Groningen. Daar ontstond een situatie waarbij de agent zich "genoodzaakt" voelde om te schieten. Het slachtoffer raakte hierbij zwaargewond en overleed kort daarna.

1 uur geleden
Stichting: liever drinkfles van staal of glas dan van plastic

AMSTERDAM (ANP) - De Stichting Tegengif raadt ouders aan hun kinderen voor onderweg drinkflessen mee te geven van roestvrij staal of glas. De veelvuldig in omloop zijnde herbruikbare plastic drinkflessen zouden volgens de stichting chemicaliƫn naar de inhoud kunnen lekken, met name nadat ze in de afwasmachine zijn geweest.

2 uur geleden
OVV start verkennend onderzoek naar ingestorte garage Nieuwegein

DEN HAAG (ANP) - De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) start maandag een verkennend onderzoek naar de deels ingestorte parkeergarage in Nieuwegein. Dat laat een woordvoerster maandag weten.

2 uur geleden
Architectenbureau ingestorte parkeergarage geeft geen commentaar

ROTTERDAM (ANP) - Gortemaker Algra Feenstra architects, het architectenbureau achter de zondagavond deels ingestorte parkeergarage van het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein, wil niet reageren op het incident. Daarvoor is het volgens een medewerker van het bureau nog te vroeg. Zij verwijst naar Q-Park, die de garage beheert, maar dat bedrijf was maandagochtend nog niet bereikbaar voor commentaar.

2 uur geleden
Ziekenhuis: maandag alleen spoedeisende hulp in Nieuwegein

NIEUWEGEIN (ANP) - De verpleegafdelingen van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein zijn maandag de hele dag alleen open voor spoedeisende hulp. Dat meldt het ziekenhuis op de website. Een deel van de parkeergarage van het ziekenhuis stortte zondagavond in. De veiligheidsregio concludeerde na onderzoek dat er geen slachtoffers zijn.

7 uur geleden
Vermoedelijk geen slachtoffers ingestorte parkeergarage Nieuwegein

NIEUWEGEIN (ANP) - Vermoedelijk liggen er geen slachtoffers onder het puin van de ingestorte parkeergarage bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Dat laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten.

9 uur geleden