Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Redacties van veel media leggen uur het werk neer

Redacties van veel media leggen uur het werk neer

AMSTERDAM (ANP) - De redacties van veel Nederlandse nieuwsmedia hebben om 11.00 uur het werk voor een uur neergelegd. Dat melden onder meer NU.nl, NRC, de Volkskrant, Trouw en de Leeuwarder Courant op hun websites. De journalisten voeren actie uit onvrede over de huidige cao-onderhandelingen.

Op de websites van de genoemde media verscheen om 11.00 uur een bericht dat er een uur lang geen nieuwe berichten worden geplaatst.

"Vanwege het uitblijven van de inflatiecompensatie verloren we het afgelopen jaar al een maand aan koopkracht", staat bijvoorbeeld op de site van de NRC te lezen. "Ook het inkomen van onze freelance-collega's is hierdoor flink geraakt. Dit betekent onder meer dat tussen 11.00 en 12.00 websites niet worden ververst. Wij vragen onze lezers om begrip."

Op de website van de Volkskrant heeft hoofdredacteur Pieter Klok een tekst geplaatst: "Excuses voor de vertraging in de berichtgeving die u hierdoor ondervindt." Op de website van Villamedia, het medium van journalistenvakbond NVJ, staat vanaf 11.00 uur de tekst "GEEF ONS LOON TERUG! Journalistiek heeft een prijs" te lezen.

Meer uit Binnenland

COA moet zich om middernacht houden aan uitspraak opvang Ter Apel

TER APEL (ANP) - Om 00.00 uur in de nacht van woensdag op donderdag moet het COA zich houden aan het maximumaantal asielzoekers in het opvangcentrum in Ter Apel. Een rechter oordeelde dit eerder in een zaak aangespannen door de gemeente Westerwolde. Het COA verwacht in de loop van de middag te kunnen zeggen of de deadline wordt gehaald.

5 uur geleden
Nablussen begonnen na grote brand in kringloopwinkel in Almere

ALMERE (ANP) - In een kringloopwinkel en kledingopslag in Almere heeft een grote brand gewoed. De brand brak dinsdagavond rond 21.10 uur uit en de brandweer rukte met vele eenheden uit om het vuur aan de Vlotbrugweg te bestrijden. Rond 02.45 uur in de nacht van dinsdag op woensdag liet de veiligheidsregio weten dat het nablussen is begonnen en nog een aantal uur gaat duren.

5 uur geleden
19-jarige man met bom aangehouden in straat Vlaardingse loodgieter

VLAARDINGEN (ANP) - Een 19-jarige man uit Strijen is dinsdagavond aangehouden in Vlaardingen, meldt de politie. Tijdens zijn poging om weg te komen, liet hij een tas vallen. Daarin bleek een explosief te zitten. De verdachte werd rond 20.00 uur gespot op de Gretha Hofstralaan. Daar woont een loodgieter die eerder doelwit was van meerdere explosies. Daardoor is er veel beveiliging in de buurt van zijn woning.

9 uur geleden
Vorig jaar minder schapen gehouden door blauwtongvirus

DEN HAAG (ANP) - Het aantal schapen op Nederlandse landbouwbedrijven is vorig jaar flink gedaald. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) telde er eind december in totaal zo'n 662.000. Dat zijn er ruim 8 procent minder dan een jaar eerder, wat neerkomt op de grootste daling in jaren. De afname komt vooral door het blauwtongvirus, een virus dat in de zomer van 2023 veel hoefdieren ziek maakte en waaraan duizenden schapen overleden.

9 uur geleden
Grote brand bij kringloopwinkel in Almere

ALMERE (ANP) - In een kringloopwinkel en kledingopslag in Almere woedt dinsdagavond een grote brand. De brandweer is met verschillende eenheden uitgerukt om het vuur aan de Vlotbrugweg te bestrijden.

9 uur geleden
COA gaat woensdag mensen van Ter Apel naar Biddinghuizen brengen

DEN HAAG (ANP) - Het COA gaat woensdag mensen verplaatsen naar Biddinghuizen om Ter Apel te ontlasten. Dat bevestigt een woordvoerder van het COA na berichtgeving van EenVandaag. Om hoeveel mensen het gaat en of daarmee de deadline van woensdag van het maximumaantal van 2000 asielzoekers in Ter Apel wordt gehaald, is nog onduidelijk. "Het blijft nog steeds heel spannend", zegt de woordvoerder dinsdagavond.

14 uur geleden
Adema noemt motie uitfasering bio-industrie 'belangrijk signaal'

DEN HAAG (ANP) - De oproep van de Tweede Kamer om de bio-industrie uit te faseren is een "belangrijk signaal", schrijft demissionair landbouwminister Piet Adema dinsdag in een reactie. Maar het gaat ook om "zeer complexe opgaven" die één kabinet niet zomaar kan oplossen.

15 uur geleden