Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Red Bull verkoopt bijna net zoveel blikjes als er mensen zijn

Red Bull verkoopt bijna net zoveel blikjes als er mensen zijn

FUSCHL AM SEE (ANP/BLOOMBERG) - De wereldwijde verkoop van Red Bull is vorig jaar sterk toegenomen. Hierdoor wist de Oostenrijkse maker van energiedranken zoveel blikjes aan de man te brengen, dat bijna alle mensen op aarde wel een blikje hadden kunnen drinken.

Alles bij elkaar verkocht Red Bull circa 7,5 miljard blikjes. Dat betekent dat er per dag meer dan 20 miljoen blikjes werden verkocht. Ongerekend per uur gaat het om ongeveer 850.000 stuks. De wereldbevolking telt momenteel zo'n 7,7 miljard mensen.

Vooral in opkomende markten als Braziliƫ, India en Afrika zaten de verkopen sterk in de lift. De totale omzet steeg met 9,5 procent tot 6,1 miljard euro. Red Bull bracht geen specifieke winstcijfers naar buiten. Wel gaf het bedrijf aan dat de winst eveneens tot recordhoogte gestegen is.

Red Bull werd in de jaren tachtig opgericht door de Thaise zakenman Chaleo Yoovidhya en de Oostenrijkse marketingman Dietrich Mateschitz. De laatstgenoemde had tijdens een zakenreis ontdekt dat het energiedrankje van Yoovidhya goed werkte bij het tegengaan van een jetlag. Red Bull is tegenwoordig in handen van beide families. Afgelopen jaar werd meer dan een half miljard euro aan de aandeelhouders uitgekeerd.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Twitter betaalt VS 150 miljoen dollar om privacyzaak te schikken

WASHINGTON (ANP/AFP/DPA) - Twitter heeft ingestemd om 150 miljoen dollar (ongeveer 140 miljoen euro) te betalen om een privacyrechtszaak te schikken, melden Amerikaanse autoriteiten. Het socialmediaplatform voorkomt zo dat het wordt aangeklaagd voor het verstrekken van contactgegevens van gebruikers aan adverteerders.

4 uur geleden
Wall Street hoger na Fed-notulen, Nordstrom positieve uitschieter

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winsten gesloten. Beleggers op Wall Street verwerkten de notulen van de beleidsvergadering van de Federal Reserve van begin mei. Daaruit bleek dat de Amerikaanse centrale bank vastbesloten is om de hoge inflatie te bestrijden door de rente verder te verhogen. Daarnaast was warenhuisketen Nordstrom een opvallende winnaar dankzij goede kwartaalcijfers en vooruitzichten.

9 uur geleden
FNV: stakingen op komst in slagersbranche

UTRECHT (ANP) - Er komen stakingen in de slagersbranche, met name van personeel bij industriƫle slagerijen die veelal leveren aan supermarkten. Dat zegt FNV na het aflopen van een ultimatum dat de vakbond had gesteld aan werkgevers voor een betere cao. De werkgevers verwerpen het ultimatum en stellen dat stakingen en werkonderbrekingen voor onbepaalde tijd onacceptabel zijn.

9 uur geleden
Nieuwe regels landingsrechten om drukte Schiphol te verminderen

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol heeft nieuwe regels voor de start- en landingsrechten ingevoerd, die ervoor moeten zorgen dat deze zomer minder vluchten vertrekken vanaf Schiphol. Door de nieuwe regels zijn luchtvaartmaatschappijen ervan verzekerd dat hun zogeheten slots, het tijdstip waarop een vliegtuig mag opstijgen of landen, niet worden opgevuld door een andere luchtvaartmaatschappij als zij ervoor kiezen een slot niet te gebruiken.

10 uur geleden
Notulen: Federal Reserve vastbesloten hoge inflatie aan te pakken

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, is "vastbesloten" de hoge inflatie aan te pakken. Dat blijkt uit de notulen van de beleidsvergadering van begin mei. Toen verhoogde de Fed de rente met een half procentpunt, wat de sterkste renteverhoging in 22 jaar was.

10 uur geleden
Volkswagen treft Britse miljoenenschikking over dieselfraude

LONDEN (ANP/DPA/RTR) - Het Duitse autoconcern Volkswagen heeft in het Verenigd Koninkrijk een schikking getroffen van 193 miljoen pond, omgerekend 227 miljoen euro, vanwege het dieselschandaal. De regeling werd bereikt met een groep van circa 91.000 bezitters van auto's van Volkswagen en de dochtermerken Skoda, Audi en Seat. Zij hadden in 2016 een gezamenlijke rechtszaak aangespannen tegen Volkswagen vanwege het gesjoemel met de uitstoot van dieselmotoren.

12 uur geleden
Prosus en Just Eat Takeaway aan kop in hogere AEX

AMSTERDAM (ANP) - Techinvesteerder Prosus ging woensdag samen met maaltijdbezorger Just Eat Takeaway aan kop in een hoger gesloten AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam. De stemming op de Europese beurzen was positief in afwachting van de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank die later op de dag naar buiten komen. Mogelijk wordt uit die notulen meer duidelijk over toekomstige rentestappen van de Federal Reserve.

13 uur geleden