Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Recyclingbedrijf Cabka definitief naar de beurs Amsterdam

Recyclingbedrijf Cabka definitief naar de beurs Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Recyclingbedrijf Cabka Group gaat definitief naar de beurs in Amsterdam. De van oorsprong Duitse onderneming voor de verwerking van plastic afval in kunststof pallets en containers krijgt zijn notering op Beursplein 5 via een overname door de lege beurshuls Dutch Star Companies Two.

De twee partijen, die al exclusieve gesprekken voerden over een samensmelting, verwachten dat de beursgang op 1 maart een feit is. Na de deal zal Cabka ongeveer 250 miljoen euro waard zijn. Daarbij steken aandeelhouders van Dutch Star Companies Two 47 miljoen euro in de beursdebutant. Daarnaast gaat 63 miljoen euro op aan het uitkopen van minderheidsaandeelhouders.

Oprichter en medetopman Gat Ramon van Cabka blijft de grootste aandeelhouder in het bedrijf, laat een woordvoerder weten. "Voor Cabka begint nu een nieuwe fase als beursgenoteerd bedrijf, wat Cabka in staat stelt verder te groeien en meer waardevolle producten toe te voegen", zegt Ramon.

Cabka werd in 1994 opgericht in Weira in de Duitse deelstaat Thüringen. Het bedrijf is onder andere bekend van kunststof houders voor bouwhekken, gemaakt van hergebruikt plastic uit de industrie of van verpakkingsmateriaal. Het bedrijf met ongeveer zevenhonderd werknemers rekent Unilever, Coca-Cola, Pfizer en Volkswagen tot zijn klanten.

Dutch Star Companies Two is een zogeheten spac, een speciaal investeringsfonds dat geld ophaalt om daarmee een bestaand bedrijf over te nemen en zo een beursnotering te geven. Inmiddels is dit soort beursgangen erg populair aan de beurs in Amsterdam, maar er is ook kritiek op de mogelijk grotere risico's die beleggers lopen via deze route. Het is bij het opzetten van een spac namelijk onzeker waar het geld van beleggers uiteindelijk naartoe gaat.

De voorloper van Dutch Star Companies Two kan als wegbereider voor de toestroom van spacs aan het Damrak worden gezien. Dutch Star Companies One fuseerde uiteindelijk met de Brabantse chatdienstverlener CM.com, die zo naar de beurs ging.

Meer uit Financieel

Vijfhonderd e-mailadressen van ABP-gepensioneerden gelekt

AMSTERDAM (ANP) - Door een "menselijke fout" bij het verzenden van een e-mail, zijn vijfhonderd e-mailadressen van gepensioneerden bij pensioenfonds ABP gelekt. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van De Telegraaf.

6 minuten geleden
Sportauto 911 viert 60e verjaardag, feest bij Porsche Gelderland

HETEREN (ANP) - De Porsche 911 viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Om dit te vieren organiseert Porsche Centrum Gelderland, een van de grootste dealers van het merk in Nederland, dit weekend een expositie met "de meest unieke exemplaren" ooit gebouwd. "Een verzameling die in ons land nog nooit is vertoond", zegt Porschedealer Mark Wegh.

4 uur geleden
Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geëindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

14 uur geleden
Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster. Nu ook de Senaat heeft ingestemd met een ruimere limiet, moeten Amerikaanse parlementariërs de laatste details van het voorstel uitwerken. Zodra dat is gebeurd, kan Biden er volgens het Witte Huis vrijwel direct zijn handtekening onder zetten.

15 uur geleden
Zomer vol stakingen van beveiligers op Britse luchthaven Heathrow

LONDEN (ANP/RTR) - Reizigers die deze zomer naar Londen vliegen, krijgen mogelijk te maken met chaos. Ruim 2000 beveiligers op luchthaven Heathrow zijn van plan in het hoogseizoen meerdere dagen te gaan staken, maakte vakbond Unite bekend.

16 uur geleden
Bloomberg: 3M mikt op miljardenschikking in VS om PFAS

SAINT PAUL (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel conglomeraat 3M treft mogelijk een schikking van 10 miljard dollar (9,3 miljard euro) met een aantal Amerikaanse steden vanwege vervuiling met PFAS. Daarover hebben de partijen een voorlopig akkoord gesloten, schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.

17 uur geleden
Amsterdamse aandelenbeurs met winst weekend in na schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een aanzienlijke winst het weekend in gegaan. Beleggers verwerkten onder andere het akkoord dat senatoren in de Verenigde Staten gaven voor de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend.

19 uur geleden