Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Recordstanden Wall Street door optimisme over bedrijfswinsten

Recordstanden Wall Street door optimisme over bedrijfswinsten

NEW YORK (AFN/RTR) - Alle drie de grote beursgraadmeters in New York zijn vrijdag op records gesloten. Beleggers waren optimistisch gestemd omdat bedrijven deze cijferperiode over het algemeen goede resultaten overleggen. Ze lieten hun stemming zelfs niet verpesten door een wat tegenvallend cijfer over de bedrijvigheid van de Amerikaanse dienstensector of het toenemende aantal coronabesmettingen in veel landen door de Delta-variant van het coronavirus.

Socialemediabedrijven Snap (plus 23,8 procent) en Twitter (plus 3,1 procent) behoorden tot de smaakmakers op Wall Street na sterke cijfers. Ook grote techbedrijven als Google-moeder Alphabet, Amazon en Apple, die volgende week pas de boeken openden, werden hoger gezet. Die zwaargewichten stegen tot 3,6 procent.

De Dow-Jonesindex won 0,7 procent en sloot daardoor voor het eerst boven de 35.000 punten: 35.061,55 punten. De brede S&P 500 steeg 1 procent tot 4411,79 punten en technologiebeurs Nasdaq ging ook 1 procent omhoog, tot 14.836,99 punten.

Snap

Snap, het bedrijf achter de app Snapchat, zette ruim twee keer zo veel omzet in de boeken als in hetzelfde kwartaal vorig jaar en trok ook meer gebruikers naar zijn app. Daardoor verdiende het bedrijf meer aan adverteerders. De cijfers waren aanzienlijk beter dan beleggers hadden voorzien. Ook Twitter profiteerde van meer gebruikers en meer advertentie-inkomsten.

Chipfabrikant Intel speelde juist 5,3 procent kwijt. Intel boekte ondanks de wereldwijde schaarste aan chips in het tweede kwartaal een licht lagere omzet dan een jaar eerder. Vooral de verkopen van de divisie die onderdelen levert voor datacenters bleven achter.

American Express

Andere grote bedrijven die met cijfers kwamen waren creditcardmaatschappij American Express (plus 1,3 procent), oliedienstverlener Schlumberger (plus 1,5 procent) en industrieconcern Honeywell (min 1,5 procent).

Daarnaast maakten farmaceuten Pfizer (plus 0,5 procent) en BioNTech (plus 0,4 procent) bekend dat ze 200 miljoen extra coronavaccins zullen leveren aan de Verenigde Staten. Rivaal Moderna steeg 7,8 procent nadat de Europese Geneesmiddelenautoriteit EMA het coronavaccin van dat bedrijf goed had gekeurd voor tieners.

Magna

Het Canadese autobedrijf Magna neemt Veoneer, dat zich toelegt op systemen voor zelfrijdende auto's, over voor 3,8 miljard dollar. Magna werd 4,8 procent lager gezet, Veoneer steeg juist ruim 56 procent.

De euro was 1,1774 dollar waard, tegenover 1,1760 dollar bij de slotbel in Europa. Een vat Amerikaanse olie werd 0,2 procent duurder op 72,05 dollar. Brentolie steeg 0,4 procent in prijs, tot 74,11 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Europese gasprijs fors omhoog, mede door warm weer

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Europese gasprijs is vrijdag flink gestegen, mede door het warme weer in grote delen van Europa waardoor er meer vraag is naar stroom voor bijvoorbeeld airconditioners en ventilatoren. Maar ook tekenen van toenemende concurrentie vanuit Azië voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) zorgen voor een stijgende prijs.

4 minuten geleden
PPG geeft toe en sluit cao-akkoord voor 10 procent meer loon

UTRECHT (ANP) - Medewerkers van verffabrikant PPG krijgen een tiende meer loon. Dat hebben het Amerikaanse bedrijf en vakbond FNV afgesproken na weken van stakingen. Daarbij werd bij vestigingen in Amsterdam, Den Bosch, Tiel en Uithoorn het werk neergelegd.

1 uur geleden
AEX-index licht lager weekend in, IMCD onderuit

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een kleine min het weekend ingegaan. Beleggers namen geen grote risico's voorafgaand aan de rentevergaderingen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB) die volgende week worden gehouden. Verder was op het Damrak chemicaliëndistributeur IMCD een opvallende daler na een winstwaarschuwing van het Britse speciaalchemieconcern Croda International.

1 uur geleden
Man (53) uit Aerdenhout langer vast voor dividendstrippen

AERDENHOUT (ANP) - Een 53-jarige man uit de gemeente Aerdenhout, die dinsdag is aangehouden door de FIOD, blijft veertien dagen langer vastzitten op verdenking van het doen van onjuiste aangiften dividendbelasting en het zogeheten dividendstrippen. De man werd vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam, die het voorarrest heeft verlengd.

2 uur geleden
Netbeheerders doen oproep aan bedrijven in drie provincies

ARNHEM (ANP) - Netbeheerders TenneT, Liander en Stedin willen dat meer bedrijven in Flevoland, Gelderland en Utrecht flexibeler worden in hun elektriciteitsverbruik. Zo moet er ruimte komen om nieuwe bedrijven aan te sluiten in die provincies. Anders kunnen op den duur zelfs nieuwe aansluitingen voor woningen in gevaar komen. Een eerdere oproep leverde weinig animo op.

2 uur geleden
Frankrijk dwingt grote voedselproducenten prijzen te verlagen

PARIJS (ANP/RTR) - Enkele grote voedingsconcerns waaronder Unilever gaan in Frankrijk de prijzen van honderden producten verlagen. Dat meldt de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire, die met financiële sancties dreigt mochten de bedrijven daar van afzien.

3 uur geleden
Mars-reep, Whiskas-voeding en Maggi-blokjes keren terug bij Jumbo

VEGHEL (ANP) - Producten van Mars en Nestlé zoals Mars-repen, Whiskas-dierenvoeding en Maggi-blokjes keren terug in de schappen van supermarktketen Jumbo. Deze producten verdwenen er eerder dit jaar als gevolg van strubbelingen in de prijsonderhandelingen tussen Jumbo en de voedingsmiddelenconcerns. Maar deze week is Jumbo erin geslaagd om tot nieuwe prijsafspraken te komen.

3 uur geleden