Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Records' van Zwitserse sprinter Wilson niet erkend

'Records' van Zwitserse sprinter Wilson niet erkend

BERN (ANP) - De drie records die de Zwitserse sprinter Alex Wilson vorig weekeinde in Atlanta brak, worden niet officieel erkend. Volgens de Zwitserse atletiekbond was het zogenoemde startinformatiesysteem bij de wedstrijden in de Amerikaanse staat Georgia niet aanwezig.

Bovendien ontbraken de nodige officials en voldeed het stadion niet aan de gangbare normen. Daardoor zullen de vermeende toptijden van Wilson niet worden opgenomen in de nationale en internationale ranglijsten en statistieken.

Wilson (30) liep een Zwitsers en Europees record op de 100 meter. Hij finishte in een tijd van 9,84 seconden. Wilson was nog nooit sneller dan 10,08 geweest. Zijn beste tijd in 2021 was 10,38. Vorig jaar liep de Zwitser helemaal geen wedstrijden. Wilson verbeterde in Atlanta tevens het Zwitserse record op de 200 meter (19,89).

De bekende Amerikaanse trainer Rana Reider, oud-bondscoach van de Atletiekunie, vertrouwde de recordtijden van Wilson meteen al niet. "We weten voor 100 procent zeker dat dit niet mogelijk is", reageerde hij vorige week vol ongeloof.

Meer uit Sport

Red Bull en Ferrari ontkennen klacht over Toto en Susie Wolff

LONDEN (ANP/RTR) - De grote renstallen in de Formule 1 ontkennen dat ze een klacht bij de internationale autosportfederatie FIA hebben ingediend over teambaas Toto Wolff van Mercedes en diens vrouw Susie Wolff, de baas van de F1 Academy.

23 minuten geleden
Kamminga, Corbeau overtuigend naar EK-finale 100 meter schoolslag

OTOPENI (ANP) - Arno Kamminga en Caspar Corbeau hebben zich met goede tijden geplaatst voor de finale van de 100 meter schoolslag op de EK kortebaan in het Roemeense Otopeni. De 28-jarige Kamminga was met 56,37 de snelste van alle halvefinalisten, Corbeau (22) zwom met 56,85 de derde tijd. De Turk Hüseyin Emre Sakçı (56,68) ging als tweede door naar de finale.

1 uur geleden
Topgolfers kunnen vanaf 2028 de bal minder ver slaan

LONDEN (ANP/RTR) - De regels in het golf ondergaan vanaf 2028 een ingrijpende verandering voor de profspelers. De golfbal wordt zodanig aangepast, dat er minder ver kan worden geslagen. De topspelers leveren zo'n 5 procent in van de maximale afstand die ze kunnen slaan. Dat is 13 tot en met 15 meter minder ver dan ze nu halen.

1 uur geleden
Van der Poel aast op recordaantal wereldtitels veldrijden

BRUSSEL (ANP) - Mathieu van der Poel aast op een recordaantal wereldtitels in het veldrijden. "Het is een van de redenen waarom ik blijf crossen. Voor de rest heb ik niet veel doelen in het veld", zegt de 28-jarige wielrenner tegen Sporza.

2 uur geleden
Zwemster Schouten pakt eerste Nederlandse medaille op EK kortebaan

OTOPENI (ANP) - Zwemster Tes Schouten heeft op de 100 meter schoolslag gezorgd voor de eerste Nederlandse medaille op de EK kortebaan in het Roemeense Otopeni. De 22-jarige Bodegraafse lag lang niet op koers voor een podiumplek, maar na een sterke slotfase tikte ze in een tijd van 1.04,04 net wat eerder aan dan nummer 4 Sophie Hansson uit Zweden (1.04,08).

2 uur geleden
Zwembond KNZB maakt selectie bekend voor WK langebaan in Doha

NIEUWEGEIN (ANP) - Zwembond KNZB heeft de selectie bekendgemaakt voor de wereldkampioenschappen langebaan in Doha. In totaal reizen tien vrouwen en acht mannen af naar Qatar, waar de WK van 11 tot en met 18 februari op het programma staat.

7 uur geleden
Vrouw van teammanager Mercedes ontkent belangenverstrengeling

LONDEN (ANP/RTR) - Susie Wolff ontkent dat ze betrokken is bij belangenverstrengeling in de Formule 1. "Het is teleurstellend dat mijn integriteit op deze manier in twijfel wordt getrokken. De beschuldigingen lijken gestoeld op mijn burgerlijke staat in plaats van mijn vaardigheden", zegt de vrouw van teammanager Toto Wolff van Mercedes.

9 uur geleden