Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Recordreeks Dow en S&P ten einde

Recordreeks Dow en S&P ten einde

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York lieten dinsdag bij het slot een gemengd beeld zien. De leidende Dow-Jonesindex en de brede S&P 500 zagen hun recordreeks van de voorbije dagen ten einde komen. De Nasdaq zette zijn opmars wel voort. Beleggers hadden bovengemiddelde aandacht voor winkelbedrijven na tegenvallende cijfers van doe-het-zelfketen Home Depot en warenhuisketen Kohl's.

De Dow-Jonesindex sloot de sessie 0,4 procent lager op 27.934,02 punten. De brede S&P 500 verloor 0,1 procent tot 3120,18 punten en de Nasdaq won 0,2 procent tot 8570,66 punten. De technologiegraadmeter werd onder meer vooruit geholpen door winsten bij Facebook en Broadcom. Die plussen compenseerden voor de min van Qualcomm na een investeerdersbijeenkomst.

Beleggers bleven gespitst op ontwikkelingen rond het handelsoverleg tussen China en de VS. In het Witte Huis zou driftig worden overlegd over ofwel tarieven die van tafel moeten ofwel tarieven die met procentpunten moeten worden verlaagd om tot een akkoord met Peking te komen. Het bijna-akkoord in mei zou als blauwdruk dienen voor de huidige onderhandelingen.

Lowe's

Home Depot leverde 5,4 procent aan beurswaarde in. De klusketen heeft in het derde kwartaal naar eigen zeggen teleurstellende verkoopcijfers in de boeken gezet. De omzetprognoses voor het gehele boekjaar worden opnieuw verlaagd. Branchegenoot Lowe's (min 1,4 procent) ging in het kielzog meer omlaag. Warenhuisketen Kohl's kwam met een winstalarm. Het aandeel verloor bijna een vijfde.

Boeing (min 0,7 procent) zag een eerdere winst verdampen. Het positivisme over meerdere orders voor zijn gewraakte 737 MAX-toestellen werd overstemd door opmerkingen van de National Transportation Safety Board (NTSB). De toezichthouder kwam met een aanbeveling voor het herontwerpen van een onderdeel van de 737 NG-toestellen na een dodelijk ongeluk vorig jaar.

Uber

Uber won 1,1 procent. Het bedrijf achter de taxi-app kreeg op zijn beurt kritiek van de NTSB vanwege veiligheidskwesties na een dodelijk ongeluk met een zelfrijdende auto vorig jaar.

De euro was 1,1078 dollar waard tegen 1,1081 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 3,2 procent goedkoper op 55,20 dollar. Brentolie zakte 2,5 procent in prijs tot 60,88 dollar per vat.

Meer uit Financieel

China wil akkoord over fossiel dat aanvaardbaar is voor iedereen

DUBAI (ANP/AFP/RTR) - China wil dat er op de klimaattop in Dubai een akkoord over fossiele brandstoffen komt dat "aanvaardbaar" is voor iedereen. "We willen allemaal samenwerken om een taal te vinden die de juiste richting geeft voor verdere inspanningen, die zoveel mogelijk inclusiviteit weerspiegelt en die ook aanvaardbaar is voor alle partijen", zei de Chinese klimaatgezant Xie Zhenhua zaterdag.

3 uur geleden
Noors staatsfonds: Tesla moet arbeidsrechten respecteren

OSLO (ANP/RTR) - De Amerikaanse autofabrikant Tesla moet fundamentele arbeidsrechten respecteren, waaronder collectieve onderhandelingen. Dat stelt het Norges Bank Investment Management, 's werelds grootste aandelenbelegger uit Noorwegen met een belang in Tesla.

5 uur geleden
China blijft in de ban van deflatie

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China, de op een na grootste economie ter wereld, blijft ook in november in de ban van deflatie. De consumentenprijzen daalden vorige maand met 0,5 procent ten opzichte van een jaar geleden, maakte het Chinese statistiekbureau bekend. Volgens economen is dit opnieuw een teken dat het land moeite heeft om de economische groei via de binnenlandse vraag te stimuleren.

7 uur geleden
Schiphol: probleem vliegschema opgelost, alles weer normaal

SCHIPHOL (ANP) - Nadat er de afgelopen dagen veel vluchten van en naar Schiphol werden geannuleerd door slechte weersomstandigheden, zijn de problemen in het vliegschema zaterdag opgelost. "We hebben een normale dag vandaag, er wordt gevlogen zoals gepland", zegt een woordvoerster van de luchthaven.

8 uur geleden
NS: treinen tussen Nederland en Duitsland rijden weer normaal

UTRECHT (ANP) - De Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden zaterdag weer volgens de normale dienstregeling, laat een woordvoerder van de NS weten. "Er zijn geen treinen uitgevallen en er zijn geen bijzonderheden meer", aldus de zegsman.

9 uur geleden
EU eens over regels voor kunstmatige intelligentie

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen en het Europees Parlement hebben een voorlopig akkoord bereikt over regels voor kunstmatige intelligentie (AI). De EU is de eerste die de baanbrekende technologie, die veel belooft, maar ook grote zorgen baart, aan banden legt. Zij kreeg haast door de stormachtige ontwikkeling van AI, met spraakmakende toepassingen als ChatGPT.

9 uur geleden
Rabobank: storing bij online overboeken verholpen

UTRECHT (ANP) - Rabobank zegt een storing bij het online overboeken van geld te hebben verholpen. Eerder op vrijdag waarschuwde de bank klanten voor problemen bij het afronden van overboekingen. Het ging om de tweede storing in een week tijd.

19 uur geleden