Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Recordpoging atleet Farah bij 44e Memorial Van Damme

Recordpoging atleet Farah bij 44e Memorial Van Damme

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Viervoudig olympisch kampioen Mo Farah gaat bij de 44e Memorial Van Damme op 4 september in Brussel een recordpoging doen. De Britse hardloper wil samen met zijn Belgische trainingspartner Bashir Abdi het werelduurrecord aanvallen. Dat staat sinds juni 2007 op naam van de Ethiopische atletieklegende Haile Gebrselassie met 21 kilometer en 285 meter.

Voordat de mannen van start gaan, doen de vrouwen eveneens een aanval op het uurrecord. Dat staat sinds 2008 op naam van de Ethiopische Dire Tune met 18 kilometer en 517 meter. Haar landgenoten Yeshaneh Ababel, de wereldrecordhoudster op de halve marathon, en Birhane Dibaba, vorig jaar winnares van de halve marathon van Kopenhagen, gaan de uitdaging aan.

Naast beide recordpogingen staan er in Brussel nog een aantal andere atletiekwedstrijden op het programma. De Memorial Van Damme is één van de eerste grote sportevenementen die in België na de coronacrisis wordt gehouden. Dat gebeurt met een extra veiligheids- en gezondheidsprotocol.

Goed voorbereid

"We hopen dat we enkele duizenden toeschouwers zullen mogen ontvangen", liet directeur Cédric Van Branteghem van het Belgische atletiekfestijn weten. "We zijn er in elk geval goed op voorbereid. We zullen ons uiteraard conformeren aan wat de autoriteiten beslissen, maar we kunnen veilig zowat 9000 mensen ontvangen."

Op de tribunes zal voor het publiek overal de veilige afstand van 1,5 meter worden aangehouden. Op de gangen in het stadion zal overal eenrichtingsverkeer gelden waarbij stewards voor een geleidelijke doorstroming van de bezoekers moeten zorgen. Er zullen geen eet- en drankkraampjes staan, iedere toeschouwer krijgt bij binnenkomst een drankje en een snack.

Meer uit Sport

Judoka Vermeer maakt een jaar na zware blessure rentree

PRAAG (ANP) - Judoka Sanne Vermeer maakt dit weekeinde, een jaar nadat ze een zware knieblessure had opgelopen, haar rentree. Ze komt in actie op de European Open in Praag. De Friezin, die in 2021 brons won op de WK in de klasse tot 63 kilogram, komt voortaan uit in een andere gewichtsklasse, namelijk die tot 70 kilogram.

29 minuten geleden
CAS plant nog meer zittingen in dopingzaak kunstrijdster Valieva

LAUSANNE (ANP) - De spraakmakende dopingzaak rond de Russische kunstschaatsster Kamila Valieva is na drie zittingsdagen bij het hof van sportarbitrage CAS nog niet afgerond. Er komen in november nog twee zittingsdagen, meldde het sporttribunaal in Lausanne. De rechters hebben meer documentatie nodig, was de toelichting.

2 uur geleden
Ricciardo 'waarschijnlijk' nog niet terug in GP Qatar

MILTON KEYNES (ANP) - Daniel Ricciardo keert vermoedelijk ook in de Grote Prijs van Qatar nog niet terug in de Formule 1-auto van AlphaTauri. "Eerder niet waarschijnlijk dan waarschijnlijk", sprak teambaas Christian Horner van Red Bull bij SkySports over zijn reserve, die het stoeltje van de tegenvallend presterende Nyck de Vries overnam bij zusterteam Alpha Tauri na de Grote Prijs van Italië.

2 uur geleden
Springruiters niet naar finale van Nations Cup

BARCELONA (ANP) - De Nederlandse springruiters hebben zich niet voor de finale van de Nations Cup weten te plaatsen. Ze eindigden in Barcelona als tiende in de kwalificatie. De beste acht ploegen gaan naar de eindstrijd. Nederland won de Nations Cup twee jaar geleden.

4 uur geleden
Wereldkampioenen klagen over veel te volle MotoGP-kalender

MOTEGI (ANP) - De MotoGP heeft met het aangekondigde recordaantal van 22 grands prix in 2024 wel de grens bereikt. Dat menen de oud-wereldkampioenen Fabio Quartararo en Marc Márquez. "Wat mij betreft, is dit wel de limiet. Het probleem is dat er niet alleen 22 races zijn, maar er komen ook nog eens 22 sprintraces bij", aldus de Fransman Quartararo, die rijdt voor het fabrieksteam van Yamaha.

5 uur geleden
Renner Arensman maakt rentree in Ronde van Emilia

CAPRI (ANP) - Thymen Arensman maakt zaterdag zijn rentree in het peloton na zijn zware val begin deze maand in de Vuelta. Zijn ploeg Ineos Grenadiers heeft de Nederlandse renner opgenomen in het team voor de Ronde van Emilia.

6 uur geleden
Van Praag voorgedragen als voorzitter Nederlandse basketbalbond

NIEUWEGEIN (ANP) - Michael van Praag wordt voorgedragen als de nieuwe voorzitter van de Nederlandse basketbalbond, de NBB. De verkiezingen vinden plaats tijdens de algemene ledenvergadering van 25 november, waar Van Praag de enige kandidaat is.

9 uur geleden