Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Recordomzet voor Starbucks ondanks tegenvaller in China

Recordomzet voor Starbucks ondanks tegenvaller in China

SEATTLE (ANP) - Starbucks groeit flink sinds zijn winkels weer zijn heropend na het opheffen van de coronalockdowns. De Amerikaanse koffieketen zette het afgelopen kwartaal een recordomzet in de boeken. Starbucks verhoogt daardoor opnieuw zijn financiële verwachtingen voor de rest van het financiële jaar. Wel is de onderneming minder positief over China, een van de belangrijkste markten voor het bedrijf.

Topman Kevin Johnson schrijft de "recordprestaties" toe aan de snelle wendbaarheid van Starbucks om in te spelen op de veranderende behoeften van klanten. Daarbij profiteert het bedrijf duidelijk van de heropening van winkels, waardoor mensen elkaar weer kunnen ontmoeten om koffie te drinken. Tijdens de lockdowns waren veel winkels gesloten.

Wereldwijd verkocht Starbucks in filialen die al langer dan een jaar bestaan bijna driekwart meer aan luxe koffies, dranken en andere snacks. De kwartaalomzet kwam daarmee uit op bijna 7,5 miljard dollar. Dat is fors meer dan de 4,2 miljard dollar omzet die het bedrijf in dezelfde periode een jaar eerder draaide. Onder de streep noteerde Starbucks een winst van 1,2 miljard dollar. Een jaar eerder kwam het bedrijf nog ruim 678 miljoen dollar tekort.

Over China, naast thuismarkt Verenigde Staten de belangrijkste markt voor de koffieketen en de plek waar de virusuitbraak als eerste om zich heen greep, is het bedrijf minder positief. Daar werd de afgelopen maanden wel bijna een vijfde meer verkocht. Maar kenners hadden in doorsnee op meer gerekend. Starbucks stelt de verwachtingen voor China voor de rest van het boekjaar dan ook naar beneden bij.

Meer uit Financieel

Duizenden woningen zijn te bezichtigen tijdens Open Huizen Dag

NIEUWEGEIN (ANP) - Woningverkopers openen zaterdag hun deuren voor potentiële kopers tijdens de Open Huizen Dag. Daar komen waarschijnlijk tienduizenden bezoekers op af. Makelaarsorganisatie NVM kan nog niet zeggen hoeveel bezoekers deze editie worden verwacht of hoeveel huizen opengaan. Volgens huizenwebsite Funda doen meer dan 9000 woningen mee. De NVM meldt dat er nog steeds aanmeldingen kunnen binnenkomen.

1 uur geleden
Overwegend verliezen op Wall Street terwijl shutdown dreigt

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag met overwegend kleine verliezen het weekend ingegaan. Onder meer de dreiging van een zogenoemde shutdown drukte op het sentiment. Een voorstel van de Republikeinen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden om zo'n scenario nog af te wenden heeft het vrijdag niet gered. Als er niet snel een oplossing komt, komen Amerikaanse overheidsdiensten zondag al zonder geld te zitten.

6 uur geleden
Topman de Bijenkorf: consument houdt steeds meer hand op de knip

AMSTERDAM (ANP) - De consument houdt steeds meer de hand op de knip. Daarop wijst topman Giovanni Colauto van de Bijenkorf in een toelichting op de jaarcijfers van de warenhuisketen. Volgens hem zijn de omstandigheden in de winkelbranche momenteel daarom "erg uitdagend".

6 uur geleden
Klaas Knot waarschuwt voor risico's schulden bij schaduwbanken

BASEL (ANP) - Klaas Knot maakt zich als voorzitter van de Financial Stability Board (FSB) zorgen over de grote schuldenlast van zogenoemde schaduwbanken, oftewel financiële spelers die buiten het traditionele bankensysteem opereren. In gesprek met de Britse zakenkrant Financial Times waarschuwt hij dat die schulden, en het gebrek aan goede informatie hierover, een risico vormen voor de mondiale financiële stabiliteit.

7 uur geleden
Nog meer werknemers Amerikaanse autofabrieken leggen werk neer

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Nog meer werknemers van autofabrieken in de Verenigde Staten gaan staken, meldt vakbond United Auto Workers (UAW). Werknemers van General Motors (GM), Ford en Chrysler-moederbedrijf Stellantis legden twee weken geleden het werk neer omdat ze onder meer een hoger loon willen.

10 uur geleden
Beleggers schrikken niet van uitspraak over fusie PostNL en Sandd

AMSTERDAM (ANP) - PostNL hoorde vrijdag bij de winnaars op de Amsterdamse beurs. Beleggers leken zich niet van de wijs te laten brengen door een nieuwe gerechtelijke uitspraak over de fusie van PostNL met Sandd. Wat de gevolgen van de uitspraak zijn is ook nog onduidelijk, aangezien PostNL en Sandd inmiddels al jaren gefuseerd zijn en het lastig lijkt om dat nog ongedaan te maken.

10 uur geleden
Topman Philips: mogelijk nog 7 jaar bezig met slaapapneu-affaire

AMSTERDAM (ANP) - Philips is mogelijk nog zeven jaar bezig met de affaire rond defecte slaapapneu-apparaten, heeft topman Roy Jakobs gezegd in een interview bij financieel persbureau Bloomberg. Er lopen nog tal van rechtszaken van gebruikers van de apparaten tegen het Nederlandse medisch-technologisch concern over gezondheidsschade. Ook is Philips momenteel met de Amerikaanse toezichthouder FDA in gesprek over de kwestie.

10 uur geleden