Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Recordomzet voor Southwest ondanks kwestie 737 MAX

Recordomzet voor Southwest ondanks kwestie 737 MAX

DALLAS (ANP/BLOOMBERG) - Southwest Airlines heeft in het slotkwartaal van 2019 een recordomzet behaald, ondanks de problemen met de 737 MAX van Boeing. Dat toestel wordt na twee crashes in korte tijd sinds maart vorig jaar om veiligheidsredenen wereldwijd aan de grond gehouden. Southwest had als gevolg van de MAX-problemen minder vliegtuigstoeltjes beschikbaar.

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij zette een omzet van 5,7 miljard dollar in de boeken. Dat betekende een stijging op jaarbasis van 0,4 procent. De capaciteit van de maatschappij daalde in vergelijking met een jaar eerder met 0,9 procent. De kwartaalwinst van Southwest kwam uit op 514 miljoen dollar.

Over het hele jaar genomen zette Southwest een winst van 2,3 miljard dollar in de boeken. Topman Gary Kelly noemde die prestatie opmerkelijk. De problemen met de MAX snoepten volgens hem honderden miljoen dollars af van het operationele resultaat en schopten gedurende het jaar ook vluchtroosters in de war.

Southwest heeft 34 toestellen van het type 737 MAX in zijn vloot. Dit hadden er eind vorig jaar 75 moeten zijn. Verder zouden in 2020 nog eens 38 van die zuinigere vliegtuigen geleverd moeten worden. Eerder werd met Boeing een akkoord bereikt over compensatie voor geleden schade. De kwestie zal de prestaties van Southwest volgens Kelly ook dit jaar in de weg zitten.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Unilever opnieuw omlaag op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP) - Was- en levensmiddelenconcern Unilever ging dinsdag opnieuw stevig omlaag op de Amsterdamse beurs. Het aandeel verloor 3,5 procent, onder meer omdat kredietbeoordelaar Fitch waarschuwde dat een overname van de consumententak van GlaxoSmithKline die Unilever op het oog heeft tot een slechtere rating kan leiden. Dat zou betekenen dat Unilever meer geld kwijt is om geld te lenen.

1 uur geleden
Prada profiteert van inhaalverkopen designerhandtassen en kleding

MILAAN (ANP/RTR) - Prada verkocht in 2021 flink meer designerhandtassen en kleding. Het Italiaanse luxemodemerk moest net als veel andere ondernemingen door lockdowns deuren van winkels sluiten door de virusuitbraak, waardoor de vraag naar spullen tijdelijk stil lag. Maar toen de winkels weer open konden, stonden mensen in de rij om zichzelf te verwennen met dure aankopen.

1 uur geleden
Restant voormalige bank DSB krijgt uitstel van betaling

WOGNUM (ANP) - DSB, het restant van de voormalige bank van ondernemer Dirk Scheringa, heeft uitstel van betaling gekregen van de rechter in Amsterdam. Volgens de bewindvoerders is dit juridisch gezien de beste manier om het laatste restje geld uit de boedel te verdelen. Dat zal gebeuren via een akkoord dat aangeboden wordt aan de schuldeisers.

2 uur geleden
Microsoft daalt op Wall Street na overname Activision Blizzard

NEW YORK (ANP) - Techbedrijf Microsoft ging dinsdag op de Amerikaanse aandelenbeurzen omlaag na de bekendmaking dat de Windows-maker gamesbedrijf Activision Blizzard heeft overgenomen. Daar heeft Microsoft zo'n 69 miljard dollar voor over en dat bedrag wordt in contanten voldaan. Ook andere techbedrijven gingen omlaag.

4 uur geleden
Recordwinst voor zakenbank Goldman Sachs in 2021

NEW YORK (ANP) - Goldman Sachs, de bekendste zakenbank op Wall Street, heeft vorig jaar een recordwinst in de boeken gezet. De Amerikaanse bank profiteerde van flink hogere inkomsten uit het adviseren bij bedrijfsfusies en overnames en het begeleiden van beursgangen. Maar ook met de handel in aandelen en obligaties wist Goldman Sachs meer geld te verdienen, hoewel dit in het vierde kwartaal minder was.

5 uur geleden
Microsoft betaalt dik 60 miljard voor bedrijf achter Call of Duty

REDMOND (ANP/RTR) - Microsoft koopt gamesontwikkelaar Activision Blizzard voor omgerekend ruim 60 miljard euro. Dat bedrijf is bekend van games als World of Warcraft en Call of Duty. Microsoft probeert met deze overname, in waarde zijn grootste ooit, een verdere stap te zetten in de wereld van de computerspellen.

5 uur geleden
Klimaatactivisten verliezen rechtszaak tegen Britse autoriteit

LONDEN (ANP/RTR) - Een Brits Hooggerechtshof heeft dinsdag een zaak verworpen die door klimaatactivisten was aangespannen tegen de olie- en gasautoriteit OGA van het land. De rechter verwierp de aanklacht van de activisten dat de werkwijze van de OGA neerkomt op een soort onwettige subsidie voor de sector van fossiele brandstoffen.

5 uur geleden