Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Recordomzet voor Southwest ondanks kwestie 737 MAX

Recordomzet voor Southwest ondanks kwestie 737 MAX

DALLAS (ANP/BLOOMBERG) - Southwest Airlines heeft in het slotkwartaal van 2019 een recordomzet behaald, ondanks de problemen met de 737 MAX van Boeing. Dat toestel wordt na twee crashes in korte tijd sinds maart vorig jaar om veiligheidsredenen wereldwijd aan de grond gehouden. Southwest had als gevolg van de MAX-problemen minder vliegtuigstoeltjes beschikbaar.

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij zette een omzet van 5,7 miljard dollar in de boeken. Dat betekende een stijging op jaarbasis van 0,4 procent. De capaciteit van de maatschappij daalde in vergelijking met een jaar eerder met 0,9 procent. De kwartaalwinst van Southwest kwam uit op 514 miljoen dollar.

Over het hele jaar genomen zette Southwest een winst van 2,3 miljard dollar in de boeken. Topman Gary Kelly noemde die prestatie opmerkelijk. De problemen met de MAX snoepten volgens hem honderden miljoen dollars af van het operationele resultaat en schopten gedurende het jaar ook vluchtroosters in de war.

Southwest heeft 34 toestellen van het type 737 MAX in zijn vloot. Dit hadden er eind vorig jaar 75 moeten zijn. Verder zouden in 2020 nog eens 38 van die zuinigere vliegtuigen geleverd moeten worden. Eerder werd met Boeing een akkoord bereikt over compensatie voor geleden schade. De kwestie zal de prestaties van Southwest volgens Kelly ook dit jaar in de weg zitten.

Meer uit Financieel

Webwinkel JD.com flink hoger op positieve Aziatische beurzen

HONGKONG (ANP) - Het Chinese webwinkelconcern JD.com behoorde vrijdag tot de grote winnaars op beurs in Hongkong. Beleggers reageerden verheugd op het nieuws dat het concern zijn bouwdivisie en industriële tak wil afsplitsen en de twee onderdelen apart naar de beurs wil brengen. De stap volgt op de aankondiging van zijn grotere concurrent Alibaba om zichzelf op te delen in zes hoofdonderdelen die een eigen beursnotering kunnen krijgen.

25 minuten geleden
Winkeliers zetten 8,5 procent meer om in februari

DEN HAAG (ANP) - Winkeliers hebben in februari 8,5 procent meer omgezet in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. De groei komt vooral door de hogere prijzen, aangezien het totale verkoopvolume met 2,9 procent daalde. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

42 minuten geleden
Inflatie in Nederland in maart flink afgenomen tot 4,4 procent

DEN HAAG (ANP) - Het tempo waarin de prijzen in Nederland stijgen is in maart flink afgenomen ten opzichte van een maand eerder. Dat kwam vooral door de dalende energieprijzen. De prijzen van voedingsmiddelen, dranken en tabak werden wel opnieuw fors hoger. Ook de prijzen van industriële goederen namen verder toe.

1 uur geleden
Grote Amerikaanse videogames-vakbeurs E3 afgelast

LOS ANGELES (ANP/AFP) - De editie van dit jaar van de E3 (de Electronic Entertainment Expo) in Los Angeles is geannuleerd. Dit kondigden de organisatoren donderdag aan. Evenementenbureau ReedPop, verantwoordelijk voor het organiseren van de show van de Entertainment Software Association (ESA), maakte de annulering van het evenement op de officiële E3-website bekend.

1 uur geleden
Techsector stuwt Wall Street met kleinere rentestappen in zicht

NEW YORK (ANP) - Techbedrijven werden donderdag flink hoger gezet op Wall Street. Beleggers sorteren voort op kleinere rentestappen van de Federal Reserve, onder meer omdat het aantal uitkeringsaanvragen de afgelopen week weer wat toenam. De sterke arbeidsmarkt was een van de redenen voor de Fed om de rente deze maand met 0,5 procentpunt te verhogen. Maar bestuurders van de Amerikaanse centrale bank lieten ook weten dat ze een mogelijkheid zien om de volgende keer maar een kwart procentpunt erbij te doen.

9 uur geleden
Inspectie en Heineken steggelen over statiegeldblikjes

DEN HAAG (ANP) - De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en bierbrouwer Heineken ruziën over het na 1 april nog op de markt brengen van blikjes zonder statiegeldlogo. Heineken wil die namelijk blijven maken totdat het de laatste van zijn merken begin mei aanpast, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving in het AD. Maar de inspectie zegt dat vanaf zaterdag alleen nog maar statiegeldblikjes mogen worden verkocht die voor 1 april zijn gemaakt.

9 uur geleden
NCSC waarschuwt voor aanval hackers op softwarepakket 3CX

DEN HAAG (ANP) - Gebruikers van het softwarepakket 3CX dienen dat volledig van hun systemen te verwijderen. Dat adviseert het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) nadat cybersecuritybedrijf CrowdStrike donderdag gemeld had dat er een digitale aanval plaatsvond. Het softwarepakket waarmee via internet gebeld kan worden, wordt onder meer gebruikt in telefooncentrales.

10 uur geleden