Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Recordomzet voor Southwest ondanks kwestie 737 MAX

Recordomzet voor Southwest ondanks kwestie 737 MAX

DALLAS (ANP/BLOOMBERG) - Southwest Airlines heeft in het slotkwartaal van 2019 een recordomzet behaald, ondanks de problemen met de 737 MAX van Boeing. Dat toestel wordt na twee crashes in korte tijd sinds maart vorig jaar om veiligheidsredenen wereldwijd aan de grond gehouden. Southwest had als gevolg van de MAX-problemen minder vliegtuigstoeltjes beschikbaar.

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij zette een omzet van 5,7 miljard dollar in de boeken. Dat betekende een stijging op jaarbasis van 0,4 procent. De capaciteit van de maatschappij daalde in vergelijking met een jaar eerder met 0,9 procent. De kwartaalwinst van Southwest kwam uit op 514 miljoen dollar.

Over het hele jaar genomen zette Southwest een winst van 2,3 miljard dollar in de boeken. Topman Gary Kelly noemde die prestatie opmerkelijk. De problemen met de MAX snoepten volgens hem honderden miljoen dollars af van het operationele resultaat en schopten gedurende het jaar ook vluchtroosters in de war.

Southwest heeft 34 toestellen van het type 737 MAX in zijn vloot. Dit hadden er eind vorig jaar 75 moeten zijn. Verder zouden in 2020 nog eens 38 van die zuinigere vliegtuigen geleverd moeten worden. Eerder werd met Boeing een akkoord bereikt over compensatie voor geleden schade. De kwestie zal de prestaties van Southwest volgens Kelly ook dit jaar in de weg zitten.

Meer uit Financieel

Tesla verlaagt prijzen in VS en China nu verkoop tegenvalt

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla heeft dit weekend de prijzen van zijn elektrische auto's in China en de Verenigde Staten verlaagd. Daarmee probeert de Amerikaanse fabrikant de tegenvallende verkopen tegen te gaan. Ook de software die nodig is om Tesla-auto's zelfstandig te laten rijden wordt in de VS nu voor een lagere prijs aangeboden.

1 uur geleden
Kredietbeoordelaar S&P kijkt positiever naar Griekenland

LONDEN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar S&P Global Ratings kijkt positiever naar Griekenland. Het bureau heeft het vooruitzicht voor de Griekse kredietwaardigheid verhoogd van stabiel naar positief. Dat betekent dat er een verhoging van de kredietstatus van Griekenland kan komen.

1 dag geleden
Sky News: flitsbezorger Getir weg uit Nederland, VK en Duitsland

LONDEN (ANP) - Flitsbezorger Getir is van plan te vertrekken uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Dat meldt de Britse nieuwszender Sky News op basis van bronnen. Volgens Sky kan Getir komende week al die plannen naar buiten brengen.

1 dag geleden
Duitse industrie eist actie regering-Scholz tegen zwakke economie

BERLIJN (ANP/DPA) - De regering van bondskanselier Olaf Scholz moet nu actie ondernemen om de zwakte van de Duitse economie tegen te gaan. Dat heeft voorzitter Siegfried Russwurm van de belangrijke industriƫle lobbygroep BDI gezegd. Volgens hem is er geen tijd te verliezen voor Scholz omdat er over anderhalf jaar parlementsverkiezingen in Duitsland zijn.

1 dag geleden
Musk stelt bezoek India uit om 'verplichtingen' bij Tesla

AUSTIN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Tesla-topman Elon Musk stelt een bezoek aan India uit dat zondag zou moeten beginnen, in verband met "verplichtingen" bij de maker van elektrische auto's. Dat meldde Musk op het socialemediaplatform X. Hij is nu van plan later dit jaar een bezoek te brengen aan India, waar Tesla een nieuwe fabriek zou willen bouwen.

1 dag geleden
IMF-bestuurder dringt aan op verdere afbouw hypotheekrenteaftrek

WASHINGTON (ANP) - Nederland kan fiscale en financiƫle stimulering van de woningmarkt niet gebruiken nu er een nijpend huizentekort is. Dat stelt de Nederlandse bewindvoerder Paul Hilbers van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in gesprek met het ANP. Volgens hem moet Nederland niet alleen meer huizen bouwen, maar ook de hypotheekrenteaftrek geleidelijk afschaffen en de leennormen voor huizenkopers verder beperken.

1 dag geleden
Halvering bitcoin voltooid

DEN HAAG (ANP) - De zogeheten 'halving' van cryptomunt bitcoin is in de nacht van vrijdag op zaterdag voltooid. Deze halvering, die eens in de vier jaar plaatsvindt, moet inflatie van bitcoin tegengaan door de munt schaarser te maken.

1 dag geleden