Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Recordjaar voor Frans drankenconcern Pernod Ricard

Recordjaar voor Frans drankenconcern Pernod Ricard

PARIJS (ANP) - Het Franse drankenconcern Pernod Ricard heeft een recordjaar achter de rug. De producent van onder meer Martell cognac, Absolut vodka, Jameson whiskey en Malibu likeur zag de vraag naar dranken in al zijn markten toenemen en in het bijzonder bij de divisie Travel Retail, doordat er weer meer mensen met vakantie gingen en taxfree konden shoppen op bijvoorbeeld luchthavens. Ook in de horeca werd er meer afgezet.

Het bedrijf benadrukt dat de reisactiviteit door Chinezen nog altijd beperkt wordt door de coronamaatregelen. De omzet bij Travel Retail zal naar verwachting volgend jaar pas weer op het niveau van voor de coronapandemie zijn.

Pernod Ricard sloot zijn boekjaar dat loopt tot en met juni af met een omzet van 10,7 miljard euro. Dat was een vijfde meer dan een jaar eerder toen er meer coronamaatregelen van kracht waren. Naast de hogere verkopen droegen ook hogere prijzen bij aan de recordomzet. Daarbij merkte het concern dat de thuisdrinkers ook likeuren en whiskey bleven inslaan, ondanks de heropening van de horeca.

Groei

De winst van het bedrijf steeg met 53 procent tot bijna 2 miljard euro. Het concern wist meer drank met hogere marges te verkopen. Daarnaast heeft Pernod Ricard de kosten omlaag gekregen. Ook wisselkoerseffecten pakten gunstig uit voor het concern.

Pernod Ricard is naar eigen zeggen het op één na grootste wijnen- en drankenconcern ter wereld. De dranken worden gedistribueerd in meer dan 160 landen wereldwijd. De komende jaren mikt het bedrijf op verdere groei.

Meer uit Financieel

Amerikaanse oud-olietopman verdacht van samenwerken met OPEC

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse marktwaakhond FTC verdenkt de voormalige topman van olieconcern Pioneer van pogingen tot "samenzwering" met oliekartel OPEC. Het is ex-Pioneer baas Scott Sheffield daarom verboden om een bestuursfunctie te vervullen voor ExxonMobil, dat het oliebedrijf overneemt voor 64,4 miljard dollar (60,3 miljard euro).

5 minuten geleden
Maaltijdbezorger DoorDash onderuit op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - DoorDash behoorde donderdag tot de grote verliezers op de aandelenbeurzen in New York. De concurrent van Thuisbezorgd-moederbedrijf Just Eat Takeaway zag de omzet en de orders stijgen in het afgelopen kwartaal, maar leed meer verlies dan verwacht. Ook de verwachtingen voor het huidige kwartaal vielen tegen. Het aandeel werd 9,5 procent lager gezet.

1 uur geleden
Voormalig topman PostNL België: er valt mij niets te verwijten

ANTWERPEN (ANP) - Rudy van Rillaer, de oud-topman van PostNL België, hoorde donderdag in de rechtbank van Antwerpen vrijspraak tegen zich eisen. Twee jaar geleden hebben de Belgische autoriteiten hem nog korte tijd vastgezet, vanwege zijn mogelijke betrokkenheid bij misstanden binnen het bedrijf dat hij toen nog leidde. "Ik heb twee jaar moeten wachten tot deze rechtszaak", vertelt hij aan het ANP. "Ik blijf erbij dat er niets te verwijten is aan mij."

1 uur geleden
Overwinning voor chemieconcern Monsanto, miljoenenboete vernietigd

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Het hof van beroep van de Amerikaanse staat Washington heeft woensdag een vonnis van 185 miljoen dollar tegen chemieconcern Monsanto, onderdeel van het Duitse Bayer, vernietigd. Dit is de tweede grote juridische overwinning in twee weken voor het bedrijf dat in veel rechtszaken verwikkeld is.

1 uur geleden
Unilever: import en export met Rusland sinds oorlog gestopt

LONDEN (ANP) - Unilever heeft sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne geen producten meer uit Rusland geïmporteerd of naar Rusland geëxporteerd, benadrukt het levensmiddelenconcern donderdag. Daarmee reageert het bedrijf op eerdere berichtgeving van RTLZ, die meldde dat het concern sinds begin 2022 nog zeker 200 miljoen euro van Unilever Rusland heeft ontvangen.

1 uur geleden
Huizenprijs stijgt snel tot boven record, denkt ING

AMSTERDAM (ANP) - De gemiddelde huizenprijs in Nederland stijgt komende maanden tot boven het record van juli 2022, verwacht ING. In de provincies Groningen, Limburg, Drenthe, Flevoland, Overijssel, Zeeland en Noord-Brabant is de gemiddelde prijs nu al boven het record gestegen. Dit concludeert de bank na het analyseren van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) van het afgelopen kwartaal en de effecten die doorgaans in de zomer op de huizenmarkt te zien zijn.

2 uur geleden
Installateurs zien geen stagnatie in de verkoop van warmtepompen

WOERDEN (ANP) - Nederlanders laten dit jaar nog op grote schaal warmtepompen installeren. Van een stagnatie in de markt is geen sprake, zeggen grote installatiebedrijven.

2 uur geleden