Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Recordaantal passagiers voor KLM in 2019

Recordaantal passagiers voor KLM in 2019

AMSTERDAM (ANP) - Luchtvaartmaatschappij KLM heeft vorig jaar een recordaantal van 35,1 miljoen passagiers aan boord van haar vliegtuigen verwelkomd. Op jaarbasis was sprake van een groei met 2,7 procent. KLM-baas Pieter Elbers sprak van een "geweldige mijlpaal", wijzend ook naar het passagiersrecord voor de KLM Groep, waar ook de Nederlandse tak van Transavia toe behoort.

Volgens Elbers is de positie van KLM sterker dan een jaar geleden. In het voorbije jaar werden zes nieuwe bestemmingen toegevoegd tot een totaal van 171 KLM-bestemmingen vanaf Schiphol. Vliegtuigen van KLM zaten gemiddeld voor 89,4 procent vol, hetgeen een lichte stijging van de bezettingsgraad betekende.

Qua vracht hield de volumedaling van de voorbije maanden aan. Al met al daalde het vrachtvervoer vorig jaar met 3,5 procent, mede als gevolg van de impact van de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog en de afnemende economische groei wereldwijd wat ook de handel drukt.

Andere maatschappijen

Transavia Nederland vervoerde vorig jaar 9,2 miljoen reizigers. Op jaarbasis was hier sprake van een groei met 4,4 procent. Inclusief de Franse Transavia-tak ging het om bijna 16,6 miljoen passagiers, waarmee de groei op 4,8 procent uitkwam.

Air France was in 2019 goed voor 52,5 miljoen reizigers. De passagiersstroom bij de Franse maatschappij zwol met 2,1 procent aan. Heel Air France-KLM was goed voor 87,6 miljoen reizigers in 2019. In de laatste maand van het jaar checkten 6,9 miljoen personen in bij de maatschappijen van de groep. In december was op jaarbasis sprake van een groei met 1,4 procent. KLM was die maand goed voor een groei van 3,1 procent.

Meer uit Financieel

Opluchting op beurzen na voorlopige schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak lijkt maandag positief te beginnen aan de nieuwe handelsweek. Het principeakkoord tussen de Democraten en Republikeinen over het verhogen van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid zorgt voor opluchting bij beleggers. Zonder een verhoging van het plafond zouden de Verenigde Staten spoedig zonder geld komen te zitten. De deal moet nog wel worden goedgekeurd door het Amerikaanse Congres, waar het naar verwachting woensdag in stemming zal worden gebracht.

16 minuten geleden
Nvidia kondigt reeks nieuwe AI-producten en -diensten aan

TAIPEI (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse chipproducent Nvidia heeft een reeks nieuwe producten en diensten bekendgemaakt rondom kunstmatige intelligentie (AI). Daaronder valt bijvoorbeeld een supercomputer waarmee techbedrijven als Microsoft en Meta Platforms opvolgers van de bekende chatbot ChatGPT kunnen ontwikkelen. Nvidia profiteert al sterk van de grote vraag naar techniek voor AI-toepassingen.

34 minuten geleden
Beurzen Azië stijgen na principeakkoord schuldenplafond VS

TOKIO (ANP) - De Aziatische aandelenbeurzen gingen maandag overwegend vooruit. Beleggers reageerden opgelucht dat een crisis rond het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid lijkt te zijn afgewend. De Democratische president Joe Biden en de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy, hebben zondag een definitieve versie opgesteld van het akkoord over een verhoging van het schuldenplafond.

1 uur geleden
Turkse lira daalt na herverkiezing president Erdogan

ISTANBUL (ANP/BLOOMBERG) - De Turkse lira is maandag in waarde gedaald ten opzichte van de Amerikaanse dollar. De daling van de Turkse munt volgde op de herverkiezing van Recep Tayyip Erdogan die zondag de tweede ronde van de presidentsverkiezingen wist te winnen. Erdogan weet daarmee zijn tijd als langstzittende leider van het land met nog eens vijf jaar te verlengen.

1 uur geleden
Inflatie en Amerikaanse schuldenplafond in beeld bij beleggers

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers hebben de blik komende week gericht op inflatiecijfers uit verschillende Europese landen. Ook het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakt donderdag een eerste raming van de cijfers over mei bekend. Maar er zal ook nog voldoende aandacht uitgaan naar de Verenigde Staten. Het Witte Huis en de Republikeinen sloten daar weliswaar een principe-akkoord over het schuldenplafond, maar dat moet nog door zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat worden geloodst.

16 uur geleden
Schuldenplafond VS mogelijk omhoog tot na volgende verkiezingen

CAMP DAVID/WASHINGTON (ANP) - De Democratische president Joe Biden en de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy, hebben in principe een akkoord bereikt over het verhogen van het schuldenplafond van de staat en het beperken van uitgaven van de federale overheid, volgens verscheidene media. De deal betreft de komende twee jaar en in 2024 zijn er presidentsverkiezingen.

19 uur geleden
Sky: Britse overheid werkt aan maximumprijzen basisvoedsel

LONDEN (ANP) - De Britse regering werkt aan plannen om voor bepaalde basisproducten in de supermarkt een maximale prijs te stellen, schrijft nieuwssite Sky News. Het zou om een plan gaan waar supermarktketens op vrijwillige basis aan mee kunnen doen. Onder meer brood en melk zouden daardoor goedkoper moeten worden. Het plan zou moeten helpen om de hoge inflatie in het Verenigd Koninkrijk te helpen bestrijden.

21 uur geleden