Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Recordaantal nieuwe coronabesmettingen in Nieuw-Zeeland

Recordaantal nieuwe coronabesmettingen in Nieuw-Zeeland

WELLINGTON (ANP) - Nieuw-Zeeland heeft een recordaantal nieuwe Covid-19-gevallen geregistreerd, maakte premier Jacinda Ardern bekend. Dinsdag waren er 94 nieuwe besmettingen, vijf meer dan het vorige record dat bij de eerste uitbraak in april 2020 werd vastgesteld.

"Ik weet dat de hoogte- en dieptepunten van het aantal gevallen ongelooflijk zwaar zijn voor mensen", aldus Ardern. "Maar het is belangrijk om te onthouden dat we niet machteloos zijn, we hebben de mogelijkheid het aantal besmettingen zo laag mogelijk te houden."

In Auckland, de grootste stad in het land met pakweg 1,7 miljoen inwoners, geldt een strikte lockdown nadat op 18 augustus een coronabesmetting werd vastgesteld. Sindsdien groeide het aantal gevallen tijdens de uitbraak naar 2099.Dinsdag waren er 87 bestemmingen in Auckland en zeven in de naburige regio Waikato.

De premier drong er bij haar landgenoten op aan vooral thuis te blijven en zich te laten vaccineren. "De regels zijn voor iedereen van belang", zei Ardern. Ongeveer 85 procent van de bevolking heeft een eerste prik gekregen, 67 procent van de inwoners is volledig ingeënt. Het land met vijf miljoen inwoners heeft sinds het begin van de pandemie ongeveer 4700 besmettingen en 28 coronadoden gemeld.

3 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Jo met de banjo 1 maand geleden
In de Ierse enclave Waterford, waar 99,7% van alle volwassenen “volledig gevaccineerd” is tegen het Covidvirus, is een enorme uitbraak van de ziekte aan de gang, bericht Naturalnews.com. Volgens berichten doet deze laatste toename van nieuwe “gevallen” van de Covidgriep vrezen dat Ierland op het punt staat een vijfde “golf” van de ziekte door te maken – ook al gehoorzamen de mensen aan de eis van de regering dat zij zich laten inenten. In de afgelopen zeven dagen zijn er in Waterford 408 nieuwe gevallen van de Chinese griep geconstateerd. Dit komt neer op een incidentie van 351,2 infecties per 100.000 mensen. In de afgelopen twee weken zijn er in Waterford 719 nieuwe gevallen gemeld, oftewel 618,9 gevallen per 100.000 mensen.
Louis53 1 maand geleden
Maar daar zitten ze er tenminste op. In Nederland wordt alles op zijn beloop gelaten, burgemeeser mogen zelfs open verkondigen geen QR-codes te laten controleren en nog zonder gevolgen ook. Als je 2 km te hard rijd weten ze je wel te vinden maar als de algemene gezondheid van de bevolking ondermijnt wordt gebeurt er niets. Schande aan het hele rechtssysteem wat steeds verder afkalft in dit land, ieder politieker roept erover maar niemand doet iets
Jo met de banjo 1 maand geleden
28 coronadoden op 5 miljoen inwoners, waar hebben we het over?

Meer uit Buitenland

Paus: Europa ontduikt verantwoordelijkheid in migrantencrisis

ATHENE (AFP/DPA/ANP) - Als het gaat om het opnemen van migranten, zou Europa een "motor van solidariteit" moeten zijn. In plaats daarvan is Europa "geblokkeerd en ongecoördineerd, verscheurd door nationalistisch egoïsme" en wordt er tijd gerekt, zei paus Franciscus tijdens een gesprek met politieke en diplomatieke autoriteiten in Athene.

2 uur geleden
Omwonenden vulkaan Semeru op Java op de vlucht

JAKARTA (DPA/ANP) - De actieve vulkaan Semeru op het Indonesische eiland Java is zaterdag opnieuw uitgebarsten. Door de eruptie worden lava en grote wolken as uitgestoten. Omwonenden zijn op de vlucht geslagen.

2 uur geleden
Merkel roept in laatste video op tot solidariteit tegen corona

BERLIJN (DPA/ANP) - De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft in haar laatste wekelijkse videoboodschap opgeroepen tot solidariteit en vaccinaties in de strijd tegen het coronavirus. Ze wordt volgende week naar verwachting opgevolgd na zestien jaar het land te hebben geleid.

2 uur geleden
VS: Rusland plant begin 2022 massaal offensief in Oekraïne

WASHINGTON DC (ANP/AFP) - Rusland zou zich klaarmaken om begin volgend jaar Oekraïne binnen te vallen met ruim 175.000 troepen, meldt The Washington Post op basis van een document van de Amerikaanse inlichtingendiensten en gesprekken met anonieme bronnen.

4 uur geleden
Cookeilanden melden eerste besmetting met coronavirus

AVARUA (ANP/AFP) - De Cookeilanden hebben zaterdag hun eerste coronabesmetting gemeld. De kleine eilandnatie in de Grote Oceaan was een van de laatste landen op de wereld waar het coronavirus nog niet was waargenomen.

4 uur geleden
Voortvluchtige ouders van schoolschutter Michigan opgepakt

OXFORD (ANP/AFP/RTR) - De ouders van de schoolschutter in de Amerikaanse staat Michigan zijn zaterdag aangehouden nadat ze als voortvluchtigen waren aangemerkt. James en Jennifer Crumbley worden verdacht van dood door schuld.

5 uur geleden
Mexicaanse autoriteiten halen 210 migranten uit vrachtwagen

MEXICO-STAD (ANP/DPA) - De Mexicaanse autoriteiten hebben 210 migranten uit een vrachtwagen gehaald. In de laadruimte zaten volwassenen en kinderen van verschillende nationaliteiten. De bestuurder is aangehouden, meldt immigratiedienst INM.

5 uur geleden