Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Recordaantal handtekeningen voor onderzoek naar Murdoch-imperium

Recordaantal handtekeningen voor onderzoek naar Murdoch-imperium

MELBOURNE (ANP) - Een Australische online petitie die oproept tot een onderzoek naar het "monopolie" van mediamagnaat Rupert Murdoch, heeft ruim 410.000 handtekeningen opgehaald. Daarmee is het de de meest ondertekende petitie in de geschiedenis van het Australische parlement. Media die in het bezit zijn van Murdoch zijn verweten ten gunste van de conservatieve Australische regering te berichten.

Oud-premier Kevin Rudd lanceerde het initiatief op 10 oktober. Rudd wil dat een overheidscommissie onderzoek doet naar de Australische mediadiversiteit. Het media-imperium van Murdoch, die een groot deel van de Britse en Australische pers in handen heeft, noemde de voormalig premier "kanker voor de democratie".

Rudd wil dat de commissie ook kijkt naar "misbruik van het mediamonopolie" in Australië en aanbevelingen doet om "diversiteit in mediabezit" te optimaliseren.

Het oude record voor meest ondertekende petitie werd in 2019 gevestigd, toen ondertekenden iets meer dan 400.000 mensen een initiatief om de 'Klimaatnoodtoestand' uit te roepen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Turkse brand bereikt kolencentrale, inwoners via zee geëvacueerd

MILAS (ANP) - Een bosbrand in de Turkse provincie Mugla heeft, ondanks massale brandweerinzet, een elektriciteitscentrale bereikt. De centrale, die met kolen wordt gestookt, is woensdagavond ontruimd maar de autoriteiten vrezen dat het vuur de voorraad kolen kan bereiken. Inwoners van een nabijgelegen plaats aan de Egeïsche zee zijn uit voorzorg per boot geëvacueerd.

39 minuten geleden
Braziliaans Hof: onderzoek of Bolsonaro nepnieuws verspreidt

BRASILIA (ANP) - Het Braziliaanse Hooggerechtshof stelt een onderzoek in naar president Jair Bolsonaro vanwege uitspraken waarin hij beweerde dat er bij de verkiezingen van volgend jaar fraude zal plaatsvinden. Het Hof doet al geruime tijd onderzoek naar de vraag of de Braziliaanse regering nepnieuws verspreidt en voegt de rechts-populistische Bolsonaro aan dat onderzoek toe.

40 minuten geleden
Britten versoepelen reisadvies voor aantal Europese landen

LONDEN (ANP) - Groot-Brittannië versoepelt het reisadvies voor verschillende Europese landen. De Britse autoriteiten hebben woensdagavond bekendgemaakt dat ze de Europese landen Oostenrijk, Duitsland, Slowakije, Letland, Roemenië en Noorwegen een groene kleur geven. Reizigers uit deze landen moeten voor vertrek en bij aankomst in Engeland een coronatest ondergaan, maar hoeven - ook als ze niet gevaccineerd zijn - niet meer in quarantaine te gaan.

41 minuten geleden
Media: coronavaccinatie verplicht bij reis naar de VS

WASHINGTON (ANP) - Vrijwel alle buitenlandse reizigers naar de Verenigde Staten zullen volledig gevaccineerd moeten zijn tegen het coronavirus. Volgens het persbureau Reuters gaat de regering-Biden dit eisen.

4 uur geleden
Gevluchte sprintster uit Belarus aangekomen in Polen

TOKIO/WARSCHAU (ANP/RTR/DPA) - De gevluchte Olympische sprintster Kristina Tsimanoeskaja uit Belarus is aangekomen in Polen na haar vertrek uit Japan. Ze was wegens kritiek op haar coaches zondag uit de olympische ploeg gezet. De Poolse autoriteiten verlenen haar een visum.

7 uur geleden
Bosbrand bedreigt Griekse Olympia, bakermat Olympische Spelen

ATHENE (ANP/DPA) - Een bosbrand in Griekenland bedreigt het antieke Olympia, de bakermat van de Olympische Spelen op het schiereiland Peleponnesos. Ook het nabijgelegen gelijknamige dorp loopt gevaar.

8 uur geleden
Ruim 310 miljoen euro noodhulp voor bevolking Libanon

PARIJS/BEIROET (ANP/RTR) - Precies een jaar na de verwoestende mega-explosie in de haven van Beiroet heeft een internationale donorconferentie voor de noodlijdende bevolking van Libanon ruim 310 miljoen euro opgeleverd. Dat is iets meer dan de 300 miljoen noodhulp die door de Verenigde Naties voor de komende twaalf maanden was gevraagd.

9 uur geleden