Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Recordaantal coronadoden in Australië

Recordaantal coronadoden in Australië

MELBOURNE (ANP/AFP) - Australië heeft zijn dodelijkste dag doorgemaakt sinds het begin van de pandemie, waarbij de autoriteiten zondag tien doden en een flinke toename van nieuwe infecties melden ondanks een verregaande lockdown. Het aantal coronadoden steeg tot 155 en in de zuidoostelijke staat Victoria zijn het afgelopen etmaal ruim 450 nieuwe besmettingen geregistreerd.

Een duidelijk bezorgde premier Daniel Andrews van Victoria zei dat tien mensen tussen de veertig en tachtig jaar zijn overleden, waarvan zeven in verband met uitbraken in instellingen voor ouderenzorg. Niet eerder waren er zoveel coronadoden op een dag te betreuren, blijkt uit tellingen van persbureau AFP.

Australië is tot nu toe redelijk gespaard gebleven tijdens de pandemie. In totaal zijn 14.000 Australiërs besmet geraakt. Maar een tweede golf lijkt het land nu harder te raken. Het aantal nieuwe besmettingen blijft de afgelopen dagen onverminderd hoog, ondanks dat vijf miljoen mensen in het gebied rondom Melbourne de afgelopen twee weken in lockdown zijn. Mondkapjes zijn verplicht in de stad en Victoria is praktisch geheel afgesloten van de rest van het land.

De politie en het leger bewaken de staatsgrenzen en bezoeken huizen om quarantainebesluiten af ​​te dwingen. Toch werden er in Victoria 459 nieuwe gevallen gemeld op zondag, tegenover 357 op zaterdag. In andere delen van Australië werden er nog een stuk of tien geregistreerd. "Deze dingen veranderen snel, maar we moeten zeggen dat deze cijfers veel te hoog zijn", zei Andrews.

Meer uit Gezond

Fintechbedrijf Adyen verliest op Damrak na halfjaarresultaten

AMSTERDAM (ANP) - Adyen is donderdag onderaan geëindigd bij de hoofdfondsen op de aandelenmarkt in Amsterdam. De betalingsverwerker meldde het afgelopen halfjaar een hogere omzet te hebben geboekt, maar de winstmarges bij het bedrijf vielen beleggers tegen.

1 dag geleden
Afgelopen week 2840 mensen gevaccineerd tegen apenpokkenvirus

BILTHOVEN (ANP) - In de afgelopen week hebben 2840 mensen zich laten vaccineren tegen het apenpokkenvirus. Dat is iets minder dan de week ervoor, toen 3465 mensen zo'n preventieve prik haalden. In totaal zijn 8281 mensen ingeënt tegen de ziekte, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

1 dag geleden
Koopmans: eerste resultaten vaccin apenpokken in september

ROTTERDAM (ANP) - Op zijn vroegst in september kunnen onderzoekers iets zeggen over de werking van het vaccin dat wordt ingezet tegen apenpokken, zegt viroloog Marion Koopmans van het Erasmus MC. In dat ziekenhuis worden honderd mensen gevolgd die onlangs een inenting tegen het apenpokkenvirus kregen.

2 dagen geleden
Zorgautoriteit wil einde aan wildgroei zorgpolissen

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vindt dat zorgverzekeraars paal en perk moeten stellen aan het aantal zorgpolissen dat ze aanbieden, en die in de praktijk weinig van elkaar verschillen. De toename van het aantal polissen vindt zij "geen goede ontwikkeling" omdat het niet leidt tot meer keuze voor de consument. Een ander bezwaar van de NZa is dat het niet bijdraagt aan de overzichtelijkheid van het polisaanbod.

3 dagen geleden
Conceptakkoord gelekt over nieuwe verdeling zorgmiljoenen

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) spreekt met zorgpartijen om tot een Integraal Zorgakkoord te komen. In een conceptakkoord staan voorstellen om zorguitgaven te verschuiven, bevestigen bronnen na een bericht op de website Zorgvisie. Het idee is onder meer om 600 miljoen euro weg te halen bij de wijkzorg en zo'n 80 miljoen die bestemd was voor huisartsenzorg elders te investeren.

4 dagen geleden
Minder dan 1000 coronagevallen, voor het eerst sinds begin juni

BILTHOVEN (ANP) - Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn slechts 978 mensen positief getest op het coronavirus. Voor het eerst sinds 6 juni, zeventig dagen geleden, komt het aantal bevestigde besmettingen onder de grens van duizend uit.

4 dagen geleden
Zorgminister Kuipers hoopt coronapil snel beschikbaar te hebben

DEN HAAG (ANP) - Zorgminister Ernst Kuipers hoopt de 'coronapil' Paxlovid van farmaceut Pfizer op korte termijn beschikbaar te hebben. De onderhandelingen tussen het ministerie van Volksgezondheid (VWS) en Pfizer zijn in de "afrondende fase" laat een woordvoerder van het ministerie weten. Het middel is alleen bedoeld voor een zeer beperkte groep mensen. Het gaat onder meer om mensen bij wie het coronavaccin niet werkt of die bijvoorbeeld uiterst kwetsbaar zijn omdat zij net een orgaantransplantatie hebben ondergaan.

4 dagen geleden