Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Recordaantal besmettingen in Amsterdam, Den Haag en Groningen

Recordaantal besmettingen in Amsterdam, Den Haag en Groningen

BILTHOVEN (ANP) - Meerdere gemeenten hebben dinsdag hun coronarecords gebroken. In Amsterdam zijn in het afgelopen etmaal 374 positieve tests gemeld, het hoogste aantal sinds het begin van de uitbraak. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend waren in de hoofdstad 362 mensen positief getest. Het aantal besmettingen in Den Haag steeg met 233. Van zaterdag op zondag was het aantal patiënten in de hofstad met 181 gestegen.

Achter Amsterdam, Den Haag en Rotterdam had de stad Groningen dinsdag de meeste besmettingen van heel Nederland. Het aantal gevallen in de studentenstad steeg met 66, blijkt uit de gegevens van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Van zondag op maandag waren daar ook al zestig mensen positief getest.

De Brabantse gemeente Bergeijk had naar verhouding de meeste besmettingen. Tussen maandagochtend en dinsdagochtend zijn daar negen inwoners positief getest. Dat komt neer op 48,3 mensen per 100.000 inwoners. Amsterdam telde 42,9 besmettingen op 100.000 mensen en Den Haag 42,7.

Signaalwaarde

Wanneer meer dan 7 besmettingen op 100.000 inwoners worden vastgesteld, de zogenoemde signaalwaarde, zijn mogelijk maatregelen nodig om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. In zes regio's zijn al zulke maatregelen genomen. Op dinsdag kwamen 16 van de 25 regio's boven de limiet uit. Amsterdam-Amstelland overschreed de signaalwaarde voor de 23e achtereenvolgende dag en voor de 46e keer in de afgelopen 50 dagen.

De provincie Groningen kwam voor de vijfde dag op rij boven de signaalwaarde uit, door de vele besmettingen in de provinciehoofdstad. Gelderland-Zuid (Nijmegen en het rivierengebied) noteerde voor de zevende achtereenvolgende dag meer besmettingen dan de signaalwaarde. Ook regio's als Zaanstreek-Waterland, Gooi en Vechtstreek en Brabant-Noord staan al tijden boven de limiet.

Meer uit Gezond

Zorg bij zeldzame kanker blijft achterlopen

UTRECHT/NIJMEGEN (ANP) - Mensen bij wie een zeldzame vorm van kanker wordt geconstateerd, hebben gemiddeld 17 procent minder kans dat ze na vijf jaar nog leven dan lotgenoten bij wie een bekendere vorm van de ziekte is vastgesteld. Dat meldt Patiëntenplatform Zeldzame Kankers (PZK) op basis van promotieonderzoek van wetenschapper Eline de Heus.

22 uur geleden
Veel patiënten denken onnodige zorg te hebben gekregen

UTRECHT (ANP) - Van de mensen die in de afgelopen twee jaar zorg hebben gekregen, heeft 40 procent ook zorg als onnodig ervaren. Dat maakt Patiëntenfederatie Nederland op uit de resultaten van een onderzoek onder het eigen Zorgpanel. Bijna 11.000 mensen deden er aan mee.

1 dag geleden
Fiks meer obesitas dan decennia terug

DEN HAAG (ANP) - Vorig jaar had 16 procent van de 20-plussers in ons land obesitas ofwel ernstig overgewicht, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is drie keer zoveel als zo'n veertig jaar geleden, constateert de organisatie, die voor de zogenoemde Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor samenwerkte met gezondheidsinstituut RIVM.

1 dag geleden
Tienduizenden artsen betogen in Seoul tegen hervormingsplan

SEOUL (ANP/DPA) - In de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul hebben tienduizenden artsen betoogd tegen plannen van de regering meer mensen op te leiden tot arts en de vereisten voor artsenopleidingen te vereenvoudigen. Volgens plaatselijke media zijn er 40.000 betogers op de been geweest. Tot de betoging was opgeroepen door de Koreaanse artsenvereniging, die daarmee steun wil geven aan de vele duizenden artsen in opleiding of beginnende artsen die recent uit protest massaal hun ontslag hebben ingediend.

1 dag geleden
Oorsuizen tijdens gebruik pijnstiller tramadol

DEN BOSCH (ANP) - Tijdens het gebruik van pijnstiller tramadol kan oorsuizen ontstaan of erger worden, zegt Bijwerkingencentrum Lareb. De organisatie ontving er meerdere meldingen over.

3 dagen geleden
Ouderen en risicogroepen kunnen komend najaar coronaprik halen

DEN HAAG (ANP) - Ouderen en risicogroepen kunnen ook komend najaar een coronaprik halen, schrijft demissionair minister Pia Dijkstra (Medische Zorg) aan de Tweede Kamer. Ze wacht een advies af dat de Gezondheidsraad eind maart uitbrengt om te bepalen welke groepen sowieso in aanmerking komen voor een vaccinatie. Mensen die niet tot de doelgroep horen, kunnen ook in aanmerking komen als bijvoorbeeld een arts dat adviseert of ze een kwetsbaar gezinslid hebben.

4 dagen geleden
Provincie benadrukt belang gezondheid bij verduurzaming Tata

HAARLEM (ANP) - De provincie Noord-Holland benadrukt dat de verduurzaming van Tata Steel "hand in hand" moet gaan met een gezondere leefomgeving. Het advies van de Expertgroep Gezondheid IJmond wordt door het provinciebestuur dan ook gezien als ondersteuning van het standpunt dat gezondheid belangrijk is bij de toekomstige ontwikkelingen van de staalfabriek in IJmuiden.

5 dagen geleden