Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Record: bijna 68.000 coronadoden deze maand in Brazilië

Record: bijna 68.000 coronadoden deze maand in Brazilië

BRASILIA (ANP) - In Brazilië zijn tot zaterdag 67.977 sterfgevallen door Covid-19 geteld sinds begin deze maand. Het land heeft daarmee het record van maart overschreden, toen meer dan 66.000 sterfgevallen werden geregistreerd. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Volksgezondheid.

In het land met 212 miljoen inwoners zijn in de afgelopen 24 uur 3076 doden gevallen, waarmee het totale aantal sinds 1 april op 67.977 staat. In heel maart werden 66.573 sterfgevallen geregistreerd. De afgelopen zeven dagen zijn gemiddeld 2545 sterfgevallen per dag geregistreerd op meer dan 60.000 infecties. Zaterdag werden 71.137 nieuwe besmettingen geregistreerd.

Ondanks het nieuwe maandelijkse record, stabiliseert het aantal doden. "In de laatste twee weken is er een stabilisatie van het aantal besmettingen en sterfgevallen door Covid-19", aldus het Braziliaanse gezondheidsinstituut.

In totaal zijn in Brazilië 389.492 doden gevallen sinds het eerste geval van Covid-19 in februari 2020, waardoor het in absolute cijfers het tweede zwaarst getroffen land ter wereld is, na de Verenigde Staten.

Het aantal gevallen en sterfgevallen begon vanaf januari exponentieel toe te nemen, vooral door de verspreiding van de besmettelijkere Amazonevariant van het virus. Het land heeft tot dusver 5,8 procent van zijn bevolking, of 12,4 miljoen mensen, gevaccineerd.

De rechts-populistische president Jair Bolsonaro, die geregeld wordt bekritiseerd vanwege zijn chaotische beleid ten opzichte van de pandemie, is van alle kanten onder vuur komen te liggen voor zijn aanpak van de gezondheidscrisis en een parlementaire onderzoekscommissie zal volgende week beginnen met een onderzoek naar eventuele nalatigheden van de regering.

Meer uit Buitenland

Steeds meer migranten trekken naar Griekse eilanden

ATHENE (ANP/DPA) - Op of voor de kust van Griekse eilanden niet ver van Turkije zijn in vier dagen tijd 1691 illegale immigranten opgepakt volgens het Griekse ministerie van Migratie. Steeds meer migranten trekken van de Turkse kust naar de eilanden. Op de eilanden Chios, Farmakonisi, Leros, Kos, Lesbos, Pserimos, Rhodos en Samos zijn van 23 tot 27 september bijna 1700 migranten aangekomen, voornamelijk mannen volgens de kustwacht.

1 uur geleden
VN voorbereid op opvang van 120.000 vluchtelingen in Armenië

GENÈVE (ANP/RTR) - De VN-vluchtelingenorganisatie (UNHCR) is voorbereid op de opvang van zo'n 120.000 vluchtelingen in Armenië. In dat land zijn sinds vorige week meer dan 88.000 inwoners uit Nagorno-Karabach aangekomen. Zij zijn op de vlucht voor Azerbeidzjan, dat zich volgens hen schuldig maakt aan etnische zuiveringen.

1 uur geleden
Tientallen doden door bomaanslag in Pakistan

ISLAMABAD (ANP/RTR/AFP/DPA) - Een zelfmoordterrorist heeft vrijdag een bom laten afgaan bij een religieuze bijeenkomst in de Pakistaanse provincie Balochistan. Er zijn zeker 54 doden en meer dan 70 gewonden. De toestand van meerdere gewonden is kritiek.

2 uur geleden
Dodental explosie Nagorno-Karabach loopt op tot 170

STEPANAKERT (ANP/AFP) - Bij een grote explosie in Nagorno-Karabach zijn afgelopen maandag zeker 170 mensen om het leven gekomen. De autoriteiten meldden eerder dat er 68 doden waren, maar hebben het dodental nu flink verhoogd. Toen was er ook nog sprake van bijna driehonderd gewonden en 105 vermisten. De oorzaak van de ontploffing is niet bekend.

3 uur geleden
Concert in Moskou voor verjaardag annexaties Oekraïense regio's

MOSKOU (ANP/DPA) - Op het Rode Plein in Moskou wordt vrijdagmiddag een concert gegeven om te vieren dat Rusland een jaar geleden delen van Oekraïne heeft geannexeerd. Onder de artiesten die optreden zijn Dima Bilan, Sergej Lazarev en Polina Gagarina. Het concert is aan de vooravond van de Dag van Hereniging zoals president Poetin de 30e september heeft genoemd toen hij voor de internationaal niet erkende annexatie tekende van Cherson, Donetsk, Loehansk en Zaporizja.

3 uur geleden
Republikeinen openen onderzoek naar afzettingsprocedure Biden

WASHINGTON (ANP/RTR) - Republikeinen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zijn een onderzoek begonnen die uit zou kunnen monden in een afzettingsprocedure tegen president Joe Biden. Een commissie moet onderzoeken of Biden mogelijke geprofiteerd zou hebben van zakelijke relaties van zijn familieleden tijdens zijn vicepresidentschap en zijn invloed zou hebben misbruikt. Tijdens de eerste hoorzitting kwam nog geen hard bewijs op tafel.

4 uur geleden
Poetin spreekt met ex-commandant van Wagner Groep

MOSKOU (ANP/AFP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin heeft met een ex-commandant van huurlingenbedrijf de Wagner Groep, Andrej Trosjev, gesproken over de inzet van vrijwilligers in de oorlog in Oekraïne. Een onderminister van Defensie, Joenoes-Bek Jevkoerov, was ook bij het onderhoud aanwezig. Poetin zou Trosjev hebben gevraagd om vrijwilligers voor de strijd in Oekraïne te regelen.

5 uur geleden