Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Reclame-inkomsten Snap vallen tegen door veranderingen van Apple

Reclame-inkomsten Snap vallen tegen door veranderingen van Apple

SANTA MONICA (ANP/BLOOMBERG) - De omzet van socialemediabedrijf Snap is in het derde kwartaal minder hard gegroeid dan analisten hadden verwacht. Het moederbedrijf van Snapchat verdiende ongeveer 1,1 miljard dollar, omgerekend zo'n 920 miljoen euro. Dat was iets minder dan marktkenners hadden verwacht en Snap weet dat aan veranderingen die Apple door heeft gevoerd in zijn mobiele besturingssysteem iOS.

Ook andere socialemediabedrijven waarschuwen al een tijdje voor de wijzigingen van Apple. Apps die gebruikers volgen moeten dat nu melden en gebruikers moeten daar expliciet toestemming voor geven, terwijl gebruikers die niet gevolgd wilden worden eerst zelf actief op zoek moesten in de instellingen om dat te weigeren. Dat leidt ertoe dat meer mensen weigeren en de advertenties die de socialemediabedrijven verkopen minder waard worden.

Ook gaven sommige bedrijven minder uit aan reclames omdat ze last hebben van leveringsproblemen. Ze zien daardoor geen positieve kanten aan het werven van nieuwe klanten die ze toch niet kunnen bedienen. De cijfers van Snap worden wel gezien als voorbode voor andere bedrijven die leunen op reclame-inkomsten, zoals Twitter, Facebook en Google-moeder Alphabet.

Het aantal dagelijkse gebruikers van Snap nam op jaarbasis met haast een kwart toe tot 306 miljoen. De omzet van het bedrijf kwam ondanks de tegenwind 57 procent hoger uit. Onder de streep leed Snap een verlies van 72 miljoen dollar. Dat was een jaar eerder nog een kleine 200 miljoen dollar.

Meer uit Financieel

Veel vluchten luchthaven München geschrapt door zware sneeuwval

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Op de luchthaven van de Zuid-Duitse stad München zijn vrijdag veel vluchten geschrapt vanwege zware sneeuwval. Volgens het vliegveld zijn er ongeveer 130 vluchten geannuleerd en is er ook flinke vertraging bij andere vluchten.

52 minuten geleden
Pfizer daalt op Wall Street na tegenvaller afslankpil

NEW YORK (ANP) - Pfizer behoorde vrijdag tot de dalers op de aandelenbeurzen in New York. Het farmacieconcern stopt met de ontwikkeling van een tweemaal daagse versie van zijn experimentele afslankpil. Zwaarlijvige patiënten die het medicijn in een klinische studie gebruikten verloren wel gewicht, maar hadden veel last van bijwerkingen. Het concern is nog wel steeds van plan om medio 2024 de proefgegevens vrij te geven over een eenmaal daagse versie van het medicijn, bekend als danuglipron. Het aandeel werd bijna 7 procent lager gezet.

1 uur geleden
Achmea wil uitstoot verzekerde auto's verlagen

ZEIST (ANP) - Achmea wil de uitstoot van auto's die het concern verzekert omlaag krijgen. Die inspanningen maken deel uit van de klimaatdoelstellingen van de Nederlandse verzekeraar achter merken als Centraal Beheer en Interpolis.

2 uur geleden
Gemeenten kunnen WOZ-bezwaren niet op tijd afhandelen

DEN HAAG (ANP) - Gemeenten slagen er dit jaar niet in alle WOZ-bezwaren op tijd af te handelen. De bezwaren moeten eind deze maand zijn beoordeeld, maar in waarschijnlijk een vijfde van de gevallen gaat dat niet lukken.

2 uur geleden
Krant: Apple en Paramount praten over bundelen streamingdiensten

CUPERTINO (ANP) - Apple en Paramount hebben gesprekken over het bundelen van hun streamingdiensten, meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Door samen te werken zouden de bedrijven hun diensten goedkoper en aantrekkelijker kunnen maken.

3 uur geleden
Maximumprijs warmtenet gaat hard omlaag dankzij goedkoper gas

DEN HAAG (ANP) - De maximale prijs die energieleveranciers mogen vragen aan klanten van warmtenetten gaat hard omlaag. De prijs voor 'stadsverwarming', die toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) reguleert, is gekoppeld aan de gasprijzen en die zijn nu een stuk lager dan een jaar geleden. Het maximumtarief bedraagt daarom iets meer dan de helft van dat van vorig jaar.

3 uur geleden
Fletcher neemt hotel-restaurant Oud London over

ZEIST (ANP) - Fletcher, de grootste hotelketen van Nederland, neemt het historische hotel-restaurant Oud London in Zeist over. Ook gaat de keten de exploitatie van het zeventiende-eeuwse Slot Zeist overnemen.

3 uur geleden