Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rechtszaak tegen 'ongrijpbare' Piet S. van start

Rechtszaak tegen 'ongrijpbare' Piet S. van start

DEN HAAG (ANP) - Het langverwachte proces tegen de Haagse Piet S. en zijn vermeende handlangers begint, 2,5 jaar na hun aanhouding, in de rechtbank van Den Haag. Het Openbaar Ministerie denkt dat de man zich met anderen bezighield met onder meer grootschalige internationale drugshandel en witwassen.

S., ook wel bekend als ‘Dikke Piet’, heeft een decennialange reputatie in de onderwereld. Hij wordt door het OM gezien als de leider van de groep verdachten. Een "geslepen en ongrijpbare crimineel", zo noemde de officier van justitie S. tijdens de eerste inleidende zitting eind 2020. Justitie is van plan om ruim 63 miljoen euro van hem af te pakken. Zelf zegt de man onschuldig te zijn.

De meer dan twintig verdachten die terechtstaan in de zaak-Taxus werden in september 2020 opgepakt. Dit kwam mede doordat agenten konden meelezen met de versleutelde berichten van communicatiedienst Encrochat. Onder hen zijn ook familieleden van S. De meeste verdachten zitten niet meer vast, in veel gevallen omdat er lange tijd geen uitzicht was op een snelle, inhoudelijke behandeling van de zaak.

Het dossier van de zaak beslaat inmiddels meer dan 70.000 pagina’s. De rechtbank heeft de komende vier maanden meerdere dagen per week uitgetrokken om de zaak te behandelen. In oktober worden de vonnissen verwacht.

Meer uit Binnenland

Minderjarigen aangevallen in Heenvliet, twee personen aangehouden

HEENVLIET (ANP) - In het Zuid-Hollandse Heenvliet (gemeente Nissewaard) zijn zaterdagavond laat twee minderjarigen aangevallen. Een 15-jarige jongen uit Heenvliet raakte bij de aanval lichtgewond. Hij is in een ambulance onderzocht.

2 uur geleden
Tien gewonden door val stellage, niemand in levensgevaar

GEESTEREN (ANP) - Door de val van een stellage op voetbalsupporters in het Overijsselse Geesteren zijn in totaal tien mensen gewond geraakt, meldt de brandweer Twente. Zaterdagavond viel een groot spandoek dat aan een hijskraan hing op publiek dat klaarstond voor een oefenduel tussen FC Twente en Stevo.

7 uur geleden
Gewonden door val stellage op voetbalpubliek bij oefenduel Twente

GEESTEREN (ANP) - In het Overijsselse Geesteren zijn zaterdagavond meerdere mensen gewond geraakt nadat een stellage op hen terecht was gekomen, meldt de brandweer Twente. Het ongeluk gebeurde op het voetbalveld van de club Stevo. Een groot spandoek dat aan een hijskraan hing kwam voorafgaand aan het oefenduel tegen FC Twente naar beneden.

9 uur geleden
Geen explosieven in verdacht pakketje langs A7 bij Boerakker

BOERAKKER (ANP) - Het verdachte pakketje dat zaterdag aan het begin van de middag werd aangetroffen op een carpoolplaats langs de A7 bij het Groningse Boerakker bevat geen explosieven. Dat meldt de politie na onderzoek.

14 uur geleden
Vijf verdachten Mallorca-zaak in cassatie om schadevergoeding

DEN HAAG (ANP) - Vijf van de zeven verdachten uit de Mallorca-zaak, waarin de dood van Carlo Heuvelman (27) centraal stond, gaan in cassatie tegen de uitspraak van het gerechtshof. Ze zijn het niet eens met de schadevergoeding die ze moeten betalen. Advocaat Anis Boumanjal, de advocaat van Sanil B., bevestigt berichtgeving hierover door RTL Boulevard.

14 uur geleden
Verdacht pakketje langs A7 bij Boerakker, weg deels afgezet

BOERAKKER (ANP) - Op een carpoolplaats langs de A7 bij het Groningse Boerakker is zaterdag aan het begin van de middag een verdacht pakketje gevonden. Dat bevestigt de politie na berichtgeving door RTV Noord. De omgeving is afgezet en de politie doet onderzoek. De A7 is voor het onderzoek deels afgesloten, meldt een woordvoerder.

15 uur geleden
Na het weekend volop zon en temperaturen tot 30 graden verwacht

HOUTEN (ANP) - Na een wisselvallige periode wordt het de komende dagen warm, zoals gebruikelijk is voor deze tijd van het jaar. Volgens weerbureau Weeronline loopt de temperatuur zondag mogelijk op tot 24 graden. Halverwege de week kan het zelfs 30 graden worden.

15 uur geleden