Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rechtszaak tegen 'ongrijpbare' Piet S. van start

Rechtszaak tegen 'ongrijpbare' Piet S. van start

DEN HAAG (ANP) - Het langverwachte proces tegen de Haagse Piet S. en zijn vermeende handlangers begint, 2,5 jaar na hun aanhouding, in de rechtbank van Den Haag. Het Openbaar Ministerie denkt dat de man zich met anderen bezighield met onder meer grootschalige internationale drugshandel en witwassen.

S., ook wel bekend als ‘Dikke Piet’, heeft een decennialange reputatie in de onderwereld. Hij wordt door het OM gezien als de leider van de groep verdachten. Een "geslepen en ongrijpbare crimineel", zo noemde de officier van justitie S. tijdens de eerste inleidende zitting eind 2020. Justitie is van plan om ruim 63 miljoen euro van hem af te pakken. Zelf zegt de man onschuldig te zijn.

De meer dan twintig verdachten die terechtstaan in de zaak-Taxus werden in september 2020 opgepakt. Dit kwam mede doordat agenten konden meelezen met de versleutelde berichten van communicatiedienst Encrochat. Onder hen zijn ook familieleden van S. De meeste verdachten zitten niet meer vast, in veel gevallen omdat er lange tijd geen uitzicht was op een snelle, inhoudelijke behandeling van de zaak.

Het dossier van de zaak beslaat inmiddels meer dan 70.000 pagina’s. De rechtbank heeft de komende vier maanden meerdere dagen per week uitgetrokken om de zaak te behandelen. In oktober worden de vonnissen verwacht.

Meer uit Binnenland

MOB eist dat provincies vergunningen 40 'piekbelasters' intrekken

NIJMEGEN (ANP) - Provincies moeten de vergunningen intrekken van veertig veehouderijen waarvan duidelijk is dat ze veel stikstof uitstoten die in natuurgebieden terechtkomt, eist milieuorganisatie MOB. De organisatie heeft de provincies Gelderland, Noord-Brabant, Overijssel en Limburg daar dinsdag over aangeschreven, bevestigt raadsman Valentijn Wösten na berichtgeving door NRC. Dit is de eerste stap in een juridische procedure.

2 uur geleden
Verdachten doden hulpverlener Emmen ook verdacht van overval

ASSEN (ANP) - De drie jeugdige verdachten van de fatale steekpartij in jeugdzorginstelling Yorneo in Emmen in januari, worden ook verdacht van andere incidenten. Dit meldt het Openbaar Ministerie dinsdag. Zo worden twee van hen verdacht van een gewelddadige overval op de McDonald's in Emmen eerder die maand. Het drietal blijft langer vastzitten.

2 uur geleden
Jumbo roept stollen terug vanwege verkeerd etiket

VEGHEL (ANP) - Jumbo roept per direct een bepaald soort stol terug omdat op dat product een verkeerd etiket zit. Daarop staat niet vermeld dat in de stol de allergenen ei, melk en noten zitten. Dit kan een gevaar opleveren voor mensen die allergisch zijn voor ei, melk en/of noten.

3 uur geleden
Gemeente Amsterdam gaat TikTok weren op werktelefoons

AMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam wil apps als TikTok weren van werktelefoons van ambtenaren. Dat schrijft verantwoordelijk wethouder Touria Meliani in een brief aan de gemeenteraad.

3 uur geleden
Gemeente Amsterdam wil af van overlast toeristen: 'Stay Away'

AMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam wil af van de overlast van toeristen en begint daarom een campagne: Stay Away. De ontmoedigingscampagne maakt deel uit van het maatregelenpakket dat de gemeenteraad in december aannam.

3 uur geleden
Kinderen vinden cocaïne bij basisschool en proeven ervan

TEGELEN (ANP) - Vier kinderen van een basisschool in Tegelen, gemeente Venlo, hebben vorige week een zakje met restjes cocaïne gevonden en er vervolgens van geproefd. Volgens een woordvoerster van de politie vonden ze het zakje met de restjes coke in de struiken net buiten de school. Op school zag een surveillerende medewerker de kinderen ervan proeven, greep in en haalde de politie erbij. De kinderen werden naar het ziekenhuis gebracht en konden niet veel later in goede gezondheid weer naar huis, bevestigde de woordvoerster van de politie berichtgeving in De Limburger dinsdag.

4 uur geleden
OM eist 4 jaar cel voor opruiing tegen complotdenker Micha Kat

DEN HAAG (ANP) - Complotdenker Micha Kat (59) hoorde dinsdag in de rechtbank in Den Haag een celstraf van vier jaar tegen zich eisen voor opruiing en bedreiging. In totaal wordt hij verdacht van zes gevallen van opruiing.

5 uur geleden