Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rechtszaak ExxonMobil tegen klimaatbelegger nu toch verworpen

Rechtszaak ExxonMobil tegen klimaatbelegger nu toch verworpen

FORT WORTH (ANP/BLOOMBERG) - Een Amerikaanse federale rechter heeft toch een streep gezet door een rechtszaak die olie- en gasconcern ExxonMobil voerde tegen de groene beleggersgroep Arjuna Capital. Centraal daarin stond een eerder ingetrokken voorstel, waarin de aandeelhouder ExxonMobil opriep meer te doen tegen klimaatverandering. Volgens de rechter heeft Arjuna "onvoorwaardelijk en onherroepelijk" toegezegd niet opnieuw soortgelijke voorstellen te doen.

ExxonMobil spande de zaak eind januari aan om te voorkomen dat aandeelhouders op het voorstel konden stemmen. Het concern beweerde dat Arjuna werd "geleid door een extreme agenda" en niet in het belang van beleggers handelde. Begin februari werd het voorstel ingetrokken, maar ExxonMobil wilde de zaak toch doorzetten. Arjuna verzocht de rechter de zaak te verwerpen, maar zonder succes. De rechter achtte de kans aanwezig dat de beleggersgroep in de toekomst mogelijk met vergelijkbare voorstellen kon komen.

Maar die zorgen van ExxonMobil zijn volgens de rechter in het Texaanse Fort Worth met de toezegging nu weggenomen. Daarmee "verzekert" Arjuna het olieconcern "dat het overtredende gedrag niet meer zal voorkomen", aldus de rechter.

Follow This uit Nederland wilde het voorstel samen met Arjuna indienen. Ook tegen deze beleggersgroep spande ExxonMobil een rechtszaak aan, om dezelfde beschuldigingen. Daarover wilde de Amerikaanse rechter echter geen uitspraak doen, omdat Follow This niet Amerikaans is.

Meer uit Financieel

Airbus moet soms orders afslaan door grote vraag, zegt topman

FARNBOROUGH (ANP/BLOOMBERG) - De Europese vliegtuigbouwer Airbus moest soms bestellingen voor nieuwe toestellen weigeren door de grote vraag en de hoeveelheid openstaande orders. Dat heeft Airbus-topman Guillaume Faury gezegd op de grote luchtvaartshow in het Britse Farnborough die deze week wordt gehouden.

30 minuten geleden
Spotify ziet winst, omzet en aantal abonnees groeien

STOCKHOLM (ANP) - Muziekstreamingdienst Spotify heeft in het tweede kwartaal van dit jaar het aantal abonnees, de omzet en de winst zien stijgen, maakte het bedrijf bekend. Het concern behaalde een recordwinst van 266 miljoen euro, terwijl de omzet met een vijfde groeide tot 3,8 miljard euro.

31 minuten geleden
Nederlandse zuivelexport omlaag door sterk gedaalde zuivelprijzen

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse zuivelexport is vorig jaar in waarde gedaald. Volgens ketenorganisatie van de sector ZuivelNL was er vooral met de export van weiproducten, melkpoeder en boter minder geld gemoeid. De exportwaarde van kaas en gecondenseerde melk nam wel toe.

40 minuten geleden
Randstad Nederland bezorgd over aanhoudend krappe arbeidsmarkt

DIEMEN (ANP) - Topman Jeroen Tiel van Randstad Nederland is "heel benieuwd" naar het regeringsprogramma dat het nieuwe kabinet naar verwachting in september presenteert, omdat hij zich zorgen maakt over de aanhoudende krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt. Volgens Tiel geeft het hoofdlijnenakkoord van het nieuwe kabinet "niet veel richting" aan een oplossing daarvoor.

1 uur geleden
Onderzoek: 53.000 woningen door ombouw leegstaande kantoren

AMSTERDAM (ANP) - Het ombouwen van leegstaande kantoren kan zorgen voor wel 53.000 extra woningen in Nederland. Dat meldt datavastgoedbedrijf Matrixian in een onderzoek. Daarbij werd gekeken naar de leegstand van kantoorruimtes en bijbehorende bestemmingsplannen. Volgens Matrixian kan de transformatie van leegstaande kantoren dan ook helpen bij het oplossen van de woningnood.

1 uur geleden
Esprit begint faillissementsprocedure voor Nederlandse tak

AMSTERDAM (ANP) - Modemerk Esprit is een faillissementsprocedure begonnen voor zijn Nederlandse tak. Volgens een verklaring van het moederbedrijf Esprit Holdings beschikt het onderdeel niet over voldoende middelen om de bedrijfsactiviteiten voort te zetten. Of de rond de dertig Nederlandse winkels, veelal franchisezaken, open kunnen blijven, is niet duidelijk. De Nederlandse webshop van Esprit is nog in de lucht.

1 uur geleden
Telegram passeert 950 miljoen gebruikers en start eigen appstore

DUBAI (ANP) - Berichtendienst Telegram telt nu meer dan 950 miljoen gebruikers, schrijft oprichter Pavel Doerov maandag op zijn Telegram-kanaal. In maart had de dienst nog iets meer dan 900 miljoen gebruikers. Daarmee is Telegram een stapje dichter bij het doel om dit jaar nog een miljard gebruikers te hebben. Ook plant het bedrijf achter Telegram een eigen appstore te beginnen, die deze maand beschikbaar moet zijn.

3 uur geleden