Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rechtse partijen steunen Berlusconi in presidentsstrijd

Rechtse partijen steunen Berlusconi in presidentsstrijd

ROME (ANP/DPA) - De rechtse partijen in Italië steunen Silvio Berlusconi in de strijd om het presidentschap. De kans dat de 85-jarige oud-premier mee gaat doen aan de verkiezingen wordt daarmee steeds groter.

Berlusconi heeft vrijdag de steun ontvangen van zijn eigen partij Forza Italia en de uiterst rechtse partijen Lega en de Broeders van Italië. "Berlusconi heeft de autoriteit en ervaring die het land verdient en Italië verwacht." Ook de centrumrechtse Europese Volkspartij (EPP) zegt zaterdag achter Berlusconi te staan.

De eerste stemronde in de presidentsverkiezingen wordt op 24 januari gehouden. In Italië stemmen de afgevaardigden en senatoren van de twintig regio's wie president wordt.

Verdenking van omkoping

De linkse partijen zijn tegen een kandidatuur van Berlusconi. "Hij is een ondenkbare optie", aldus Giuseppe Conte van de Vijfsterrenbeweging (M5S). "De president van de republiek moet een onaantastbare moraal hebben. Ik denk niet dat Berlusconi die heeft", zei de linkse senator Loredana de Petris.

Berlusconi stond de afgelopen jaren meerdere keren terecht, onder meer op verdenking van omkoping. Hij werd in oktober vorig jaar vrijgesproken van het omkopen van getuigen in een zaak over betaalde seks met een minderjarige op een feestje. Ook in die zaak werd de oud-premier vrijgesproken.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Hulpvlucht naar Tonga moet omkeren vanwege coronageval aan boord

SYDNEY/WELLINGTON (ANP/RTR) - Een humanitaire vlucht vanuit Australië naar Tonga moest vrijdag omkeren nadat duidelijk werd dat iemand aan boord van het toestel besmet was met het coronavirus. Tonga is coronavrij en er gelden strenge maatregelen aan de grens om besmettingen buiten de deur te houden, wat de op gang komende hulpoperatie na de vulkaanuitbarsting en tsunami van afgelopen weekend bemoeilijkt.

1 uur geleden
Vlucht van Miami naar Londen keert om vanwege mondkapjesweigeraar

MIAMI (ANP) - Een vlucht van Miami naar Londen is donderdag na vertrek teruggekeerd naar de luchthaven van de stad in Florida vanwege een passagier die weigerde een mondkapje te dragen. Luchtvaartmaatschappij American Airlines meldt volgens CNN in een verklaring dat de passagier zich "niet aan wetgeving rondom mondkapjes hield" en er daarom besloten werd om te keren.

5 uur geleden
Adele zegt concertreeks in Las Vegas op laatste moment af

LAS VEGAS (ANP) - De Britse zangeres Adele heeft haar aankomende concertreeks in Las Vegas op het laatste moment via sociale media afgezegd. Ze zou vrijdag beginnen met haar shows, maar vanwege de coronacrisis zouden er productionele vertragingen zijn, waardoor het onmogelijk werd de shows door te laten gaan.

5 uur geleden
Biden corrigeert verspreking over Oekraïne na felle kritiek

WASHINGTON (ANP/DPA) - President Joe Biden heeft donderdag beklemtoond dat elke overschrijding van de Russisch-Oekraïense grens door Russische troepen in zijn ogen "een invasie" betekent. En dat dit ernstige consequenties met zich mee zal brengen. Vicepresident Kamala Harris was al in de media verschenen om te zeggen dat de Verenigde Staten Rusland met zeer zware kosten en consequenties zal opzadelen, als president Poetin van Rusland een inval in Oekraïne beveelt.

12 uur geleden
Huis wil informatie van Ivanka Trump over bestorming Capitool

WASHINGTON (ANP) - De commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden die de bestorming van 6 januari op het Capitool onderzoekt, heeft donderdag een Ivanka Trump, de dochter van voormalig president Donald Trump, per brief verzocht om haar medewerking aan het onderzoek.

13 uur geleden
Blinken: Rusland riskeert spanning Koude Oorlog terug te brengen

BERLIJN (ANP/AFP) - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken waarschuwt dat Rusland riskeert de verdeeldheid uit de Koude Oorlog terug te brengen. Dat zou Moskou doen door Oekraïne te bedreigen. Blinken deed zijn uitspraken donderdag in een toespraak in Berlijn bij ministersoverleg met collega's. Vrijdag spreekt hij met de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov in Genève.

14 uur geleden
Boze kunstenares wil werk verwijderd zien uit ambtswoning Johnson

LONDEN (ANP) - De Britse kunstenares Tracey Emin heeft geëist dat een kunstwerk van haar hand wordt verwijderd uit de ambtswoning van de Britse premier Boris Johnson op Downing Street 10 in Londen. Ze doet dit uit onvrede over de in haar ogen "beschamende leugens" van Johnson over lockdown-feestjes. Ze zegt dat haar werk met de titel More Passion niet past bij het "gebrek aan medeleven" van de regering met het lijden van mensen tijdens de pandemie.

18 uur geleden